Пассат Б3 не работи на бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Пассат Б3 не работи на бензин

Мнениеот HukuTyY » Вто 12 окт 2010 18:41

Здравейте колеги.Проблема с моя автомобил е че отказа напълно да работи на бензин.Колата е Пассат Б3 Рп мотор,1.8ми с обикновенна газова.На газ не ми прави никакви проблеми.Когато карам на газ и пусна само помпата без да работи на бензин а самата помпа да си върти налягането и колата забива и почва да намаля скороста без значение че съм натиснал педала на газта до доло и така докато угасне(като натисна копчето напълно да заработи на бензин е същата работа),след това докато е в движение колата пускам я да заработи на газ и 3-4сек няма реакция никаква и след това се "събужда" :screwy .Рестартирах компа,вадих клеми и т.н но ефект няма.Днес махнах входящия маркуч за бензина към моното да видя помпата дали работи и се оказа че работи.Прави си налягане без проблем.Дюзата е прочистена на ултразвук и няма никакви забележки.А когато се опитам да запаля на бензин само върти,върти без признак да запали вообще.Веднага след това като искам да паля на газ пали с много зор(явно докато си изхвърли бензина или ....).Предполагам че тогава проблема остава да е в моното,щом помпата и дюзата са наред.Ако бяха датчиците щеше да прави проблеми и на газ но на това "гориво" си работи без забележка. :обичам ви
Извинявам се ако съм допуснал някакви правописни или пунктоациони грешки :kissy:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: Пассат Б3 неработи на бензин

Мнениеот red rider » Вто 12 окт 2010 20:07

Виж си ел.инсталацията на газовата , релета и тем подобни . Газовия и бензиновия клапан работят ли добре .

HukuTyY написа:Когато карам на газ и пусна само помпата без да работи на бензин а самата помпа да си върти налягането и колата забива и почва да намаля скороста без значение че съм натиснал педала на газта до доло и така докато угасне(като натисна копчето напълно да заработи на бензин е същата работа)

това не го разбрах добре ....

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Вто 12 окт 2010 21:04

HukuTyY написа:Когато карам на газ и пусна само помпата без да работи на бензин а самата помпа да си върти налягането и колата забива и почва да намаля скороста без значение че съм натиснал педала на газта до доло и така докато угасне(като натисна копчето напълно да заработи на бензин е същата работа)

това не го разбрах добре ....[/quote]
Искам да кажа че когато съм оставил бензиновата помпа да работи но карам на газ ми го прави това нещо

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Вто 12 окт 2010 21:51

Имах същия проблем, само че при пълен инжекцион (пф).
Оказа се че компютъра беше гръмнал и не затваряха дюзите. Давеше се за секунди.
На газ си работеше безгрижно (с обикновена газова).
Виж дали свещите са мокри, след като си пробвал на бензин.

А причината да гръмне екуто беше кофти маса на двигателя.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Сря 13 окт 2010 17:16

Коле ,газовия и бензиновия клапан как са ?да не би да не ти затварят добре и от там да смесва двете горива. А самия превкючвател газ-бензин читав ли е?.

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Сря 13 окт 2010 17:23

angel1223 написа:Коле ,газовия и бензиновия клапан как са ?да не би да не ти затварят добре и от там да смесва двете горива. А самия превкючвател газ-бензин читав ли е?.

Газовия клапан е добре за бензиновия идея нямам :Mr Green Fun .Превключвателите до последно работиха.Утре ще я водя на доктор и ще споделя вечерта какво е станало. :beer

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 13 окт 2010 18:48

Махни капака над моното и виж дали впръсква дюзата бензин.Някъде наблизо трябва да са сложили реле, което прекъсва дюзата при работа на газ.Провери клемите на релето с номера "30" и "88". Може и релето да е вградено в превключвателя газ-бензин има и такива.Извади буксата на дюзата и закачи "пробна лампа" на двата извода на буксата,превключи на положение"бензин" и накарай някой за завърти на стартер.Пробната лампа трябва да примигва- слабо забележимо тъй като напрежението е няколко волта.Дюзата не работи на 12 волта, но с лампата се хваща.Ако примигва лампата,значи има импулси към нея и трябва да отваря иглата.Често се случва иглата на дюзата да заяжда ( клеясва), може да се раздвижи обикновено.В случая казваш,че е чистена на ултра звук.Тогава първо проследи инсталацията от букста на моното, до релето прекъсващо дюзата ( или до ключа газ-бензин). Успех....

