Здравейте колеги. За съжаление дойде момента и аз да бера ядове с проблем по автомобила, който до сега (около година и половина) не е имал такъв, по отношение на задвижващата част, а той е VW Golf 4 1999г. AHF - 1.9 TDI 110 коня.

На кратко проблема се късае в това, че от известно време (около месец) при превключване на 3, 4 и 5 предавка влизат трудно и след това се чува кратко скърцане. Имам чувството че честотата на проблема се увеличава... Наясно съм, че това би могло да е от много неща, а и е малко вероятно според мен да се каже с точност от какво е, но нека някой да даде предположение от какво може да е това трудно влизане и след това изскърцване, което идва някъде отпред (скоростната кутия според мен).
Ето и някои допълнителни симптоми:
- Това да влиза трудно някоя от трите предавки и след това да скръцне не е всеки път, т.е. проблема е
непериодичен. В повечето случаи си влизат добре и не скърцат след това.
- При пътуване по участък като Перник-София (25-30 км.) това се случва поне 5 - 6 пъти (изскърцването).
-
Самото изскърцване почва при отпускане на съединителя, точно след средата и до края. Скърцането въобще не е тихо и се чува в цялото купе!
- Странното е че при първа и втора предавка до сега не съм чул скърцане, а при набрана скорост и включване на следващите предавки. Случва се и при превключване на по-ниска предавка без натискане педала на газта.