passat B6 PD 2.0 TDI BMR - 170 к.с. загряване на двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
frec
Автомобил:
Двигател:

passat B6 PD 2.0 TDI BMR - 170 к.с. загряване на двигател

Мнениеот frec » Чет 11 окт 2012 8:01

здравейте,
задава се пак зима, активността в форума се увеличава :).
от миналата зима ме мъчи нещо - дали имам подгряване на антифриза и дали то работи.
двигателя е 2.0 TDI BMR - 170 ks.
много бавно загрява. на място - почти никакъв шанс да загрее. иначе - паля примерно при около 5-7 градуса външна температура, карам 15 мин, за които изминавам около 4 км и стрелката за температурата е около 50 градуса. всичко ОК - ако няма допълнително подгряване. но ако има - къде се намира то и как да го проверя дали работи ?
Дайте и ваши наблюдения за колко време загряват ПД двигателите до 90 градуса.
Благодаря :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: загряване на двигател PD - passat 6

Мнениеот stefan4o » Чет 11 окт 2012 8:04

Имаше тема по твоя въпрос. В общи линии тоя мотор ако го чакаш на празен ход да загрее, има да си чакаш... За колко време загрява даден двигател е много относителна работа, също като разхода. Зависи от няколко фактора.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 11 окт 2012 8:07

почетох доста, но като цяло не разбрах къде да търся тия подгревни свещи за антифриза и какъв е начина да разбера дали работят или не.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 окт 2012 8:10

Обикновено са в комплект с фланец, който няма как да не видиш. Прегледай си всички пътища на охл.система и ако имаш подгрев ще го видиш. Довечера мога да видя в ЕТКА и да ти дам ориентировъчна снимка как трябва да изглежда при Пассат Б6.
Тук има сниман вариант на Вебасто за твоята кола, мисля, че се вграждат заводски печки на тая фирма:
http://ostrowwielkopolski.olx.pl/webast ... d-95718546

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 11 окт 2012 8:42

такова животно не съм виждал в колата ми :) фланеца на антифриза дето влиза в двигателя съм го сменял и там нямам подгрев. ще огледам цялата система довечера пак. възможно ли е да нямам подгряване на антифриза ? като цяло четах че всички ПД трябва да имат :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 окт 2012 8:43

Не зная къде си чел такова нещо, че трябва да имат. Мисля, че такова нещо няма. Предполагам се поръчва като опция от завода или се монтира заводски в зависимост от страната за експорт на колата. Твоята откъде е внос? Ако е от Италия... сещай се защо няма такава "екстра" :wink: Обикновено тези помощни подгревни системи се срещат при автомобилите експлоатирани в по-студени като климат държави.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 11 окт 2012 8:52

аз си мислех че са 2 различни неща подгряването на антифриза и това което му викат печка с което уж може да топлиш и купето. за "печката" доколкото четох миналата зима трябва да има и 2ри акумулатор в багажника (ако е електрическа). виждал съм кола в която има такава система и такова чудо нямам. но четох че антифриза се подгрявал с подгревни свещи като запалиш двигателя и стои подгрева докато антифриза стигне около 40 градуса. то иначе няма загряване това животно. зимата добре че ми е подгряването на седалките, иначе е кучешка работа :)
Ще търся такъв фланец после. дано има .... :)
а някаква идея за настройка на самото подгряване на антифриза с вагком ? в смисъл промяна да изключва при по-високи градуси или да се пуска и при малко по-топло време пак до 40-50 градуса ?
между другото с ваг ком имаше възможност да тестваш webasto модул (ако не се лъжа) - изписа ми че нямам такова аз.

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Чет 11 окт 2012 8:57

И аз съм с ПД и нема загряване на тва животно и тва е. mhihi .При мен няма нито печка нито свещи.Намерих начин да загрявам дв малко по бързо при минусови температури и тва е малко сръчкване.Само че това не е препоръчително за студен двигател и скорости. :beat_butt2 ......Иначе загрее ли няма истиване. heavy metal zork

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 11 окт 2012 9:10

точно и аз това съм забелязал - загрее ли и след 3 часа пак е топъл, но докато загрее...... си стоиш с якето и като пуснеш парното даже и студено си те духа (като отвън).
много скъпи тия подгреви, иначе се замислях много още миналата година. за сръчкването - не го правя зарад турбото :) а и съм с DSG не са ръчни скорости, гледам и те да не си заминат.

гледах пак колата - не се вижда никъде тройник с подгреви. там където очаквах да го има (от дясно под въздуховода от въздушния филтър към турбото - си е права пластмасова снадка на маркуча на антифриза :cry: ще се мръзне и тая зима :dummy:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 11 окт 2012 16:36

Пусни климатика да ти духа на предното стъкло за размразяване и гледай колко бързо почва да духа топло mhihi . Аз така карам зимата и с пуснат подгрев на седалката, дори не ми става студено. Паля, изчиствам снега за 1-2 мин, влизам вътре, седалката топла, след около 2-3 км почва да духа направо горещо от климатика :beer

П.С. Иначе мотора въобще не вдига и над 50С

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пет 12 окт 2012 8:59

аз същото и аз го правя :) но като сравнявам с старата ми бензинка ...... голяма разлика :) затова се ми беше интересно за тия подгреви, но уви - никакъв няма.
аз като пусна подгрева - на мен си ми е топличко, но който се качи на задната седалка ..... :)
ще се огледам по-натам да видя от някой с подгрев каква е разликата и може и да търся нещо 2ра ръка и пак зависи от цената му :)
освен това - с това незагряване на двигателя и разхода на нафта не е никак малък :)
другия вариант е гараж :) може и да ми излезе по-евтино.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 окт 2012 23:22

При мен вдига над 60 градуса за около 6-8 минути и 2 километра, това е в градски условия, центъра на София, почти без задръстване. Съответно, винаги карам в началото с изключен климатроник, защото иначе загрява по-бавно. Не знам дали имам подгрев на антифриза.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 12 окт 2012 23:42

това представляват :)
Прикачени файлове
подг_свещи.JPG

Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Мнениеот lord_aggo » Съб 15 дек 2012 11:44

Аз си направих тест - на температура около 3 градуса над нулата, я запалих да работи на празен ход... Отне и 50 минути да стигне 90 градуса mhihi

Иначе и при мене се случва това с падането на температурата - тамън качи 90 градуса, почва да духа на максимум топло и температурата пада пак на 70 градуса... Това термостат за смяна ли е, какво е?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: passat B6 PD 2.0 TDI BMR - 170 к.с. загряване на двигател

Мнениеот aliyatin.com » Съб 15 дек 2012 18:20

Към колегата Лорд_агго-Веднъж като ти загрее не трябва да ти пада температурата не зависимо колко силно си пуснал парното!Сменяй термостата.Моята първия километър я карам до 1800об за да продължат да работят подгревните свещи и после си я засилвам.На около 10км вдига 90гр с включено отопление.http://www.mobile.bg/photos1/1/big/1135 ... 309_15.pic Тази снимка е от Б6-това ли е подгряващото за антифриза или е маслоухладител?

Върни се в “Дизелови агрегати”