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Чет 14 окт 2010 16:20

Здравейте колеги.Оказа се дюзата а уш беше нова :banghead: .Също така и уплатнението на дюзата.Благодаря на всички за помоща :обичам ви

Потребителски аватар
ssel
Автомобил: Vw cady
Двигател: BSX

Мнениеот ssel » Съб 16 окт 2010 19:28

колега отсега нататък караи по често на бензин за да не изсъхне уплътнението на дюзата

borislavvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavvvv » Сря 08 авг 2012 18:55

Здравейте, и аз имам Б3 1,8ми , 91г. със същия проблем.Интересува ме къде мога да занеса дюзата за да я изчистят.Става въпрос за района на град София

Silverclub
Автомобил: VW Passat
Двигател: BMP 2012

Re: Пассат Б3 не работи на бензин

Мнениеот Silverclub » Пон 24 сеп 2012 13:26

Колеги, при мен същия проблем с малки разлики. На бензин нито пали нито работи. Смених цялата плочка отгоре с друга дюза и пак никакъв ефект. Бензиновата помпа също смених, че отказа и отново никои. Не пали и не пали. Копчето за превключване също изгоря и го смених :). Много неща на куп ми се случиха след като я оставих в един много сервиз пълен с "разбирачи" ама за това съм си аз виновен. Напрежение стига до моното замерихме 12 волта. Помпата хвърля бензин ще ни удави само дето дюзата явно не отваря. Търся грамотно момче дето чатка токовете(в София) да я погледне ама удрям на камък. Дайте идея или някой познат дето ги чатка тоците, че от "майстори" вече 3 седмици немога да я ремонтирам :). А беше само смяна на гарнитура на главата.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пон 24 сеп 2012 13:44

Silverclub написа:Колеги, при мен същия проблем с малки разлики. На бензин нито пали нито работи. Смених цялата плочка отгоре с друга дюза и пак никакъв ефект. Бензиновата помпа също смених, че отказа и отново никои. Не пали и не пали. Копчето за превключване също изгоря и го смених :). Много неща на куп ми се случиха след като я оставих в един много сервиз пълен с "разбирачи" ама за това съм си аз виновен. Напрежение стига до моното замерихме 12 волта. Помпата хвърля бензин ще ни удави само дето дюзата явно не отваря. Търся грамотно момче дето чатка токовете(в София) да я погледне ама удрям на камък. Дайте идея или някой познат дето ги чатка тоците, че от "майстори" вече 3 седмици немога да я ремонтирам :). А беше само смяна на гарнитура на главата.

Колега,имах същия проблем!Всичко работеше,смених и бензиновата помпа заради разбирач газаджия(оказа се,че я е навързал да работи на бензин и газ и бензина е свършил,следователно и помпата ми изпуши)След като смених помпата и налях бензин,отново не работеше на бензин.Закарах я при едни момчета,закачиха я на компютър веднага разбра,че газовото не е вързано както трябва.След като го оправи човъркаше нещо там по неговия си лаптоп и ми каза компютъра ти е изгорял :talk: отидох аз да си търся нов и за моя радост намерих същия като моя,същия код и така нататък.На място си го вързах и оооооо чудо колата ми заработи на бензин та се къса.Радостно отивам при момчето,закачи я пак на компютъра и изчисти грешките.Та моя съвет е да отидеш някаде кадето правят диагностика да ти проверят компютъра щом всичко друго ти е наред!Поздрави и дано съм помогнал с нещо! mhihi

Silverclub
Автомобил: VW Passat
Двигател: BMP 2012

Мнениеот Silverclub » Пон 24 сеп 2012 18:02

Колега и аз се опасявам от същото, но и след твоето преживяване май вече съм 100% сигурен. Утре ще я карам да сменям водна помпа, че "майсторите" и това са успели да счупят докато проверяваха дали не е от нея проблема :). И след това я карам на диагностика.

Върни се в “Passat”