Голфа сам се форсира на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Голфа сам се форсира на газ?

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 03 окт 2012 20:47

Днес след прибиране от Свищов, колата/Г3 1.8 ADZ/ми направи следното нещо - на газ залепи 2200 оборота на свободна :horror: и като я превключих на бензин веднага падаха на 950. Викам си я да я покарам десетина километра на бензин, дано се оправи... Да ама не :Mr Green Fun Явно записа яка грешка, защото не само, че не се оправи, ами при преминаването на бензин за проба, паднаха оборотите и угасна. Запалих я, но работеше зле на бензин вече. Викам си - оооо, е сега ще получи комоцио mhihi компютъра. За проклетия, имах ключе 9 и ключе 11, но с приспособления успях да отвия клемата на акумулатора. Имам на газовото, което е Ловато емулатор, но явно нещо не емулира, както трябва mhihi Изчаках малко, закачих и запалих на бензин - колата заработи екстра - вече го нямаше замислянето и бавното падане на оборотите. Изчаках на място да включи перката 2 пъти и покарах 10 км на бензин с 2500 оборота, да си се самообучава... Превключих на газ и там нещата чудесни - толкова бързо да падат оборотите от 2000 до 950 не съм я виждал, закова си ги.
Та въпросите ми са:
1. Да търся ли друг емулатор?
2. Добре ли е да се превключва в движение от газ на бензин? Дали това не шашка колата. Паля и гася на бензин, като цяло.
Когато се беше форсирала, разклатих моното да не смуче въздух от тампона, но нямаше промяна. Уредбата е нова на около 5000 км

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Голфа сам се форсира на газ?

Мнениеот piter_96 » Сря 03 окт 2012 21:03

Мислех, че само при мен го има този проблем(с абсолютно същите симптоми). След слагане на емулатор, смяна на 3 дроселови клапи, 2 стъпкови мотора, датчик на водата, проблема остава. Компа ми е вързан да чисти грешки като се изключи. Като я загася за 5 мин. и няма спомен от проблема. Вече се отчаях и карам така :(

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Чет 04 окт 2012 15:29

И още нещо да попитам - някъде прочетох, че това рестартиране се прави на студен двигател и после се чакало, както и аз направих. Но аз го направих на топъл, та това проблем ли е?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 04 окт 2012 21:47

piter_96 написа:Мислех, че само при мен го има този проблем(с абсолютно същите симптоми). След слагане на емулатор, смяна на 3 дроселови клапи, 2 стъпкови мотора, датчик на водата, проблема остава. Компа ми е вързан да чисти грешки като се изключи. Като я загася за 5 мин. и няма спомен от проблема. Вече се отчаях и карам така :(

Колега,имам отговор на проблема ти но би ли ми разяснил 2 неща:
1.След като няма спомен от проблем след гасене,какво оначава че си се примирил?Оначава ли че като запалиш по някое време почва да ти адържа обороти или оначава,че превключваш в движение няколко пъти бензин-га и тогава се проявява?
2.Как точно смени дроселовата клапа?В смисъл за адаптация питам...
Иво,друг емулатор не ти трябва...

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Чет 04 окт 2012 22:00

Iezekil написа:
piter_96 написа:Мислех, че само при мен го има този проблем(с абсолютно същите симптоми). След слагане на емулатор, смяна на 3 дроселови клапи, 2 стъпкови мотора, датчик на водата, проблема остава. Компа ми е вързан да чисти грешки като се изключи. Като я загася за 5 мин. и няма спомен от проблема. Вече се отчаях и карам така :(

Колега,имам отговор на проблема ти но би ли ми разяснил 2 неща:
1.След като няма спомен от проблем след гасене,какво оначава че си се примирил?Оначава ли че като запалиш по някое време почва да ти адържа обороти или оначава,че превключваш в движение няколко пъти бензин-га и тогава се проявява?
2.Как точно смени дроселовата клапа?В смисъл за адаптация питам...
Иво,друг емулатор не ти трябва...

