масло и термо устойчив маркуч за Б3 -на добра цена

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

масло и термо устойчив маркуч за Б3 -на добра цена

Мнениеот aaaaakt » Чет 27 сеп 2012 22:12

Здравейте колеги днес си бих рекорда за сваляне на табло на пасата ми В3 смяна на радиатор и клапи и качване за 9 часа :bananarock :bananarock колегата -"инженера" беше свидетел :beer .Забелязах че са заминали маркучите от двигателя до радиатора. Ще се наложи да взема антифриз нов и искам да си сменя маркучите с нови дайте съвет от къде да купя какви и на каква цена са ако имате инфо. Става ли и с вариант на метър и откъде мога да си взема около Люлин и центъра.Благодаря момчета успехи на всички. : vw fen

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: масло и термо устойчив маркуч-на добра цена

Мнениеот zfa159 » Пет 28 сеп 2012 8:06

9 часа е доста време,ако няма климатик - не повече от 4-5 часа и то ако се подмотваш mhihi
Маркучите - с такъв на метър няма да стане,защото те там имат едни извивки и ако е прав,ще напъва на щуцерите на радиатора и в даден момент от време ще ги изкърти (виждал съм как става,не е красива гледка).Продават се маркучи,които не са оригинални,но са си със извивките и си стават точно на мястото на старите (само трябва да си свалиш старите,за да имаш мостра или оригинален номер от старите).
Двете места,където знам,че има са следните - някой магазин от веригата на Евро 07 (продават боклуци ама маркучите не са лоши) и другото място е в Красна поляна.Ако идваш от моргата Италианеца в Овча Купел,подминаваш стария жп прелез,който е на пазара на Красна поляна и караш в посока към Константин Величков.На около 300-400м след прелеза гледаш в дясно - има магазин за авточасти,не много голям и не кой знае какъв на вид,пише разни неща и "водни съединения".Даваш им старите и те ти дават новите.Купувал съм доста такива и от 2-те места и не са лоши.Средната цена на бройка е 15-20лв.
:beer

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 28 сеп 2012 14:56

Благодаря на всички отзовали се .Закупих маркучите , които ми бяха необходими от магазина на "Авто Фар" до 12-та поликлиника в "Люлин" за невероятните 17лв два броя с 4 скоби.Марката е "Топран"

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Нед 30 сеп 2012 23:19

Е, честито колега! Сдобил си се с "качествени маркови" маркучи :mrgreen: ! Дано да са ти на късмет, защото аз лично съм не много оптимистично настроен, към тази марка. Топран прави супер много авточасти. За мен тази марка, която прави "101" неща, не прави нищо! Топран ги слагам на един кантар със SWAG. Дано да имаш късмет, щом родния пазар не предлага нищо по добро. :beer

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 окт 2012 7:56

Topran правят хубави маркучи, другите неща наистина не стават :) SWAG ги купиха Febi и вече всичко,което идва в кутия на Swag,вътре всъщност е Febi и не е толкова лошо,колкото когато Swag си ги правеха сами (а повечето само ги препакетираха).Продават се и оригинални такива маркучи,на скромната цена от 186лв за брой ;)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: масло и термо устойчив маркуч за Б3 -на добра цена

Мнениеот znainainai » Пон 01 окт 2012 20:18

Пасат В4 със климатроник 120мин таблото долу смяна на клапи и радиаторче и таблото горе колата обезвъздушена и работеща :wink:
Това ми е рекорда за пасат за голф 2 без климатик е 90мин mhihi
И във двата случая съм имал предварително подготвен комплект клапи.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 окт 2012 21:36

Ако разглобиш всичко на съставните му части, за да чистиш изпарителя от гняста (примерно В3 без филтър) ,един ден няма да ти стигне само него да изчистиш,ако е някой те такъв :
Изображение
Иначе няма как да се справиш за 120 минути,ако точиш и зареждаш климатика,защото поне 10 минути се точи,поне 35 се пълни (системата е над 1 кило,вакуумира се 20 минути) и имаш един час врътня само там.Като сложим и разкачането и закачането на тръбите и теста с въздух или азот дали снадките,дето си пипал не текат,няма да ти стигнат 120 минути само с климатика да се занимаваш mhihi .Ако не бараш по фреона - толкова някъде, ама така е скучно :)

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пон 01 окт 2012 22:35

Момчета за някой като мен учещ се от форума е екстра като постижение е наистина за 9 часа :oops: но гледах да си огледам и изпипам нещата. даже си оправих и врътките на парното , че се бяха изпочупили поздрави а маркучите дано излязат качествени но тук нещата са на късмет.Поздрави на всички :да:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 окт 2012 22:44

Ние сме не-човеци,не ни гледай нас mhihi .И ти като смъкнеш 100 табла или едно табло 100 пъти, и ти ще го правиш със затворени очи за 0 време :) 9 часа за начинаещ си е супер :)

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 05 окт 2012 17:15

дайте ми съвет ще сменям и антифриза в системата че за момента бях с вода след смяната в какво съотношение да го правя закупил съм до -60 градуса целзий концентрат 3литра да взимам ли още за по концентриран разтвор или да доразредя с вода то и зимите станаха едни death

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 05 окт 2012 19:07

Наливай само такъв, не разреждай много че не го знаеш на колко точно градуси е в тубата, най- много литър вода, поне аз така бих направил.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 05 окт 2012 20:10

За мен от българските на нормална цена само на приста е хубав. Разреден 1:1 с вода не замръзва в камерата на -25 градуса. Попадна ми и някакъв си, който концентриран замръзна, та ... зависи какво си взел и най-добре - опит в камерата за 24 часа. :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 05 окт 2012 20:50

кви са тия камери до -25 дето имате :lol:

krasi748
Автомобил:
Двигател: CAYB ++130кс

Мнениеот krasi748 » Съб 06 окт 2012 14:49

Здравейте!
Тъй като в заглавието на темата се спомена и масло, имали колеги ползващи моторно масло HILBER ?
Пасата е RP 1.8м 90г. и мисля да направя поредната му смяна с наливно масло HILBER 15W40. В момента е на изгодни цени 8-9лв./л. Освен ако няма много отрицателни отзиви.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 06 окт 2012 20:35

Цена от 8-9 лв за 15W40 наливно масло не е добра . По- известни марки в туби цените им са такива .За самото масло не мога да кажа нищо съществено , но съм използвал масло на фирмата вносител на тази марка HILBER . Мисля че се казваше Карио , продава масла бутилирани в Русенска фирма Лубрика която е в търговията с отработени масла . Долях 2 литра в пасата и докато не смених маслото не се отървах от зумера на маслото за ниско налягане .Карал съм с всякакви масла , винаги си гледам едни си мои работи в характеристиките им , и никога не съм имал проблеми , а не е като да не му опъвам обиците :lol: . За сравнение в едно магазинче на Лубрика продават 10w40 на цена около 4.60 мисля че беше .Но за мен лично си е някакъв боклук ,надявам се да не ми се налага да го ползвам .

Върни се в “Passat”