2EE - Решение на проблема

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
K04A
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

2EE - Решение на проблема

Мнениеот K04A » Нед 05 ное 2006 15:31

Здравейте! Искам да споделя проблемите си с моя 2ЕЕ с надеждата да съм полезен на някого. Става дума за следното: при температура под 10 градуса колата гасне и не държи обороти, като няма значение на газ ли е или на бензин. Когато загрее двигателя всичко си идва на място. Решението на проблема е около 1см. маркуче за гориво ф8мм., което се подлага на жилото на газта, така че при загрял двигател жилото да е обтегнато, а оборотите около 950. Единственният страничен ефект е повдигането на педале на газта с около 2-3 см. Убеден съм, че всеки карбуратор 2ЕЕ може да се "отремонтира" така като в случаите, когато имаме високи обороти вакумът се изолира, регулаторът се демонтира :P .Надявам се мнението ми да провокира размисли в тая посока у хората, които разбират и се намери просто решение на проблема.

Потребителски аватар
popodopolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popodopolo » Вто 07 ное 2006 21:11

Добре дошъл в PN клуба :drunk .Дано нямаме проблеми с тея карбове,че лошо :cry:

Потребителски аватар
toci_83
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toci_83 » Сря 08 ное 2006 11:06

много много лошо :D . маистор за тях нема всичко е касмет

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Re: 2EE - Решение на проблема

Мнениеот rojo » Сря 08 ное 2006 12:57

K04A написа:Здравейте! Искам да споделя проблемите си с моя 2ЕЕ с надеждата да съм полезен на някого. Става дума за следното: при температура под 10 градуса колата гасне и не държи обороти, като няма значение на газ ли е или на бензин. Когато загрее двигателя всичко си идва на място.

Това ставаше, 'щото няква мембранка в карбуратора се спуква ли?

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Сря 08 ное 2006 14:13

това става, защото смукача е електронен/стъпков мотор/ и няма оправия. де да беше мембранка. говорим само за 2ЕЕ.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 08 ное 2006 16:19

Rabbit написа:това става, защото смукача е електронен/стъпков мотор/ и няма оправия. де да беше мембранка. говорим само за 2ЕЕ.

Да и аз имам предвид 2ЕЕ, но имам някакви спомени, че някой беше споменал нещо за мембрана, ама не съм спец, не настоявам. Затова и питам 8) . А съвсем ли няма никъв лек, като стане проблем? Vaskoto1 ги лекува със смяна с 2Е3, ако не се бъркам :) .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”