Дроселовата клапа я сменяха уж "майстори", които бяха сигурни, че проблема е от нея. Обучение нямаше. Смених 3 броя и проблема си остана. Интересното е, че като си ходя до село(на 65км ми е) на отиване почва да прави проблема, а като се връщам няма спомен(сигурно е случайно). Когато почне да вдига обороти става много мудна, а иначе е фурия, поне за мен. Аз така я усещам. Много майстори = много пари и вече се предадох :(
Не ми се иска да цапам на колегата темата с моите глупости :)

Последна промяна от piter_96 на Чет 04 окт 2012 22:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Чет 04 окт 2012 22:02

Знам ли и аз какво да правя :o - днес си карам, работи си отлично. Предполагам,че след време пак ще има рестартиране на компютъра...и така :Mr Green Fun
Някой да сподели как е по-добре да се превключва - в движение или не?
ПС Колега, не се притеснявай, давай смело :D

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 04 окт 2012 22:18

Той проблема ви е общ,а и майсторите ти са почти прави.Само дето проблема не е точно в клапата,а в ТПС-а.Принципно при свалянето му се прави после адаптация на дросела,това ми беше въпроса.А той/тпс/ с годините се износва и почва да дава грешна информация на компа,той пък съответно грешно командва степ мотора.От тук се получават другите грешки които компа трупа и въпреки ламбда емулатора и релето на дюзата се налага рестарт.Това прави емулатора понякога излишен.Има тема а настройката на ТПС-а,мога и аз да обясня а може и на ваг-ком да се направи.Въпреки,че при мен ваг-кома не подейства.
Та при Иво83 въпроса е едновременно сложен и елементарен.Бих казал,че по-добре е да си сложи ресет реле.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Чет 04 окт 2012 22:25

Аз в момента съм си с моята дроселова клапа. Един майстор, на който я оставих за 2-3 дни ми каза, че били я закачали на комп, дроселовата клапа бачкала на 89 или 98 % не си спомнял. Ама дали наистина са я мерили остава загадка.
Би ли обяснил как става обучението?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 04 окт 2012 22:41

Значи първо ще ти пусна един линк,дето е обяснено и е сниман ТПС-а.Ако не разбереш как точно се замерва ще ти обясня и аз.Направи едно амерване първо после ще видим дали трябва да се сваля и да се гледа от вътре как е.Замери за волтажа само между пин 1 и 2.
viewtopic.php?f=17&t=174901&start=0&hilit=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB%2A

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 05 окт 2012 0:39

Ще видя колко ще изкара сега...и ако скоро пак натрупа грешка, това ще е следващата ми стъпка :x

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 05 окт 2012 9:02

Не съм много вещ и незнам АДЗ дали има ламбда сонда, но ако има я откачи и рестартирането на компа ще се удължи на 3-4 месеца а може и да не се налага.
И на РП и на АБС-а ми само така карам и нямам проблеми с подобни аномалии.Нямам ресет релета и емулатори и набухватели.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 05 окт 2012 10:11

vladtod® написа:Не съм много вещ и незнам АДЗ дали има ламбда сонда, но ако има я откачи и рестартирането на компа ще се удължи на 3-4 месеца а може и да не се налага.
И на РП и на АБС-а ми само така карам и нямам проблеми с подобни аномалии.Нямам ресет релета и емулатори и набухватели.

Има. Нали емулатора през нея е свързан...
Добре, ти като си я откачил как ти работи колата на бензин, да речем като угаснеш за газ? Без нея последици освен преразход има ли други?
Доколкото знам при първоначално палене, ламбда сондата не влияе, докато не позагрее колата...

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Пет 05 окт 2012 14:37

И на мен на ламбдата ми я нямаше масата и не е работила. След монтажа на симулатор си работи. :)

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 05 окт 2012 14:47

piter_96 написа:И на мен на ламбдата ми я нямаше масата и не е работила. След монтажа на симулатор си работи. :)

:roll: Как разбра, че работи?

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Пет 05 окт 2012 15:12

Би трябвало да работи. Този, който ми е вързвал газовата нарочно е клъцнал масата. Иначе ми се струва, че от както се пусна ламбдата има един нов шум(може да ми се струва само де).

Върни се в “Автогазови уредби”