Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 12:53

Това са само част от нещата които не ми харесват, ти прочете ли останалата част в която говоря за БЕЗОПАСНОСТТА НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ И ПЕШАХОДЦИТЕ или прочете само това за обратния завой? Май четеш през ред два или осмисляш прочетеното на половина. Все пак живея в квартала и знам как беше булеварда преди и сега, също така всеки ден ставам свидетел на катастрофа или бутнат човек на Ломското, преди не беше така! Това аргументи ли са?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 12 окт 2012 13:08

целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?

Преди ломското беше мега цигания, сега чувам, че са го реновирали изцяло, това че разни селяци се силят, газят хора и няма кой да им скъса книжките е друг въпрос, винаги може да му набият 20-30 полегнали полицая.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 13:33

VWGT написа:целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?

Преди ломското беше мега цигания, сега чувам, че са го реновирали изцяло, това че разни селяци се силят, газят хора и няма кой да им скъса книжките е друг въпрос, винаги може да му набият 20-30 полегнали полицая.

Да и след това няма да се казва БУЛ. Ломско шосе, а квартална ул. Ломско.... Не знам кое е било трагедия преди освен стърчащите железа от линиите, но както и да е. Разходи се към 5:30 вечерта и ще видиш за какво говоря ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 13:59

zografski написа:
VWGT написа:целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?

Да и след това няма да се казва БУЛ. Ломско шосе, а квартална ул. Ломско.... Не знам кое е било трагедия преди освен стърчащите железа от линиите, но както и да е. Разходи се към 5:30 вечерта и ще видиш за какво говоря ;)

Какво става в 5:30 вечерта?
Колега, за това ли става дума? Това ли не ти харесва?

Последна промяна от hooligans на Пет 12 окт 2012 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 14:05

Ами мини и ще видиш :talk: око да види ръка да пипне... Мелявица какво друго може, прескачат се коли, хора, колоездачи, също е пълно с неправилно паркирали автомобили в началото на всяка пряка и видимост равна на 0, не е като да няма и изнервени състезатели... нищо чудно да станеш свидетел и на някоя катастрофа или бутнат пешак или колоездач, вчера за 2 часа на 1 и съща пешаходна пътека бутнаха 2 жени и стана 1 катастрофа :horror: Всеки ден едно и също...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 14:09

Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.
Човек да няма къде да спре цигари да си вземе :banghead:
:screwy

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 14:12

hooligans написа:Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.

Ами май не ме разра колега, нямам в предвид, че алеята е нещо лошо, напротив трябва да има повече вело алеи, а не колоездачите да карат наравно с шоферите по булевардите, но просто не са го измислили като хората. Това дето е на клипчето няма нищо общо с това което се случва към 5-6 часа когато всички се пребират от работа и е най голямата лудница. Просто минавам всеки ден от там по това време и вече съм се нагледал на какво ли не. Това за цигарите съм го дал като пример, а вие ме изядохте......... Не само магазинчета за цигари има на ломското има и аптеки, може да ти се наложи спешно да си купиш ESCAPELE знае ли човек и какво се получава в крайна сметка-само от едната страна имаш право на спиране, а от другата е забранено спирането, много хитро и много европейско решение ЕВАЛА...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 14:20

hooligans написа:Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.

Има къде да спреш, но е само в едното платно, явно прочетохте само това за цигарите кеото е прост пример и ме нахулихте се едно оплюх целия свят... извинявам се че се обадих и изразих мнение за 1 абсурд...

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 12 окт 2012 14:24

@zografski Не знам в коя Европа си ходил, че сравняваш ама по-хубава алея от това може да имаш само по напълно автономно шосе без пресечки. Да не говоря, че доводите ти за цигарите и ескапелето са просто върха на бисерите, че на всичкото отгоре ти забраняват да спираш някъде, където дп преди 2 години си спирал :) Безобразие.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 14:27

zografski написа:

Има къде да спреш, но е само в едното платно, явно прочетохте само това за цигарите кеото е прост пример и ме нахулихте се едно оплюх целия свят... извинявам се че се обадих и изразих мнение за 1 абсурд...

Никой не те е оплюл, просто си изразих мнението.
Само да добавя, че проекта не е правен според манталитета на пресичане, каране и тн и тн.
Според мен е станало много хубаво, защото на велоалейте им е там мястото, а не върху тротоара.
Друг е въпроса, че се получава малко като Бай Ганьо в Европа.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 14:36

А на бул. Тотлебен къде е алеята? Не съм чул там да има 1 бутнат човек, а на ломското почти всеки ден, да не говорим за велосипедистите където уш тази вело алея трябва да ги пази от колите, а не често стават жертви точно на тях (това ако се случва толко често и в Европа значи и те са на нашето дередже). Както и да е на мен не ми харесва как са го направили все пак всеки си има мнение и гледна точка, моята е като на живущ на 100м от Ломското и спирам да коментирам, че темата не е за вело алеи и бул. Ломско шосе.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 12 окт 2012 14:38

на мен също ми харесва, и не виждам явен конфликт (освен, че некви тетки си пресичат където искат, ама ще свикнат).
И колега, никой не те плюе и тн, просто не съм съгласен с доводите ти, с които се опитваш да защитиш тезата си (а те на моменти са дооста несериозни :)). С две думи ти не си ОК с новия булевард, защото има доста ограничения спрямо старото положение и според теб е по-опасен за пешаците. На мен от видеото ми изглежда перфектен и по никакъв начин по-опасен от това, което беше, АКО спазваш правилата за движение, маркировки, знаци и тн.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пет 12 окт 2012 14:41

Мястото на велоалеите си е точно, това че манталитета на шофьорите е сбъркан е отделен въпрос. :deal

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 12 окт 2012 14:47

Само не разбрах кое е несериозно, това че доводите ми са че не е безопасно за колоездачите и пешаците, ако това не е сериозно не знам кое е? Аз си спазвам правилника и нямам нищо против да се напрявят добри вело алеи, просто там не ми харесва как са го направили и съм свидетел на не 1 проишествие, както казах по горе това на клипчето явно е снимано през отпускарския период в 14:00ч. когато има 20коли на кръст, както казах минете към 5-6 и ще видите какво е джунгла ;) Няма смисъл повече да го коментираме това, всеки си има свое мислене и възгледи и не може да се сърди на др. че не мислят като него :beer ИИИ спирам до тук мисля че достатъчно поспамихме по Петъшки...

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Пет 12 окт 2012 15:09

На мен много ми харесва булеварда от това което виждам от клипчето. Доста европейско изглежда.
Но разбирам колегата и наистина като гледам видеото и аз се питам: Вървя си аз от страната на велоалеята и виждам магазин, от който искам да си купя нещо, дали ще е лекарство, дали ще е вафла няма значение, принципно питам - аджеба аз къде мога да спра за да си купя това нещо от даденото магазинче на тротоара, като е забранено да спирам от тази страна и не мога да мина от другата заради двойната линия? Не разбирам. :roll:

Аз често ходя в Будапеща и там не е така. Има тротоар, до него пак оградена велоалея, обаче и от двете страни има по още една лента, където човек може да спре, като синя зона.

Затова разбирам донякъде доводите на колегата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”