Колеги въпросът ми е следния. При сухо време(лятото) сутрин си пали и работи супер. Стане ли по-влажно времето като го запаля сутрин 5 минути като че ли работи на 3 цилиндъра(тресе се) и мирише повече на бензин, след което сам се оправя и няма проблем. Може ли да е ламдба сондата или от бензиновата помпа?. Кабелите, свещите и капачката са нови.
Поздрави.
Голф 3 1993г. ABF - при влажно време тресе
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Голф 3 ГТИ 16в при влажно време тресе
Пробвай да полееш бобината с вода(на хубаво загрял мотор). Ако угасне двигатея значи е от нея. Имай в предвид че ако е пробила после ще можеш да запалиш след като изсъхне.
Капачката ти е нова, но провери дали няма конденс отвътре.
Капачката ти е нова, но провери дали няма конденс отвътре.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Благодаря ти колега за отговора. Утре ще пробвам да я полея, дано да не е много скъпа ак ое от нея. и капачката ще проверя, а да те питам ако е развалена ламбда сондата какви ще бъдат симптомиите. Поздрави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеи,колега.Аз доколкото съм чувал,ако ти е развалена ламбда сондата,ще го усетиш по увеличения разход на гориво,защото от нея зависело колко богата да е горивната смес,и когато не работи колата била минавала на тн.сервизен режим и разхода
Аз също имам съмнения дали моята на Голфа не е заминала,защото сипах 10л.бензин и с тях минах 80км.градско,което ми се струва множко,но една диагностика ще покаже дали има проблем.

- boraks
Здравей. Да ти кажа когато колата ми сутрин е така както я описах, доста силно мирише на бензин. На диагностиката никакви грешки не излезнаха, освен бензиновата помпа. А твоят Голф с какъв мотор? Поздави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 2.0 150кс.ABF
- boraks
Значи същия мотор. Доста здрав, нали:) А гори ли ти масло и с какво масло го караш. Нарочно те попитах за кубатурата защото написа че с 10 литра си минал 80 км.. Кажи нормално колко минаваш без да го караш бързо. При мен с нормално каране дава в града между 7.7 и 9.5.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доста е здрав мотора,досега не съм имал проблеми с него:) Карам я с 5W40 MOTUL моторно масло,и нямам проблем да го гори и да доливам с литри но от време на време се налага да се долее малко количество,а относно разхода 10/12л./100км.градско каране според задръстванията,а зимата си гони 15л/100км. На мен лично ми се струва невъзможно да падне разхода под 10/100км.градско,при тези тапи и спри/тръгни,даи съвет как го постигаш? На бензин или газ я караш?
- boraks
Здравей колега. Хубаво масло сипваш, за което браво. Аз сипвам пак на Мотул 15W50. Чудя се дали да го сменя с такова като твоето. Наистина мотора е супер. Аз за 9800км съм долял около 400мл. Сега за разхода много зависи състоянието на мотора, кабели,свещи,всичко общо взето и много зависи по какъв маршрут караш. Ако си наистина в голямото задъстване няма как да падне под 10, това е ясно. Аз карам на бензин и може би пътя ми е малко по ненатоварен - Г. Баня-Банкя и Г.Баня- Красна Поляна -К. Величков и разхода е около 8 без разбира се да я ръчкам, но да ти кажа съм доволен много от рсжхода за този голям мотор. А ти на газ ли го караш? Не искам да му слагам газ, така съм решил. Може да го карам малко по малко,но на бензин да си е. Поздави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам газ,карам си го само на бензин.
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
Аз съм със същия мотор,и при мен понякога мирише на бензин,а като за пасат харчи нормално-12-13 в града,7 извън.Ако капачката и палеца са евтинки в тях прониква влага и се почва едно прекъсване....Иначе бобината си им е болка,често гори.Затова е хубаво свещите да се сменят редовно.Иначе има и евтини бобини,около 60 лева.Ако прекъсва от нея смени я,защото в един момент няма да можеш да запалиш!Аз смених всичко плюс кабелите(те са страшна цифра)и няма проблеми.Поздрави!
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Голф 3 1993г. ABF - при влажно време тресе
Поля ли с вода да пробваш?
- boraks
Благодаря колега за отговора. Ами аз като смених капачката, палеца, кабелите(оригинални) и свещите NJK ефекта беше точно на 50%, колата заработи по-добре, но пак има още нещо. Незнам сега с тая бубина какво да и направя да видя дали е от нея. Другия колега ми написа че трябва да я намокря за да видя дали ще запали. Ако не запали значи е от нея, но аз все се съмнявам да не е от ламбда сондата или пък от дебитомера.
- boraks
kr86 написа:Поля ли с вода да пробваш?
Страх ме е да я полея че след малко трябва да ходя на работа и ако не запали ще се видя в приключение, ама утре като си дойда ще пробвам, само да не вземе нещо да изгори:)
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
не е от ламбда сонда,пък и ти дебитомер нямаш.Полей я нищо не ти коства
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”