Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !
Това са само част от нещата които не ми харесват, ти прочете ли останалата част в която говоря за БЕЗОПАСНОСТТА НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ И ПЕШАХОДЦИТЕ или прочете само това за обратния завой? Май четеш през ред два или осмисляш прочетеното на половина. Все пак живея в квартала и знам как беше булеварда преди и сега, също така всеки ден ставам свидетел на катастрофа или бутнат човек на Ломското, преди не беше така! Това аргументи ли са?
целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?
Преди ломското беше мега цигания, сега чувам, че са го реновирали изцяло, това че разни селяци се силят, газят хора и няма кой да им скъса книжките е друг въпрос, винаги може да му набият 20-30 полегнали полицая.
Преди ломското беше мега цигания, сега чувам, че са го реновирали изцяло, това че разни селяци се силят, газят хора и няма кой да им скъса книжките е друг въпрос, винаги може да му набият 20-30 полегнали полицая.
- zografski
VWGT написа:целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?
Да и след това няма да се казва БУЛ. Ломско шосе, а квартална ул. Ломско.... Не знам кое е било трагедия преди освен стърчащите железа от линиите, но както и да е. Разходи се към 5:30 вечерта и ще видиш за какво говоря
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
zografski написа:VWGT написа:целото, най-вече тва за колоездачите и пешАходците, но както казах не съм го видял с очите си и не мога да коментирам всичките ти проблеми, но коментирам това, с което мисля че не си прав попринцип ... капиш?
Да и след това няма да се казва БУЛ. Ломско шосе, а квартална ул. Ломско.... Не знам кое е било трагедия преди освен стърчащите железа от линиите, но както и да е. Разходи се към 5:30 вечерта и ще видиш за какво говоря
Какво става в 5:30 вечерта?
Колега, за това ли става дума? Това ли не ти харесва?
Последна промяна от hooligans на Пет 12 окт 2012 14:05, променено общо 1 път.
- zografski
Ами мини и ще видиш
око да види ръка да пипне... Мелявица какво друго може, прескачат се коли, хора, колоездачи, също е пълно с неправилно паркирали автомобили в началото на всяка пряка и видимост равна на 0, не е като да няма и изнервени състезатели... нищо чудно да станеш свидетел и на някоя катастрофа или бутнат пешак или колоездач, вчера за 2 часа на 1 и съща пешаходна пътека бутнаха 2 жени и стана 1 катастрофа
Всеки ден едно и също...
око да види ръка да пипне... Мелявица какво друго може, прескачат се коли, хора, колоездачи, също е пълно с неправилно паркирали автомобили в началото на всяка пряка и видимост равна на 0, не е като да няма и изнервени състезатели... нищо чудно да станеш свидетел и на някоя катастрофа или бутнат пешак или колоездач, вчера за 2 часа на 1 и съща пешаходна пътека бутнаха 2 жени и стана 1 катастрофа
Всеки ден едно и също...- hooligans
- Модератор

Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.
Човек да няма къде да спре цигари да си вземе

Човек да няма къде да спре цигари да си вземе

- zografski
hooligans написа:Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.
Човек да няма къде да спре цигари да си вземе![]()
Ами май не ме разра колега, нямам в предвид, че алеята е нещо лошо, напротив трябва да има повече вело алеи, а не колоездачите да карат наравно с шоферите по булевардите, но просто не са го измислили като хората. Това дето е на клипчето няма нищо общо с това което се случва към 5-6 часа когато всички се пребират от работа и е най голямата лудница. Просто минавам всеки ден от там по това време и вече съм се нагледал на какво ли не. Това за цигарите съм го дал като пример, а вие ме изядохте......... Не само магазинчета за цигари има на ломското има и аптеки, може да ти се наложи спешно да си купиш ESCAPELE знае ли човек и какво се получава в крайна сметка-само от едната страна имаш право на спиране, а от другата е забранено спирането, много хитро и много европейско решение ЕВАЛА...
- zografski
hooligans написа:Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.
Има къде да спреш, но е само в едното платно, явно прочетохте само това за цигарите кеото е прост пример и ме нахулихте се едно оплюх целия свят... извинявам се че се обадих и изразих мнение за 1 абсурд...
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
@zografski Не знам в коя Европа си ходил, че сравняваш ама по-хубава алея от това може да имаш само по напълно автономно шосе без пресечки. Да не говоря, че доводите ти за цигарите и ескапелето са просто върха на бисерите, че на всичкото отгоре ти забраняват да спираш някъде, където дп преди 2 години си спирал
Безобразие.
- hooligans
- Модератор

