Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Мнениеот enigma79 » Съб 22 сеп 2012 23:30

elian_87 написа:
enigma79 написа:400 лв за Г40 няма да ти стигнат mhihi
Също и за по новите двигатели които си изброил та пак отиваш към по старите 1.6 и малко коня или 1.8 с много коне.С последните двигатели влизаш в тези 400лв :deal

1.8 90 коня ? :D

1.8 112,1.8 129,1.8 139,1.8 150 и т.н :deal

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 23 сеп 2012 6:03

Жоро само да ми кажеш къде ще събереш отпред VR6 във коша на поло 86С? На голф 2 се реже ниша в рога от дясно та да влезе заради шайбите на полото кое ще отрежеш? Полото направо целият рог трябва да махнеш mhihi

Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Мнениеот elian_87 » Нед 23 сеп 2012 6:22

добре де а като например някое турбо от дизел ако и сложа дали ще трябва да се сменят буталата и колко ще вдигне конете и като цена ако някой има на представа колко ще излезе като говорим не повече от 0,5/0,8 бара и аз си мислех за този двигател 1,8 гти 112 коня мисля,че на това купе 1,8 112 коня ще седят много добре и ще върви много добре .

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 23 сеп 2012 9:07

znainainai написа:Жоро само да ми кажеш къде ще събереш отпред VR6 във коша на поло 86С? На голф 2 се реже ниша в рога от дясно та да влезе заради шайбите на полото кое ще отрежеш? Полото направо целият рог трябва да махнеш mhihi

Пеца влиза си като у дома,да прави се малка диета на единият рог който е издаден заради стабилизиращата щанга,всичко съм се постарал да го опиша в темата си.Именно там съм се постарал да опиша спънките,то за това съм направил темата а не да се хваля или нещо друго.Ако сега попиташ не съм вмъквал ВР6 но до моята барака беше една единичка с ВР6 и свалянето на размерите включая и шайбите и скоростната е фасулска работа.Даже и с скоростна кутия от голф 3 вкл. и ВР6 е по добре от колкото на голф 1 и 2.Защо ще питате,ами защото при голф 2 и 1 5та предавка изкача с около 0,4мм и съответно колелото при десен завой опира в нея.При голф 3 този проблем го няма,за пример съм взел именно от ВР6 тя е по къса и си ляга точно :banana

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Нед 23 сеп 2012 14:00

Нека да го направим по лесно до 700лв какви са възможностите да повишим мошноста и конете

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 23 сеп 2012 14:08

Продажба на тази и с парите + тези 700 лв. закупуване на друг автомобил. :beer

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Нед 23 сеп 2012 16:19

В мобиле.бг има 1-2 Г40ки за по 2000 и нещо, може да се поинтересуваш за състоянието им.

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Нед 23 сеп 2012 22:19

гледах ги g40-ки те но трудно се продава кола особено като знам колко съм хвърлил по нея за да е във движение във момента другия месец отива за прочистване на дюзи и още някой дребни неща по ниски пружини най вероятно и ако изпаднат някой хубави джанти :) не мисля да се отказвам от колата си просто събирам мнения за това как да я подобря колата а не как да я продам и да взема друга която да правя !

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 24 сеп 2012 8:19

elian_87 написа:гледах ги g40-ки те но трудно се продава кола особено като знам колко съм хвърлил по нея за да е във движение във момента другия месец отива за прочистване на дюзи и още някой дребни неща по ниски пружини най вероятно и ако изпаднат някой хубави джанти :) не мисля да се отказвам от колата си просто събирам мнения за това как да я подобря колата а не как да я продам и да взема друга която да правя !

Тогава поемаш въздух,затваряш очите и влизаш в джаза mhihi
Най добрият вариант за теб е друг двигател с предно разположен тампон в комплект с компа,скоростната кутия там ми е малко мътно дали ще ти трябва друга виж захвата и това е ще имаш едно злобно половорче :applause:

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Пон 24 сеп 2012 9:10

viewtopic.php?f=45&t=345303
ейто един колега си продава двигателя и скоростите мисля,че цените са нормални само дали този двигател ще стане във моето купе и скоростите.и не разбирам какво е това предно разположен тампон ? и от какво значение е това ?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 24 сеп 2012 9:15

С заден тампон е двигателя това е КР 139 кончета :lol:
Виж как ти е захванат тампона на двигателя и по точно за преден десен рог,когато си отвориш капака е от лявата ти страна и това е предно разположен тампон,а тука е отзад mhihi
Скоростната не пасват,твоята е с по малка камбана :drunk

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 24 сеп 2012 9:22

С тези пари можех да вземеш половит мотор 1,4 16 101 коня влиза почти без главоболия.После ша се сетиш че трябва и магаре или усилване на предницата да правиш че става някаква лудница.Но може и така да се кара .На туи поло не режи по роговете нищо че ще изпадне някои носач заедно с шенкела и макферсона.А и не виждам за какво са ти повече коне то е леко и неще да тръгва на стартове както трябва с 101 коня камо ли повече , в този ред на мисли с 200 неможеш да го караш не е стабилно.

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Пон 24 сеп 2012 9:24

enigma79 написа:С заден тампон е двигателя това е КР 139 кончета :lol:
Виж как ти е захванат тампона на двигателя и по точно за преден десен рог,когато си отвориш капака е от лявата ти страна и това е предно разположен тампон,а тука е отзад mhihi
Скоростната не пасват,твоята е с по малка камбана :drunk

garage.php?mode=view_image&image_id=36950 не знам дали ще свърши работа тази снимка :D значи скоростите няма да могат да се монтират от KR пък моите едва ли ще свършат работа :(

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 сеп 2012 9:26

Като те гледам какви въпроси задаваш, започвам да си мисля, че не си много наясно с какво искаш да се захванеш (да не говорим, че колегите вече споменаха, че без рязане няма как да сложиш мотор 1.8 в тая кола). Смяната на мотора и евентуално напасването и рязането по коша сам ли смяташ да ги извършиш или с помощта на сервиз?

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Пон 24 сеп 2012 9:31

stefan4o написа:Като те гледам какви въпроси задаваш, започвам да си мисля, че не си много наясно с какво искаш да се захванеш (да не говорим, че колегите вече споменаха, че без рязане няма как да сложиш мотор 1.8 в тая кола). Смяната на мотора и евентуално напасването и рязането по коша сам ли смяташ да ги извършиш или с помощта на сервиз?

в същност да прав си колега не разбирам от коли но мисля,че знам какво искам да направя (да кача конете на моя двигател или да монтирам друг без да се налага смяна на скорости или ако се сменят да няма рязане ) иначе за всичката тази работа естествено няма да я правя аз а във сервиза на едни приятели .ок разбрах 1,8 кр и 1,8 гти при тях ще се наложи рязане,те отпадат като вариант за монтиране .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”