Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Re: Червената шапчица - Golf mk2

Мнениеот GTI1.8 » Пет 17 авг 2012 20:29

Колеги дупе да ми е яко за тия 500 километра дето му врътнах за 3 седмици сега голфа ми го връща тъпкано. scare

Днес имаме ново 200 деня започна много добре ходих на плаж макар и без кола въртяхме мацките и когато ми донесоха новата плочка бях много радостен че дойде време да го сглобя започнах да се занимавам и пасна повече от перфектно просто невероятно точно навих 4-те болта и когато дойде време да сложа шпилките хапнах дървото не съвпаднаха на дупките на плочката.. :banghead: :banghead: :banghead:

Ето снимки да видите как хубаво стои .. но само си стои.
ИзображениеИзображение

И след като вече нямаше повече варианти,реших да се обадя на стария собственик да го питам защо така вече втора плочка не ми пасва..и той ми заяви че голфа е с друг карбуратор не е с оригиналния този бил Pierburg 2E или 2E2 :beat_butt2 .. И за това след като вече знам името на карбуратора утре ще се ходи отново по магазините за да търся плочка за този карбуратор..

Ако имате някакво мнение по темата споделяйте.. :beer

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 17 авг 2012 23:02

Едни джанти и окачване му трябват, ще стане много як. Успех занапред с него, има потенциал :)

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 18 авг 2012 21:04

Благодаря ти колега,днес най - накрая решихме проблема с плочката под карбуратора както и новите накладки колата вече е на 4 колела за което много се радвам остава само да сменя предпоследното гърне че си го събирах по улицата онзи ден и почвам да събирам пари за джанти и окачване,за радост от пред съм с жълти пружини така го взех .Кажете мнението си за жълтите пружини за да знам дали да купа още две или направо да сменя 4-те с нови...

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 24 авг 2012 14:38

Колеги макар и без снимков материал мога да се похваля че голфа е вече напълно готов с това което бях започнал,спирачки,плочки,днес сменихме двата предни носача,и гърнето вече няма какво да се пипа.Започвам да търся джанти и две жълти пружини за от зад...

Днес закупих и два стикера love.vwclub за което много благодаря на колегата vwclub.bg

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 24 авг 2012 20:23

love.vw

Изображение

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 07 окт 2012 20:01

Е заспах и аз,отдадох се само на каране и нищо не права..

И така днес реших малко да по направя някои неща и да снимам някой направени до момента макар и дребни неща.

След като приключих упоритото ядосване на тема карбуратор всичко се оправи,след като замених стария пиербург е нов! Сменихме го махнахме гадните ампули които струваха една торба пари за смяната сложихме един полуавтоматичен смукач и всичко заспа.Сега остава да сменя делкото и вакумния регулатор или както по точно се казва за да довършим започнатото.

А сега малко по външния вид.Преди известно време си купих фолио и затъмних стъклата,нещо което при мен е традиция да го има.
Изображение

И тук там малко карбонче.
Изображение

На снимките се вижда как са избелели веждите и други детайлни места.Захванахме се три момченца и започнахме да търкаме с паста,ето го и резултата.
ИзображениеИзображениеИзображение

Останах много учуден от резултата.. :bowdown Това от тези последни дни от моята лятна ваканция.

А ето и работата от днешния ден,но снимки от резултата утре.На бързо фръкнах по гаджетата и забравих да снимам.. :banghead:
На първата снимка бях решил да ги направя полирани целите но после си промених решението и само зачистих ръждиците минах на водно и боядисах.
Изображение
Всеки би ме питал защо не съм свалил цялата гума с джантата ами съм набутал вестници,ами поради простата причина че от топлината беше залепнала и не искаше да падне... :Mr Green Fun
ИзображениеИзображение

Толкова по джантите утре ще кача снимки какъв е резултата на мен ми допада много,сега си търся и червена лентичка да си направя кант,или мисля да го пръскам със спрей.

Поздрави на всички колеги от мен толкова с повече за без пари не мога да се похваля. :oops:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 окт 2012 20:11

Колега по въпроса ти с вакуумния регулатор има писано из форума. Като цяло цената му нов ще те откаже. По-добре отремонтирай твоя - смени му мембраната, която най-вероятно е сцепена, нормално е за годините на които е. На старо не те съветвам да се набутваш, тъй като неговото състояние е твърде вероятно да е като твоето.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 07 окт 2012 20:19

Колега благодаря ти за изразеното мнение от твоя страна,но няма как да от ремонтирам моя поради простата причина че моя голф няма такъв вакумен регулатор.И майстора когато го правихме се учуди че го няма.Аз съм си намерил един който работи един приятел си разглобява колата на части и ще си го взема и ще го монтирам на моята,ако работи работи,ако не здраве да е :)

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пон 08 окт 2012 10:04

Ето го и крайния резултат от джантите.. eusa

Тук там има малко съм ги понапръскал и гумите ама ще се скрие няма ядове :Mr Green Fun
ИзображениеИзображениеИзображение

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Пон 08 окт 2012 14:32

Ее много е добре така :applause: Айде боядисай и предната броня да я завършиш.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 08 окт 2012 14:43

Mishonti написа:Ее много е добре така :applause: Айде боядисай и предната броня да я завършиш.

+1 :да:

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пон 08 окт 2012 17:09

Ще я боядисам колега и двете ще ги боядисам + лайсните по вратите.Сега са различни защото бронята и лайсните са мазани с боя за обувки. :mrgreen:

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Пон 08 окт 2012 20:45

:D
Никакъв ефект няма по броните от боята за обувки, аз пробвах на 2 елемента и след 2рия дъжд не беше останало нищо..Сега с матов спрей стана страхотно :)

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пон 08 окт 2012 21:30

Ами аз за по специални сбирки и мероприятия ги ползвам парафина и боята за обувки,но имат временен ефект,аз обаче мисля да пръскам с спрей с лак,няма да е матов.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Вто 09 окт 2012 19:08

Mishonti написа:Ее много е добре така :applause: Айде боядисай и предната броня да я завършиш.

За колегата специално.Току що завърших предната броня и лайсните от лявата страна.Утре ще боядисам задната броня и лайсните от дясно и приключваме с боядисването.. чак напролет като го боядисвам самия него :Mr Green Fun

Снимки не съм правил утре на светло ще направя. :drunk

Върни се в “Моят Volkswagen”