не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
Малко офф: genov1, и моята дойде така от Италия. И моята е с рапидка, само, че да влиза топъл въздух! Правил съм какви ли не експерименти и настройки. Не та не! Моя метан иска топличко! Хем разхода е много приличен (4кг извън града и около 6кг в града) и бягането си го има. На студен, нито едно от 2-те. Против всякаква логика е ама факта си е факт! Да вметна, че е конв. метанова у-ба със всичките емулатори,тап и симулатори. Многоточков мотор с конв. у-ба (АЕК).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така и така говорим от опит - да споделя и моя. От днес вече съм с уравновесен изпарител и изведен маркуч да дърпа въздух директно от решетката пред радиатора. Резултатът от разликата във вървежа е
А досега съм си мислел, че карам добре настроена кола
Само остава да засека разход. Всъщност тя беше настроена добре, но за въздух от двигателния отсек - по-скоро топъл и на 140 ускорението свършваше 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Най-накрая чу кво ти пя радиото 

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙ ПО ГЛУПОСТИ НАРОДЕ! ЗАПУШИХ ТОПЛИЯ ВЪЗДУХ, КОЛАТА ЛИТНА, А РАЗХОДА ПАДНА С 2 ЛЕВА!
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
От опит 110км от Търново до Ловеч+малко градско = на 7л. газ.
Напълно изправна система за топъл/студен въздух и средна скорост 90км/ч
Забравих да напиша: С двама човека и 6 тенекии сирене (120кг+)

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
stefan4o написа:Така и така говорим от опит - да споделя и моя. От днес вече съм с уравновесен изпарител и изведен маркуч да дърпа въздух директно от решетката пред радиатора. Резултатът от разликата във вървежа е![]()
А досега съм си мислел, че карам добре настроена кола
Само остава да засека разход. Всъщност тя беше настроена добре, но за въздух от двигателния отсек - по-скоро топъл и на 140 ускорението свършваше
Въпросами е, какво значи уравновесен изпарител

- mupk0
- Контакти:
Идеята на уравновесяването е на плочката и изпарителя да има еднакво налягане.Тоест каквото има в кутията (филтърната) такова налягане трябва да има и в изпарителя.На него ако не си забелязал има 2 отвора и виждаш гумената мембрана.Те се запушват(заваряват най-често) и се слага щуцер на капака на изпарителя.Слагаш и един щуцер между филтъра и газовата плочка и двата щуцера ги свързваш с маркуч.Така изчезва понятието гасне като я пусна по инерция,колата се настройва по-добре и върви повече.За сметка на това може да има покачване в разхода,ако я мачкаш нон стоп 

-
Zerga3GT написа:От опит 110км от Търново до Ловеч+малко градско = на 7л. газ.
Последния път карах със средна скорост 110км/ч 4 човека (около 370кг) и МНОГО тежък багаж - 7,5л. на 100км!
Ако наистина ти е изправна системата за топъл въздух, като загрее колата, не трябва да смуче топло от маркуча до изходящите колектори. Ако смуче дори малко, не е изправно. При мен като запушвах тази тръба и двигателя изгасваше.

- mupk0
- Контакти:
Dushan написа:Zerga3GT написа:От опит 110км от Търново до Ловеч+малко градско = на 7л. газ.
Последния път карах със средна скорост 110км/ч 4 човека (около 370кг) и МНОГО тежък багаж - 7,5л. на 100км!
Ако наистина ти е изправна системата за топъл въздух, като загрее колата, не трябва да смуче топло от маркуча до изходящите колектори. Ако смуче дори малко, не е изправно. При мен като запушвах тази тръба и двигателя изгасваше.Затова махнах всичко и смуче само студен.
Приказваш глупости

- stefan4o
- Контакти:
mupk0 написа:Така изчезва понятието гасне като я пусна по инерция,колата се настройва по-добре и върви повече.За сметка на това може да има покачване в разхода,ако я мачкаш нон стоп
Аз забравих да опиша ефекта, а трябваше. Точно както Миро го е описал - вървеж доста хубав се получи, но разходът поне при мен се покачи, но за съжаление не си спомням точно с колко (върти ми се 10/100), но пък от друга страна си я настъпвах, пък и направих само една проба, а бях още с ТАП-чето. Ако остане време може пак да го направя, то всичко си седи, просто е демонтирано. Наистина останах втрещен как се движи колата със студен въздух

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Заглавието трябва да се промени- частицата "не" трябва да отпадне
само студ- повече повер дори и на алтернативни горива

само студ- повече повер дори и на алтернативни горива

-
mupk0 написа:Dushan написа:Zerga3GT написа:От опит 110км от Търново до Ловеч+малко градско = на 7л. газ.
Ако наистина ти е изправна системата за топъл въздух, като загрее колата, не трябва да смуче топло от маркуча до изходящите колектори. Ако смуче дори малко, не е изправно. При мен като запушвах тази тръба и двигателя изгасваше.Затова махнах всичко и смуче само студен.
Приказваш глупостиЦелта на мотора е да има постоянна Т на газовете.Тоест сега зимата винаги ще смуче топло...макар и малко
Мисля че 37 или 42гр се целеше.
Да уточня, че са ми прецакани вакумите, защото това упражнение го правих лятото на включена перка, да дърпа само единствено топъл въздух... Неутрализирах и разхода лятото падна с 2 лева на 100км! Не знам двигателя каква цел има, но моята е да върви и да харчи малко. Повече от успешни експерименти имам в тази посока, така че на давай акъл на патило!
- stefan4o
- Контакти:
Dushan написа:
Да уточня, че са ми прецакани вакумите, защото това упражнение го правих лятото на включена перка, да дърпа само единствено топъл въздух... Неутрализирах и разхода лятото падна с 2 лева на 100км! Не знам двигателя каква цел има, но моята е да върви и да харчи малко. Повече от успешни експерименти имам в тази посока, така че на давай акъл на патило!
А може ли да вдигне 120км/ч на равно колата ти? Щото като вкарваш само топъл въздух иска и по-малко горивце, което от своя страна има и своите недостатъци

Тая тема един от успешните ти експерименти ли отразява:
viewtopic.php?f=5&t=349470

Като ти чета и другите бисери в темите ти, от сорта на:
Вчера се замислих, ако докато колата работи на бензин и отворя газовия клапан, какво ще стане? Може би ще загасне в празните обороти, но на изцяло отворен дросел какво ли ще стане?
С идея да засилиш вървежа ли, що ли? Не зная какви опити си правил и какви са ти резултатите от тях, но четейки ти темите и мненията започвам да си мисля, че много работи не са ти ясни

Последна промяна от stefan4o на Нед 11 ное 2012 10:06, променено общо 3 пъти.
- mupk0
- Контакти:
Няма как една кола да гори по-малко и да върви много.Двете не се свързват.Вървенето е свързано с енергия,а енергията с гориво.Да ти кажа моята правеше 100км/ч за 9-10секунди и знам как може да върви и как да гори,ама тея работи са пълни глупости дето ги говориш.Ако върви означава на 100км/ч да се чудиш дали ще изпревариш....... 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Тя тогава пак почва да гори
С цел икономия, сместта може да е леко бедна, прекали ли се ефекта пак става обратен.
Икономията идва от правилен подбор на частите, монтаж и настройка. И оттам - според начина на каране. За ииономия си иска галене на педала на газта.
С цел икономия, сместта може да е леко бедна, прекали ли се ефекта пак става обратен.
Икономията идва от правилен подбор на частите, монтаж и настройка. И оттам - според начина на каране. За ииономия си иска галене на педала на газта.
Върни се в “Автогазови уредби”