Нов проблем с ел стъклата мк3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Нов проблем с ел стъклата мк3

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 08 окт 2012 10:23

Здравейте колеги, преди 2 дни ми се появи следния поблем с голфетката (кабриолетче англичанка(за сега mhihi )) - когато се опитам да си сваля шофьорския прозорец (съответно десния) от вътре с копчето не работи, не се чува и цъкането на релето което трябва да спре машинката при по голям товар, лявото стъкло си работи. първата работа беше да взема друго копче от моргата сложих го и съответно пак к.ур :( (интересното е, че и копчетата за ел стъклата са обърнати на обратно :D когато натисна копчето за дясната врата слиза лявото стъкло :lol: :lol: :lol: ) понеже колата има комфорт функция на стъклата слязох от колата и задържах ключа на позиция отключване и си свали стъклата, всичките и без никакъв проблем. вдигнах ги и пак ги салих с ключа и си работят без проблем :shock влизам вътре - контакт вдигам стъклото после пак се опитвам да го сваля с копчето и.. пак - трибуквения :lol: мисля да потърся още едно копче евентуално да пробвам и с него, но все пак искам да чуя и вашето мнение преди да почвам да разглобявам :)))

за протокола час и половина рових с търсачката и не открих същия проблем, може и в моя телевизор да е проблема, ако има таква тема ще съм благодарен да ме насочите.

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов проблем с ел стъклата мк3

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 08 окт 2012 14:36

провери буксата която влиза в бутоните да не би някой кабел да е прекъснат някъде на мен ми го правеше същия проблем но от общата букса на вратата...

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 08 окт 2012 17:31

гледах но нямаше нищо видимо :(

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 08 окт 2012 17:33

Lov4o написа:гледах но нямаше нищо видимо :(

от вътрешната страна има една букса която се пъха там виж да няма прекъснат кабел !

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 08 окт 2012 18:21

къде е това от вътрешната страна? защото това което направих аз бе да сваля капачетоо на дръжката с копчето и докъдето излиза снопа с буксата гледах него за прекъснат кабел.

ново 20 - докато обикалях до преди малко напът за вкъщи по навих натиснах копчето и взе че проработи гадината му мръсна, играх си 10 пъти пред 2 3 мин да го свалям додолу и вдигам до горе и со работи перфектно неговото мами да е... :banghead:

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 08 окт 2012 18:28

принципно да колега,това се навива и се притяга да не бяга от буксичките ....

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 08 окт 2012 19:46

:да: за сега ще карам така да видя колко време ще изкара и сигурно в най големия студ ще се прецака когато най много ми трябва ама няма как :D тогава вече ще се хвана да го правя mhihi (както миналата зима със замръзващите брави на стария голф, след седмица влизане през задните врати се хванах да свалям бравите на -20 да ги чистя и пак да ги слагам :lol: :lol: :lol: )

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 08 окт 2012 20:07

Провери ли дали няма прекъснати кабели в маншона на вратата? И аз ядох така манджата, мислих, че ми се е развалило копче, но като махнах маншона, видях че има 2 прекъснати кабела. Оправих ги и копчето се оправи mhihi

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 08 окт 2012 20:31

Колега, може ли да използвам темата ти за да задам един въпрос свързан с механизъма прозорците, пак на мк3... ? Понеже виждам, че има компетентни личности ..

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 08 окт 2012 20:50

batko_miro написа:Провери ли дали няма прекъснати кабели в маншона на вратата? И аз ядох така манджата, мислих, че ми се е развалило копче, но като махнах маншона, видях че има 2 прекъснати кабела. Оправих ги и копчето се оправи mhihi

утре след работа това е първата ми задача :)

bace_go6o написа:Колега, може ли да използвам темата ти за да задам един въпрос свързан с механизъма прозорците, пак на мк3... ? Понеже виждам, че има компетентни личности ..

разбирасе, затова сме тук - за да си помагаме :)

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 08 окт 2012 23:10

Lov4o написа: разбирасе, затова сме тук - за да си помагаме :)

Благодаря ти колега!

При мен проблема е следния: колата ми е двуврата, ляв волан ( казвам го за да не си помисли някой че е като на колегата, с десен) както при колегата пасажерския прозорец си се вдига както трябва, нямам комфорт функцията, но си се вдига нормално. Но левия прозорец запецва, натискам копчето, и прозореца се вдига примерно 4-5 сантиметра, и спира без да съм вдигнал пръста от копчето, вдигам пръста, пак натискам, пак 4-5 сантиметра... Добре, но като мине средата всякаш опира някъде и забива много стабилно, трябва да го върна 5-6 сантиметра на долу и тогава да тръгна пак да го качвам на горе, или да го хвана с дъка и да го вдигна, като естествено продължавам да натискам копчето ... Идва и най-интересната част, един слънчев ден отивам в парка, спирам на паркинга, тръгвам да го вдигам по описания начин, но стъклото просто не се показа от вратата :banghead: Разбрах че се е извадило от шините които го държат... Прави ми същият номер няколко пъти още, след което разбрах, че се измества точно тогава когато мине средата и почне да запецва яко. Ако не го дърпам към себе си да го намествам, след 7-8 затваряния се изважда от шините и пада ...
Дайте съвет... :bowdown Нови механизми с ново моторче ли? Какво да е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”