Изпомпване на вода

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Изпомпване на вода

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 1:28

За тока-не,няма и никога не е имало,все пак става въпрос за колибки на повечето тип бунгала.Моята виличка,още няколко такива от среден тип и 2-3 хубави къщи.И няма ток,едно време искаха по 600 лв. на къща за пускането на ток,никой не се нави.То няма и път до там де.Парадокса е,че ВЕЦ-а е на 2-3 км по права линия.Ама пък и ние хляб трябва да ядем де :Mr Green Fun Ама това му е романтиката,свещи мещи,да си пресмяташ кое колко консумира...Няма да е същото ако е с ток там...

Иначе за използването на бензиновата ми помпа,се обезсмисля замисъла ми,това е краен вариант,не че го няма като такъв.Имам и едно двигателче от Пиаджо Чао,което също мога да го префасонирам на помпа.Целта ми е да е на ток,който всъщност е безплатен.Иначе не искам и да пълня някаква цистерна или нещо огромно,а да речем 1 кубик резервоар,с който да се мият приборите и чиниите от черпилките на сефалък.А какви черпилки стават...Чак си направих барбекю специално за тази цел.Сега го довършвам,като го направя ще кача една снимка ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 24 юни 2011 1:33

Не че нещо, ама снимки не пием mhihi
Може да поканиш, ние ще си снимаме mhihi mhihi mhihi
Има стари хора, които с махало намират подпочвената вода, такъв ти трябва, а не от тия дето пускат сонди....
На мойта вила един такъв човек намери точните места на много съседи и всичките сами си слагаха тръбите...
Кажи в кой район е, ако е близо да го карам :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 2:03

До язовир Копринка е.Иначе,точно такъв с багети споменах в първия поуст и разминаванията му.Ще извикам още такива медиуми да видим какво ще кажат и си хващам аверчетата,че един от тях няма да е под 100 кг и ще блъскаме да пробием ние.Ама искам да ми кажат поне 2ма на едно и също място и това ми е достатъчно.

Сега едни нови,идват,търсят,казват на колко метра,бият сондата и здравей-85 лева на метър.Ама с гаранция поне.

Стоумя се да не кажа,какво да правя,дали да вземам вода от съседите,дали да си пробия аз...мен ме притеснява за пробиването,че почвата е мн камениста и с блъскането няма да стане,тия пробиват с диамантена глава и сгъстен въздух.А те тия същите ти свалят и пърхута ако могат.Ще закарам няколко стареца да ми гадаят на черпаци от къде ще излезе водата,ако се припокрият и са на не повече от 10-12 метра,блъскам аз,ако ли не...ще трябва повече ракия за да пробием :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 24 юни 2011 6:28

На кое викаш "багети"?
Онея извити пръчлета-електроди от електрожен, дето се кръстосват в ръцете ти, ако минеш над вода, понеже човешките биотокове корелирали с лайното от мандрил в Мадагаскар и т.н?

Аз имам същия проблем с водата на вилата (до Владо Тричков).

Изображение

Вилата е на коджа-баир без път - сериозен офроуд. Затуй си купих и Роки.
Почвата е ужасна - каменисто-слюдеста. Преди доста години се качва сонда, би и на 3-тия метър се отказа, защото щял да се срути отвора и да счупи главата на "бургията".
И няма поток. Резервоар с хидрофор. И вода за пиене се носи ръчно... Ток поне има.
Eй това там, в дъното, У смога е СофИята:

Изображение

Фантастично е да си сред тихата гора, особено за дечицата...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 24 юни 2011 8:45

feikot написа:И няма ток,едно време искаха по 600 лв. на къща за пускането на ток,никой не се нави.

ОФФФ Голяма грешка сте направили всички. Сега само таксата за прикачане към съществуващ електропровод е повече.ЕОН:
Група потребители Присъединявана мощност (кВт) Цена
За дължина на захранващото трасе до 25 м (лв.) За един допълнителен метър дължина на захранващото трасе над 25 м (лв./м)
1 до 6кW 444лв. 26 лв/м
2 от 7 до 15kW 696лв. 26лв.м

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 10:16

Е,Джими,същата работа е под моето място,другите са с по-дълбок слой почва,точно където е моята колибка е т.нар. каменисто слюдеста а.к.а. леска.Багетите-да,същото (багета на френски е франзела и като ми каза един старикс,че щял да ми търси вода с багети,познай каква картинка ми излезе в главата,беловлас,очилат старец,очилата с дебела тъмна рамка,облечен с манта от някое предприятие,в което е работил преди 2 века и държи франзели в ръцете си :Mr Green Fun :Mr Green Fun :063: ) До моята ходих 2 години с пасата,сега си взех и една нива,че не исках да се разделям с ветровития.Ти да не си го продал твоя ?

Иначе,Крис,то е ясно вече,че там ток няма да има,ама нали казах,че и аз хляб трябва да ям mhihi Едно време им досвидя на всички,сега да си блъскат кратуните.Така стана и за пътя,искаха да го заравнят и да ударят една трамбовка и върху нея 5 см асфалт,искаха за няма 2 км,по 1000 лв. и общината щяла да поеме останалото,защото тоя път не бил нужен на никого (да бе) и нямал пряко отношение към общината,но видиш ли,било обирджийско да се дадат към 50 000 лв. (около 2001-2002) за асфалтов път.За това сега там само фронтери,витари,ниви и пасат.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 02 юли 2011 14:51

Ако няма да продаваш имота копането си заслужава /дупченето/. Иначе минаваш по лесния път с вода от съседа, но не се знае докога . вариант е да окопаеш 1 пластмасов бидон от 0,5 до 2-3 тона и да се пълни от валежи - събираш водата от покрива , водоноска на ремарке. Сметки .А така или иначе вoда за пиeне пак ще носиш

Последна промяна от kris11 на Пет 28 сеп 2012 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 27 сеп 2012 23:23

Малко да изтупаме праха от темата,някой може ли да уреди от тия полиетиленовите тръби за водопровода на по-тънка цена.Сега ми дойде друг ум,на отсрещния хълм има хора,които живеят там постоянно и са със сериозни каптажи,та ще си прекарам от там вода с такива тръби.1 лев без ДДС докарах цена,като горе долу ще ми трябват 7-800 метра.По-добре така,от колкото 2000 лв. за сонда и тя да се запуши или пресъхне (съседа с водата на 53 метра това лято вадеше по 300-400 литра и пресъхваше ;) ) отделно помпи и то скъпа,че другата ще срине почвата...ток и т.н. А така,прекарвам водата и забравям.

Та,разбрахте ме,някой ако е в тая сфера и може да офертира нещо-да заповяда.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 28 сеп 2012 10:17

feikot написа:..полиетиленовите тръби за водопровода на по-тънка цена.Сега ми дойде друг ум,на отсрещния хълм има хора,които живеят там постоянно и са със сериозни каптажи,та ще си прекарам от там вода с такива тръби.1 лев без ДДС докарах цена,като горе долу ще ми трябват 7-800 метра.А така,прекарвам водата и забравям.

Имай в предвид , че трябва да се окопаят поне на 60 см дълбочина тия тръби за да не замръзват през зимата. Вариант е да се изолират с топлоизолационни тубуси / като тръби, но се оскъпява много цялата операция.
Край варна има прозводител на такива тръби : "ДЕвня пласт "АД - http://www.business.bg/f-3920/devnia-plast-ad.html[url][/url], но не знам дали правят тръби с по-малък диаметър.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”