Здравейте преди няколко дни попаднах на този форум и реших да попитам и тук.Понеже майсторите във моя град са

или поне аз не попаднах на добър.Та по същество.От около месец забелязах,че при потегляне от 1ва без да давам газ при пускане на съединителя колата си върви от около една седмица при палене,ако не веднага докато я изкарам от гаража или покарам малко държи зверски обороти.....и не спадат със минути.Двигателя е 1,8 моно кода е RP ........Обиколих 3 сервиза във трите ми казаха различни неща,пък уж диагностика направиха.......Започна се първо със термо датчик,на второто място ми казаха (някакво моторче за празен ход) и накрая потенциометър.Понеже сложих преди няколко дни газова (LOVATO) и и навъртях първите 100км не забелязах да вдига оборотите като на бензин

,но пък ако карам на бензин и ги вдигне и този момент превключа на газ пак ги държи високи

Другия проблем,който съм сигурен,че го прави на газ и на бензин е,че като натисна спирачките "по-кораво" оборотите падат (все едно ще изгасне всеки момент)също пробвах и на празен ход да натискам спирачките (няколко пъти до край ) и при всяко натискане оборотите падат за секунда-2......Прочетох няколко теми тук и мисля сам да пробвам няколко варианта.......Като вдигне оборотите ще махна кабела на датчика за тмп. после ще пробвам същото и със моторчето (мисля,че знам къде се намира) под моното и от него излиза една пъпка която бута жилото на газта .....Ако имате предложения и най-вече за някой грамотен майстор за ПЗ ще съм много благодарен.Понеже както започнаха със смяните по-добре една нова моно инж да си купя........Посетих 3-ма понеже първия се колебаеше втория беше сигурен,но за мое успокоение посетих и 3ти и той ме тушира.........