Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Re: Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Мнениеот Ник никишето » Чет 20 сеп 2012 17:57

Еваларка Коле стана много маняшка, хелата ми е любима седи много насъскано и агресивно :beer с нетърпение чакам следващото надграждане на пасатко :banana

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 20 сеп 2012 18:00

Много добре изглежда с новите фарове :да:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 21 сеп 2012 9:31

Мерси, колеги. Искаше ми се да е черната Хела, но каквото ми изпадна това е. Може да пробвам да го затъмня с фолиото от стоповете по-натам, ще видим. Никой не иска да ми каже какви стрелки стават за Зверо, така че явно ще ги преправям някак си тези от Голфа... Днес ще ходя да взема още някои части от един колега. Ще се похваля като ги взема и сложа... :banana

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 24 сеп 2012 17:34

Малко обновления. Най-накрая реших да си сложа халогените. Взех от един колега декоративните капаци за тях. Бяха графитен металик. Малко шкурка и после спрей черен мат:

Изображение

След това се захванах с изрязването на отворите в бронята.

Изображение

Дотук добре. Изрязах и вторият отвор. Започнах монтажа на халогените. Десният заспа:

Изображение

Започнах да слагам левият. О, каква изненада. Оказа се че съм имал 2 броя десни. И така колата в момента е като едноок пират. Търся му в момента десен халоген. Ето и още няколко промени - кичето за обезшумяване на двигателя:

Изображение

И нов акумулатор:

Изображение

Следва да намеря вторият халоген и да го монтирам. Днес минах през DragPower и си записах час за утре, да диагностицираме G-lader-а. Засега толкова, скоро пак...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 24 сеп 2012 17:47

Супер ще станат колега халогените и че си намерил киче за капака - има си значение определено пък зимата със или без него, а за калъф за акумулатора мислил ли си за да е пълна картинкаа там де? mhihi

ПС. Много е готин целия черен :да: , кода на боята какъв е?

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 24 сеп 2012 20:47

Ако трябва да перефразирам небезизвестен фолк певец:
Лигите ми все текат, все текат към Г60, Яхна ли го, знам, ще спрат мазните реки...
Уникална е брато, красива, черна, леко ръбеста, миловидно озлобена, изящно брутална....и всякакви суперлативи, които мога да изреждам кат изпросило циганче петолевка.
Евала за ентусиазма, заслужаваш адмирации!RESPECT! :bowdown
Чудя се само защо акумулатора е толкоз мършав, и къде са му амортисьорите на предния капак?
Ама нейсе, то и така си е добре колата, хваща окото. Има специфичен умерен стил и определено класна стойка!

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 25 сеп 2012 12:22

Благодаря за хубавите думи, колеги. Намерих си халогени, така че скоро ще бъдат монтирани. Току що се връщам от DragPower. Момчетата също много харесаха Паско. Направихме диагностика на Г-ладера. Компресора работи отлично, слава Богу. Трябва да се сменят семерингите, че изпуска масълце. Съответно ще се отваря компресора, ще се смени и ремъчето и да се надяваме, че всичко останало е наред. Не им хареса особено вървежа, въпреки работещия перфектно компресор. Двигателят не държал хубав вакуум. Обясниха ми, че този двигател имал някакво хронично заболяване, а именно прескачала някаква втулка или шпонка (не запомних точно) на коляновият вал. Така че утре ще им я карам и оставям за няколко дни, за да го излекуват.