zografski написа:hooligans написа:Да разбрах те, безумна работа да правят нещо хубаво у жунглата.
Има къде да спреш, но е само в едното платно, явно прочетохте само това за цигарите кеото е прост пример и ме нахулихте се едно оплюх целия свят... извинявам се че се обадих и изразих мнение за 1 абсурд...
Никой не те е оплюл, просто си изразих мнението.
Само да добавя, че проекта не е правен според манталитета на пресичане, каране и тн и тн.
Според мен е станало много хубаво, защото на велоалейте им е там мястото, а не върху тротоара.
Друг е въпроса, че се получава малко като Бай Ганьо в Европа.
- zografski
А на бул. Тотлебен къде е алеята? Не съм чул там да има 1 бутнат човек, а на ломското почти всеки ден, да не говорим за велосипедистите където уш тази вело алея трябва да ги пази от колите, а не често стават жертви точно на тях (това ако се случва толко често и в Европа значи и те са на нашето дередже). Както и да е на мен не ми харесва как са го направили все пак всеки си има мнение и гледна точка, моята е като на живущ на 100м от Ломското и спирам да коментирам, че темата не е за вело алеи и бул. Ломско шосе.
на мен също ми харесва, и не виждам явен конфликт (освен, че некви тетки си пресичат където искат, ама ще свикнат).
И колега, никой не те плюе и тн, просто не съм съгласен с доводите ти, с които се опитваш да защитиш тезата си (а те на моменти са дооста несериозни
). С две думи ти не си ОК с новия булевард, защото има доста ограничения спрямо старото положение и според теб е по-опасен за пешаците. На мен от видеото ми изглежда перфектен и по никакъв начин по-опасен от това, което беше, АКО спазваш правилата за движение, маркировки, знаци и тн.
И колега, никой не те плюе и тн, просто не съм съгласен с доводите ти, с които се опитваш да защитиш тезата си (а те на моменти са дооста несериозни
Мястото на велоалеите си е точно, това че манталитета на шофьорите е сбъркан е отделен въпрос. 

- zografski
Само не разбрах кое е несериозно, това че доводите ми са че не е безопасно за колоездачите и пешаците, ако това не е сериозно не знам кое е? Аз си спазвам правилника и нямам нищо против да се напрявят добри вело алеи, просто там не ми харесва как са го направили и съм свидетел на не 1 проишествие, както казах по горе това на клипчето явно е снимано през отпускарския период в 14:00ч. когато има 20коли на кръст, както казах минете към 5-6 и ще видите какво е джунгла
Няма смисъл повече да го коментираме това, всеки си има свое мислене и възгледи и не може да се сърди на др. че не мислят като него
ИИИ спирам до тук мисля че достатъчно поспамихме по Петъшки...
ИИИ спирам до тук мисля че достатъчно поспамихме по Петъшки...Re: Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !
На мен много ми харесва булеварда от това което виждам от клипчето. Доста европейско изглежда.
Но разбирам колегата и наистина като гледам видеото и аз се питам: Вървя си аз от страната на велоалеята и виждам магазин, от който искам да си купя нещо, дали ще е лекарство, дали ще е вафла няма значение, принципно питам - аджеба аз къде мога да спра за да си купя това нещо от даденото магазинче на тротоара, като е забранено да спирам от тази страна и не мога да мина от другата заради двойната линия? Не разбирам.
Аз често ходя в Будапеща и там не е така. Има тротоар, до него пак оградена велоалея, обаче и от двете страни има по още една лента, където човек може да спре, като синя зона.
Затова разбирам донякъде доводите на колегата.
Но разбирам колегата и наистина като гледам видеото и аз се питам: Вървя си аз от страната на велоалеята и виждам магазин, от който искам да си купя нещо, дали ще е лекарство, дали ще е вафла няма значение, принципно питам - аджеба аз къде мога да спра за да си купя това нещо от даденото магазинче на тротоара, като е забранено да спирам от тази страна и не мога да мина от другата заради двойната линия? Не разбирам.
Аз често ходя в Будапеща и там не е така. Има тротоар, до него пак оградена велоалея, обаче и от двете страни има по още една лента, където човек може да спре, като синя зона.
Затова разбирам донякъде доводите на колегата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”