Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Пет 21 сеп 2012 22:16

Тая година баща ми ме нагърби със задачата да му взема гуми. Стана ми интересно за тия руските, не че щях да му ги предложа (директно щеше да ме отсвири само като чуе руски), на снимка са ОК. Но понеже сме с по-класическо мислене и не залитаме по нови и неизвестни неща ще заложим отново на Континентал, но този път ТС850 :wink: Сърби ме и аз да обуя моята баба с някои континенталки, че такива прекрасни цени с такава хубава отстъпка докопах :lol: (ако някой иска да го обуя за зимата с Hankook на малък пробег сега е моментът да ми пише).

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 22 сеп 2012 0:31

Тая Кама пише ,че е всесезонна, а всесезонната е най-голямата смешка на света
И колеги, темата е за ГУМИ, а не кой какъв компромис е направил
И да не съм офф, с УГ 7+ ще бутам трета зима с 6мм грайфер и са меки още, пък ще видим

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 22 сеп 2012 7:31

110afn написа:Тая Кама пише ,че е всесезонна, а всесезонната е най-голямата смешка на света
И да не съм офф, с УГ 7+ ще бутам трета зима с 6мм грайфер и са меки още, пък ще видим

Няма всесезонни гуми!Има летни и зимни.И аз днес ще пообиколя ,ама нещо от рода на Клебер ,Корморан ,Дебица .По евтинички ,няма пара!!Ама още е рано ,аз ги слагам в последният момент и ги махам възможно най рано.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 сеп 2012 7:36

Хайде и тоя, нямало всесезонни гуми :screwy
Изображение
Тези знаеш ли какви са и как се казва моделът им? Най-вероятно не, щото според теб тези гуми не съществуват :Mr Green Fun
Или е трудно да си представиш, че има страни дето не вали сняг и тези гуми МОЖЕ БИ са за там най-доброто решение :mrgreen:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 22 сеп 2012 7:38

stefan4o написа:Хайде и тоя, нямало всесезонни гуми :screwy
Изображение
Тези знаеш ли какви са и как се казва моделът им? Най-вероятно не, щото според теб тези гуми не съществуват :Mr Green Fun

Хаххах!!Знам ,че има ,ама толкова ще ти вършат работа!!Ако бяха хубави щяха да карат само с такива и да си спестят гимнастиката от смяна на летни със зимни!

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 22 сеп 2012 7:42

rokera671 написа:
110afn написа:Тая Кама пише ,че е всесезонна, а всесезонната е най-голямата смешка на света

Няма всесезонни гуми!Има летни и зимни.И аз днес ще пообиколя ,ама нещо от рода на Клебер ,Корморан ,Дебица .По евтинички ,няма пара!!Ама още е рано ,аз ги слагам в последният момент и ги махам възможно най рано.

Има, Имаа..! Аз карам с такива - Hankook Optimo 4 S и съм доволен! За Варна са отлични.
Прочети в АУТОБИЛД 7-13 октомври 2010 - има специална статия за всесезонките :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 сеп 2012 7:42

rokera671 написа:
stefan4o написа:Хайде и тоя, нямало всесезонни гуми :screwy
Изображение

Хаххах!!Знам ,че има ,ама толкова ще ти вършат работа!!

Тук не става дума колко ще вършат и колко няма да вършат. А че съществуват. Всяка марка има поне по един модел всесезонна гума и няма как иначе да бъде - това също е ниша от пазарния дял за нови гуми. Гума се купува според предназначението и районът, в който се движи ПРЕДИМНО превозното средство. Разисквали сме го този въпрос и сме го дъвкали няколко пъти. В градове/райони, където зимата се състои предимно от спадане на температурите и много дъжд всесезонната гума е по-подходяща от зимната. Много ясно, че ако живееш в Чепеларе или Пампорово всесезонната гума няма да ти върши работа.

G60

Мнениеот G60 » Съб 22 сеп 2012 7:45

Кой говори за всесезонна гума бе хора?!? Гумите които хваля са си абсолютно 100% зимни нямам представа какво гледаш в саита им но определено не е това което карам аз :!:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 сеп 2012 7:47

Първоначално и аз се подведох в сайта. Действително фирмата си има и всесезонни и зимни, просто колегата е пропуснал да ги види, като мен в началото. Има снимка на предишната страница на зимния им модел. :beer

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 22 сеп 2012 7:56

stefan4o написа:
rokera671 написа:
stefan4o написа: Много ясно, че ако живееш в Чепеларе или Пампорово всесезонната гума няма да ти върши работа.

Ааа... ша върши! Веригите все едно на какви гуми ще ги слагаш, само нови да не са mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 22 сеп 2012 8:00

И тука във Варна зимите станаха доста тежки .Не бих рискувал ,постоянно пътувам и нямам право да закъсвам.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 22 сеп 2012 8:08

rokera671 написа:И тука във Варна зимите станаха доста тежки .Не бих рискувал ,постоянно пътувам и нямам право да закъсвам.

Във Варна със всякакви гуми ще закъсаш,щото снегопочистването е поверено на Дядо Боже - га са стопи - тогаЗ! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 22 сеп 2012 8:12

С китайските Novex ,за 3 години не закъсах нито веднъж и бих заложило пак на такива .От Жижо ги бях взел и днес пак ще отида да видя какво предлагат .

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 22 сеп 2012 21:19

Ivan_GT написа:А за този Клебер http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 43903.html нещо да кажете ?
Имам приятел който караше с такива 3 зими и беше доволен,но колата му е куатро.... :roll:

3 сезон съм с въпросните гуми и съм повече от доволен. Да чукна на дърво до сега не съм закъсвал нито веднъж.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 22 сеп 2012 21:47

Да !!Единият от вариянтите е Клебер!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”