фаровете не светят,на голф3
фаровете не светят,на голф3
колеги снощи фаровете ми отказаха,светят само габарити,като пресветна с ръчката светват дългите и като я пусна пак остават само габарити,проверих бушоните под волана,здрави са.някакви идеи?
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Re: фаровете не светят,на голф3
виж релето за фаровете
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Iv0o0o0 написа:виж релето за фаровете
а ти виждал ли си го това реле

- eXecuteRz
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 8v 2e
при голф 3 няма реле за фаровете ! аз имах същия проблем... почваш от лостчето което превключва къси и дълги, може то да е заминало вземи от някой или иди на някоя морга просто да ти дадът да го закачиш да пробваш дали е от него... ако не е минаваш с фазумерче на 12V през бушон 1 и 2 да видиш дали има ток, ако се окаже, че имаш продължаваш напред към самите фарове и търсиш за разтопен кабел...... ако и това вече не излезе опираш до точно моя проблем който имах аз !!!
след като си покарал колата, вдигни капака и ако ти пари акумулатора.... отиваш да си вземеш едно реле-регулатор за генератора и нови крушки за късите светлини
да ти обесня защо, при мен акумулатора пареше супер много, което означава, че генератора го презарежда... след замерване се оказа, че отива над 17 волта ток към акумулатора като знаем, че допустимото е 14,2 до 14,3 волта... от този силен ток са изпушили крушките на късите светлини. след смяната на реле-регулатор на генератора всичко се нормализира достигаше 14,2 волта, смених крушките и всичко беше ток и жица !
Успех дано да съм ти помогнал !
ето това представлява реле-регулатора:

след като си покарал колата, вдигни капака и ако ти пари акумулатора.... отиваш да си вземеш едно реле-регулатор за генератора и нови крушки за късите светлини

да ти обесня защо, при мен акумулатора пареше супер много, което означава, че генератора го презарежда... след замерване се оказа, че отива над 17 волта ток към акумулатора като знаем, че допустимото е 14,2 до 14,3 волта... от този силен ток са изпушили крушките на късите светлини. след смяната на реле-регулатор на генератора всичко се нормализира достигаше 14,2 волта, смених крушките и всичко беше ток и жица !
Успех дано да съм ти помогнал !
ето това представлява реле-регулатора:

-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Ако е от това , много лесно ще го провериш слагаш един мултицет, палиш колата и гледаш какво е напрежението. Ако качва над 14,5 наистина не е добре. Но по -вероятно да ти е от лостчето както ти каза колегата, и на мен ми се е случвало на голф 2, карал съм нощно време с ръка на лостчето за фаровете, не е гот 

-
- Автомобил:
- Двигател:
вземи да пробжаш като смениш самото коп4е от което се пускат фаровете,аз днес го сменях защото имах саштия проблем и се оказа това,а не лост4ето за касите.
- eXecuteRz
KTG_GTI написа:вземи да пробжаш като смениш самото коп4е от което се пускат фаровете,аз днес го сменях защото имах саштия проблем и се оказа това,а не лост4ето за касите.
колега при него няма как да е от това "копче", да обесня защо... ако беше заминало, нямаше да може да светва дори и дългите светлини

- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
mccoy написа:Iv0o0o0 написа:виж релето за фаровете
а ти виждал ли си го това реле
извинявам се просото на предна моя кола това беше проблема при голфа не ми се е налагало да проверявам дали има или не и по инерция го казах
-
- Автомобил:
- Двигател:
eXecuteRz написа:KTG_GTI написа:вземи да пробжаш като смениш самото коп4е от което се пускат фаровете,аз днес го сменях защото имах саштия проблем и се оказа това,а не лост4ето за касите.
колега при него няма как да е от това "копче", да обесня защо... ако беше заминало, нямаше да може да светва дори и дългите светлини
Ам.."светкавицата" е по друга жица...така че-може...
Лостче...евентуално..
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Смени си превключвателя къси/дълги (лостчето на мигачите) и ще се оправи 

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Е доста глупусти прочетох тук и само двама са прави,а аз ще съм третия!Габарит и дълга светлина нямат нищо общо с къса светлина!Проблема е в ключа на фаровете,смени го колега и всичко ще е добре!
- eXecuteRz
имах предвид... че ако е ключа включващ фаровете е заминал то... дългите нямаше да могат да се включат
гарантирам го !!! замислете се малко и ще видите, че е така 

- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,незнам дали е редно но реших да използвам тази тема понеже аз имам същият проблем с фаровете.
И така да започнем бушони-здрави,реле доколкото знам голф3 няма,ключ за пускане на фаровете-здрав,остава клеморед и лостчето за превключване на къси и дълги.Ще съм много благодарен ако някои може да ми помогне.А и да каже че и чистачките отказаха заедно с фаровете,което ме кара да си мисля че е клеморед (макар че е сменян преди 8 месеца)но искам да чуя и вашите мнения.
И така да започнем бушони-здрави,реле доколкото знам голф3 няма,ключ за пускане на фаровете-здрав,остава клеморед и лостчето за превключване на къси и дълги.Ще съм много благодарен ако някои може да ми помогне.А и да каже че и чистачките отказаха заедно с фаровете,което ме кара да си мисля че е клеморед (макар че е сменян преди 8 месеца)но искам да чуя и вашите мнения.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”