Колко газ Ви харчат колите:
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Напълно съм честен и не си измислям!
Извънградско гледам какво показва компа за разход,но незнам дали е вярно,не съм го засичал с точност извънградско.
Извънградско гледам какво показва компа за разход,но незнам дали е вярно,не съм го засичал с точност извънградско.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Някой да каже как е вързан тоя комп,че да показва разхода на газ с обикновена уредба?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Hristo.Cekov написа:Напълно съм честен и не си измислям!
Значи считай, че си в голяма грешка.
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Hristo.Cekov написа:Напълно съм честен и не си измислям!
Значи считай, че си в голяма грешка.
За извънградско може,но градско след като зареда газ гледам какво показва километража
- d.draganova
- Автомобил: Golf 4 1998
- Двигател: AHW 1.4 16V
градско - 10-11 на 100
извънградско - 6-7 на сто
Голф 4 1.4 16V
извънградско - 6-7 на сто
Голф 4 1.4 16V
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
последното засичане - 9,56 със средна скорост по борд 69км/ч ,не съм вдигал повече от 110км/ч(и то при изпреварване) иначе с ограничението съм карал... Мисля ,че е много за ГИ... Дали не прави проблем от това ,че леко са позабравили да ми вържат Ламбда сондата към ГИ-то....?
- stefan4o
- Контакти:
Gigabyte написа:последното засичане - 9,56 със средна скорост по борд 69км/ч ,не съм вдигал повече от 110км/ч(и то при изпреварване) иначе с ограничението съм карал... Мисля ,че е много за ГИ... Дали не прави проблем от това ,че леко са позабравили да ми вържат Ламбда сондата към ГИ-то....?
При такова сравнително спокойно каране е доста висок разход. А това, че не ти е вързана ламбда сондата какво иде да значи? Изключена е от буксата, която отива към еку-то ли?
-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Градско каране / в Бургас / - между 10 и 12/100
Извънградско - от 8 до.... 16-17/100 съм стигал
Джетта 2, 1,6 автомат
Извънградско - от 8 до.... 16-17/100 съм стигал
Джетта 2, 1,6 автомат
- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
Възможно ли е при завиване на тройника почти докрай (остава половин оборот на тройника и колата започва да не вдига повече от 2500-3000 оборота)разхода да се покачи а не да се намали. При така навит тройник ми дава 8.4 извън и 13-14 град. Сега го поразвих още с половин оборот и ще засичам но има ли такава закономерност много навит тройник голям разход.
- stefan4o
- Контакти:
VWPASSATGL написа:Възможно ли е при завиване на тройника почти докрай (остава половин оборот на тройника и колата започва да не вдига повече от 2500-3000 оборота)разхода да се покачи а не да се намали.
Да

-
Mishonti
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
VWPASSATGL написа:Възможно ли е при завиване на тройника почти докрай (остава половин оборот на тройника и колата започва да не вдига повече от 2500-3000 оборота)разхода да се покачи а не да се намали. При така навит тройник ми дава 8.4 извън и 13-14 град. Сега го поразвих още с половин оборот и ще засичам но има ли такава закономерност много навит тройник голям разход.
Напълно възможно колега, аз със стария ми Кадетт така си експериментирах.. не трябва да са нито докрай завити, нито докрай развити .. някъде по средата за оптимален разход и вървеж

- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
А нещо по плочката, изпарителя, въздуха? Газаджията ми махна тръбата за горещия въздух и затапи клапата само на студен. И ми каза да не пипам изпарителя а само тройника. И не ми харесва 14 в града и то в Габрово по равното я карам!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
С какъв мотор ти дава 14/100? Нещо и на мен ми се вижда множко... Аз съм с 2.8 vr6 4motion и градско ми дава 17л/100км в София при наличие на всекидневни задръствания, но при мен е нормално при положение, че по технически характеристики на бензин ми дават разхода 15л/100км.
- stefan4o
- Контакти:
VWPASSATGL написа:А нещо по плочката, изпарителя, въздуха? Газаджията ми махна тръбата за горещия въздух и затапи клапата само на студен. И ми каза да не пипам изпарителя а само тройника. И не ми харесва 14 в града и то в Габрово по равното я карам!
За топлия въздух има писано доволно. В случая не мисля, че точно оттам ти идва високият разход. Относно пипането на тройника - не зная що за газаджия може да каже подобно нещо, при положение, че с пипането на тройника се пипа задължително и винта на изпарителя. Това също е описано в темите в газаджийския раздел. Направи си колата да върви нормално - развивай тройника докато ти хареса как върви - без замисляния и присецвания при пълна газ, след това си оправи празния ход от винта на изпарителя и пробвай пак. За съжаление обаче с това не свършва настройката, ъгълът на предварението също играе МНОГО съществена роля за разход-динамика при бензинова кола, караща се на газ. Нещата са взаимосвързани и с пипане на едното трябва да се пипа и по другото. Също има писано по въпроса, поразрови малко из форума.
Върни се в “Автогазови уредби”