Междувременно ходих до една Ауди морга и купих цяло табло от Ауди 80, за да го ползвам за донор и да му взема стрелките. Ах каква изненада, като и тези стрелки не станаха. Вече не знам. Ще трябва да мисля някакво преправяне или на стрелките от Голфу или на тези от Аудито, защото вече си нямам идея какви стрелки биха станали на дзверо.

nokiangage, обмислял съм и за калъф на акумулатора, но идея си нямам откъде да намеря такъв. По спомен, ти имаше такъв. Дай насока къде да търся.

wishsalor, планувал съм и амортисьори за предният капак, но малко по малко ще стават тези неща. По-важното сега е да оправя вървежа. А относно акумулатора, не е чак толкова мършав, Бош е все пак 70 Ah. А и историята как го купих е дълга. Само ще ти кажа, че по спешност в неделя, в 17:30 следобед, в Пловдив, това беше най-доброто, което намерих и то в Метро.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 25 сеп 2012 23:39

E, дано поне да си попаднал на пресен...акумулатор. И да, мършав е! Дано поне другият отзад да е сериозен, комби е все пак!
Аз откакто сложих Нортстарите тотално се разтоварих от токовите грижи и неща, а иначе моят в коша на ДВГ е МОНБАТ-ама от скъпките-към 280кинта, ама той си е само за стартера и нищо друго. Музика, кефове и прочее комби неща съм ги закачил на нортстарите/2х160АЧ/. Добре че успях да подсиля генератора, ма тва в друга тема...
Калъф за акумулатора ако не можеш да намериш-си правиш. Подходяща материя за целта е изолацията която се слага между горещи тръби и шкафове-сравнително евтина е, лесно се обработва и лепи, ефектът е доста благоприятен за акумулатора-пази го от измръзване. Ведно с това би било добре да почистиш клемите и да намажеш с технически вазелин-ефекта е чудотворен-край на окиси и патина.
А по отношение на амовете на капака, не вярвам да са ти проблем 15лв и 15мин работа...
Би ли обяснил технологично как пребори линията на капака спрямо калниците по фугите-достра добър реглаж, предполагам и затварянето е мазно...
ПС: Колата пастирана ли е ???

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 26 сеп 2012 11:31

Явно си доста напреднал в тоците. Нямам чак толкова кефове и музика чак за 2-ри акумулатор. Но ми звучи добра идея. Сподели малко за модификацията на генератора и дай няколко снимки къде си ги мушнал тез 2х160 ампера акумулатори. Откак съм с този Бош съм доволен, за разлика от предния, не се и замисля дали да завърти. Това с техническият вазелин съм го свършил.

Относно калъфа за акумулатора ще разуча какви материали ми трябват и може тема в Направи си сам да пусна, стига да имам време да го измайсторя.

За амовете на капака, я сподели какви си взел ти. Защото аз все намирам амове, дето са "наречени" за преден капак на Б3 и са м/у 50 и 70 лв.

За фугите тенекиджията се е справял с тях. Лошото е, че на фуги е добре, но при отваряне и затваряне капака закача рамото на чистачката, та засега съм вдигнал леко рамото нагоре, но при пуснати чистачки, шофьорската излиза извън стъклото, та ще трябва да се преборя и с този проблем.

Колата е пастирана преди 3-4 месеца. Мисля преди зимата да изкара още една паста.

Оставих звяра в DragPower. Едно приятелче дойде с мен, за да ме върне после да си взема другата кола. Кара чисто нова Мазда 6 Такуми 2.2 турбо дизел. Казах му, че отивам да оправям вървежа на колата. На път натам понатиснах Паско. Като стигнахме, приятелчето вика "Кво й е на вървежа бре?! Нямаш стигане направо..." :banana Да се надявам, че ще тръгне още повече звяра. Също така се надявам и да стане бързичко, че вече ми липсва. Като се качих на дъртийо 1.8 моно, имах чувството че не мога да тръгна, та камо ли да вървя. Но поне ще ми излиза няколко дни евтинко с газчицата... mhihi

Сега се присетих как тръгна тази тема. Когато го купих Паско, си харесах един Пасат в нета и исках да догоня неговата визия. Ето го и него:

