Passat B4 1993г. ABS - теч на масло от гарнитура на главата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Re: теч на масло от гарнитура на главата-Б4

Мнениеот kofata » Пон 28 юни 2010 12:43

Здравейте, днес реших да погледна пак теча на масло (след като бях я измил) и Няма теч :roll: :mrgreen: о чудо. Минал съм около 150 км градско след като я измих и за сега няма и капка по блока и главата. Снимах го, но както и другата снимка - гистичко. Мезду другото гарнитурата на капака на клапаните (главата) ми е гумена (хубава демек) и пак гледах бърсах с ръка-нищо ни грам масълце отвън. Ще следя пак и ако пак се появи :bishop май ще се сменя гарнитурата на главата+шлаиф.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 30 юни 2010 22:31

Като сложи другата глава пасвахте ли клапаните и гумичките сменихте ли? Антифриза поглеждал ли си го как е

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Съб 03 юли 2010 8:57

Направих всичко като по книга- пасвал съм клапаните и гумичките са нови. Антифриза е добре :Mr Green Fun бистър ако това ме питаш. Губи по малко, но това е от изпаритела на газовата.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 11 окт 2012 8:45

Колега, как е, спря ли този теч

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Нед 14 окт 2012 12:43

Може да се каже, че почти :Mr Green Fun спря. Като погледна от към задната страна на двигателя, има леко стекло масло от проблемното място, НО стеклата част си е със същата големина, т.е. или изтича съвсем по малко или е спряло.
Това е. :beer

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 15 окт 2012 9:38

При мен май този теч идва от гарнитурата на главата. Някъде бях чул че може да се притегнал малко болтовете на главата, ама ме е страх да не се скъса някой че тогава :banghead:

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пон 15 окт 2012 17:23

Точно от там е теча. Моят съвет е да не притягаш нищо, болт не се къса лесно (ако не е прегряван). Колко масло доливаш, че те притеснява?

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 16 окт 2012 7:59

Абе и на мен така ми казаха, че тези болтове не се късали лесно, ама мен ме е страх. За доливането не доливам чак толкова много, обаче тоя теч омазва всичко, отдолу цялата кола е в масло, има чак до резервоара, изглежда като се стича по двигателя въздушната струя го улавя и се омазва всичко. То като се замисля тоя теч почна след ремонта на главата, зимата, стягах болтовете с динамометричен ключ, след това трябваше на по 90 градуса да се притегнат, тва на око го правих, и не съм стягал чак до 90, по-малко, пак от страх да не ги скъсам .. Ма чак толкова ли да оказва влияние .. Тоя майстор с който говорих каза че гарнитурата трябвало да се смачка като се затяга, и сега като не е смачкана достатъчно пуска масло и ако карам така може да я издуха и ми каза да я притегна, ма като ме е страх че ако скъсам някой болт, къв ще го дървя после ..

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 16 окт 2012 8:37

кофти са тези течове. Аз на голфа 1,6 бензин когато я купих не забелязах че има теч от блока, помислих си че е от капака на клапаните. Да,ама не. Отивам при майстора и ми вика : ами виж сега, там е маслената магистрала на тоя мотор и често избива. Не е капак на клапанчетата, а гарнитура на главата :shock . Врътнах се и газ да ме нема. И така 50 000 км. и после така си продадох колата с този проблем. дразнеше ме, ама при днешните майстори не ми се рискуваше

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1993г. ABS - теч на масло от гарнитура на главата

Мнениеот kofata » Сря 17 окт 2012 20:58

Виж, ако не те дразни това, че колата се омазва-карай си. Дразни ли те - сваляш и правиш! Аз моята сам си я правих и съм повече от доволен ;) :beer

Върни се в “Passat”