Забраняват колите с десен волан?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Забраняват колите с десен волан?

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 25 сеп 2012 20:53

Не е до колата, а до магарето зад волана! Единствени което знам, че колите с десен волан, плащат по-скъпа застраховка, но едва ли ще ги забранят! Едва ли този закон ще оправи войната по пътищата. Войната си е межу нас хорицата, колата се оправлява от човека, няма значение дали е с лява или дясна дирекция, всичко е до правилна преценка на ситуацията! Разбирасе аз не бих си купил кола с десен волан :bishop Предпочитам със среден :drinking:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 25 сеп 2012 20:59

my heart iS iCe написа:Не е до колата, а до магарето зад волана! Единствени което знам, че колите с десен волан, плащат по-скъпа застраховка, но едва ли ще ги забранят! Едва ли този закон ще оправи войната по пътищата. Войната си е межу нас хорицата, колата се оправлява от човека, няма значение дали е с лява или дясна дирекция, всичко е до правилна преценка на ситуацията! Разбирасе аз не бих си купил кола с десен волан :bishop Предпочитам със среден :drinking:

Колега много си прав. Българина винаги бърза. Хората са го казали "Бързата работа срам за майстора"

Днеска видях на пътя Асеновград-Пловдив един с Фиат Браво се е забил в задницата на пътуващ пред него камион естествено че на камиона му нямаше нищо а на Фиата цялата предница е нямаше точно сигурно е станала белята преди да мина аз.. Защото таман бутаха колата от средата на пътя 3ма души.. Колата беше с ляв волан

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 25 сеп 2012 21:44

my heart iS iCe написа:Не е до колата, а до магарето зад волана!

Това е така. А за застраховките - мисля, че няма разлика.
Макар и със сравнително малко опит с автомобил с десен волан (около 3000 км), мога да кажа, че ако човек внимава няма как да има кой знае какви проблеми. Но трябва повишено внимание при управление извън магистрала, защото там си е съвсем стандартно като управление, все пак няма нужда се взираш за насрещен трафик.
И няма как според мен да забранят тези автомобили - това означава, че англичаните няма да могат да идват с техни автомобили тук, което е пълна глупост.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 25 сеп 2012 21:51

Според мен е крайно време да се забрани регистрирането на коли с десен волан в нашата държава, а не въобще да не може да се движат по пътищата! :beer

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 25 сеп 2012 21:52

:да: за горното мнение

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 сеп 2012 21:53

Абе като гледам....доста хора си накупуваха за без пари резачки и си обърнаха сами воланите...така, че има и компромисен вариант :roll:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 25 сеп 2012 21:58

vucata написа:Абе като гледам....доста хора си накупуваха за без пари резачки и си обърнаха сами воланите...така, че има и компромисен вариант :roll:

Да, ама в крайна сметка колата си е с ляв волан :idea:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 25 сеп 2012 21:59

Петър Петров написа:Според мен е крайно време да се забрани регистрирането на коли с десен волан в нашата държава, а не въобще да не може да се движат по пътищата! :beer

Та те едно 70% от колите с десен волан си ги карат с английските номера (лично наблюдение) - мислиш ли, че някой ще се трогне ? :lol:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 сеп 2012 21:59

Надали... :wink:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 сеп 2012 22:14

Петър Петров написа:Според мен е крайно време да се забрани регистрирането на коли с десен волан в нашата държава, а не въобще да не може да се движат по пътищата! :beer

И поради защо да се забрани регистрацията на подобни автомобили, в процентно съдържание колко са автомобилите с десен за сметка на автомобилите с ляв волан.
И пак в същото процентно съдържание колко реално рискови или потенциални ситуации за ПТП си имал с двата типа автомобили? Специално при мен 100% от потенциалните ситуации за възникването на ПТП са предизвикани от автомобили с лява дирекция, за 14 години трудов стаж зад волана нямам рискова ситуация с автомобил на който волана да е от дясно :roll:
Явно проблема не е от коя страна се намира кормилото а по-скоро кой стои зад него.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 сеп 2012 22:18

Това е ясно, но не можеш да ме убедиш, че не е по-рисковано с десния волан на двулентов път...Въобще гадно си е като цяло...единственото предимство е, че слизаш на тротоара и се качваш от него mhihi

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 25 сеп 2012 22:24

Vucata колко километра имаш навъртяни на автомобил с десен волан :?:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 25 сеп 2012 22:27

Aprilia написа:В Германия не са забранени защото там ганьо няма и на пръсти се броят колите с десен волан, в Англия важи същото за левия волан. Обаче в БГ-то куцо кьораво и сакато се качи на 'педалски' коли и почна да подава газ като съм в Пловдив или Враца понякога имам чувството че в БГ официалното движение е дясното mhihi

Тия ,Баце у Враца са фенове на Субару.Само WRX Модификации.На газ са повечето вече.За забраната съм.Ако има такава.За БГ регистрации говорим,не за Джон,дошъл за 5 дена да крка по морето.Пример-Ландкрузер ме изпревари между Враца-Мездра.После беше мъка за мене и него-той на осевата,а мен не пуска,щото не види кво става напред.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 сеп 2012 22:28

Карах преди 4 години докато бях в сферата на дограмата Бус- Мерцедесче беше хубавичко и го взехме за некви си 12 000лева от Бухово.
Километри не мога да кажа...амаа има едно 40-50 на ден градско...като имаше доста случаи Ролпласт на ул.Кукуш- кв.Кремиковци. Това в продължение...1 година да речем някъде...не съм ги смятал а и не съм карал всеки ден...Беше ми шибано и имах 4-5 инцидентни такива драскотини по рампата mhihi :beer

Потребителски аватар
GALIANO
Автомобил: Cupra 300
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Вто 25 сеп 2012 22:29

vucata написа:Това е ясно, но не можеш да ме убедиш, че не е по-рисковано с десния волан на двулентов път...Въобще гадно си е като цяло...единственото предимство е, че слизаш на тротоара и се качваш от него mhihi

Моите последствия след първите 50км бяха:

Огромна цицина на гумата :bishop и изкривена джанта
Но разбирасе след 2-рият ден се свиква mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”