Изображение
Изображение

Мисля, че съм го стигнал, даже почнах да го задминавам с новите фарчета... mhihi

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 26 сеп 2012 19:52

Как къде при размери 35х9х40 къде другаде освен в облегалките на задните седалки-през там чрез стоманизирани гофретакъм подгъзника на задната седалка-в разпределителя и от там към всичкото консуматори.Масите са 2 двойни оплетки 50мм2 със силиконова обвивка, а силовите кабели са от порядъка на 16 и 32мм2. Вярно е, малко твърдичка става облегалката, и имаше малко преправяне на тапицерията но с триста зора и три синджира псувни стана. Не съм толкова навътре в електротехниката, но имам приятели които помагат със базисни знания и сдъвчена теория-другото и на дете от първи клас да го покажеш ще го стори.
Амовете за капака наистина, оригиналдъто са по 60-70лв, но тези които аз ползвам са също така мощни/на отворен капак си закачам якето/ ИМа всякви варианти-като най достъпният е втора ръка...мойте даже малко скъпичко ми легнаха ма си трая/20лв/, щото то мойто доизкусуряване на здравината го нема никъде...а и замалко да забравя, ми то май най важното е :
За предния капак на Б3 се слагат амортисьори за пета врата от : Г2, Лада Самара,нива, 2104:..
Нови Комплекта излиза 26,80 като най подходящи са от нива или самара но са по яки, ако не искате изстъпления слагайте от Г2 или 2104 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 26 сеп 2012 20:35

CoZmO написа:nokiangage, обмислял съм и за калъф на акумулатора, но идея си нямам откъде да намеря такъв. По спомен, ти имаше такъв. Дай насока къде да търся.

Аз за няколко месеца си купих 2 такива - вярно са редки, но живот и здраве ще ти намерим! :beer

ПС. Иначе вярно ми беше позната колата - то от тази снимка било "работата" :D , определено го надминаваш колега... :да:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 сеп 2012 9:27

Браво, Ози!
Развиваш се в правилната посока. :да:

"Кола без турбо е като жена без цици!"

mhihi

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 27 сеп 2012 9:48

wishsalor, ще пробвам с амове от Нива тогава. Мерси за съвета. Само да те помоля за снимка къде и как точно си ги захванал.

nokiangage, вече съм замислил и калъф, ще видим какво ще направя. Не съм те забравил за кода на боята. Просто в багажника в момента возя фарове, халогени, интеркуулер, торба гипсово лепило и ел.шибидах. Няма как да стигна до лепенката, за да го видя. Като стане готова колата в DragPower, ще разтоваря багажника и ще видя кода.

ChimeyJimmey, леле брат, откога не сме се виждали не е истина направо. Ко си направил с Паско? Аудито е много добро. Трябва да се видим да разказваш.

Все още нямам никакви новини от DragPower. А вече тръпна в очакване. Колегата с халогените сутринта ми звънна, че ги праща по Еконт и утре ще са при мен. Бях замислил и кожени кори на вратите от Б4, но се оказа че няма да станат на Б3-ката. Ще видим на къде ще ме избие като взема дзвера...

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 27 сеп 2012 16:44

:horror: Обадиха се от DragPower. Освен семерингите, са заминали и уплътненията на компресора. Добра цена обадиха, но след бързи сметки и справка с немският ибей излиза разлика откъм 50-тина лева, но ако ги поръчам ще дойдат след седмица. Така че им казах да го правят. :Mr Green Fun scare

Е, ще трябва да позамразя останалите работи, че вече финансите са кът... Слава Богу идва края на месеца, а това означава и нова доза финанси. Засега толкова от мен. Ще пиша като има развитие...

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Чет 27 сеп 2012 21:05

Колега, утре/28.09.2012/ съм в Пловдив, цяяяял ден.
0879 444 864, през повечето време ще обикалям за матриали, но виж предния капак мога да покажа./Днеска изтърбуших контролерите, че бяха хванали алтернатора за шията... :banghead: маамата китайска :banghead: /

Върни се в “Моят Volkswagen”