:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
vanko86
Автомобил: audi 13
Двигател: tdi 110

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот vanko86 » Сря 17 окт 2012 19:32

http://www.tyretraders.com/Syron.aspx

Това е на Голфа, перфектната гума "SYRON" производство на "KESKIN GROUP"
Изображение

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 17 окт 2012 19:37

stefan4o написа:
tisho_psg написа:Мишелин е гумата която най-дълго държи добро сцепление след износването си. Карал съм 10-годишни и изтъркани мишелин със завидно добро поведение и бяха всичко друго,не не и станали на пластмаса.Не случайно са най-големия производител в Света!

Явно ползват някакви извънземни съставки, за да е истина това, което твърдиш mhihi Искаш да кажеш, че поведението на колата е било супер с някакви си 10-годишни сликове пък били те и Мишлен? Получаваш бурни аплодисменти :applause:

Точно това казвам,да!Гумата даваше супер поведение. И благодаря за аплодисментите :bowdown
А тя твоята кола като е на повече от 10 години не се ли държи добре или и тя е от извънземни съставки правена? :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 окт 2012 19:40

Много оффтопик ще стане. Моята кола ако основната й съставка беше каучук, досега да е станала на презервативи :beer Малко несериозно ми звучи 10-годишна при това изтрита гума да се държи отлично, ще извиняваш.
Относно етикетите - наистина има въведени нови стандарти за етикетите на гумата. Би следвало всички нови гуми на пазара да са с такива етикети :beer

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Сря 17 окт 2012 20:10

Този сезон го изкарах с нови BF Goodrich G-Force Profiler 225/45/ZR17. За скромните 6000-7000 хиляди километра нямам сериозни оплаквания, държат се добре на сухо и мокро, може би можеше да са малко по-тихи, но за тези пари толкова. На стария голф също бях купил нови такива Profiler GO 195/50/15, също без забележки.

И малко ОФФ, според вас струва ли си да заменя 17-ките с 205/55/16 чисто нов Continental Premium Contact 5?

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 17 окт 2012 21:25

tisho_psg написа:
wolff1 написа:контито е най добрата гума. всичко след него...
за мишленките се знае че стават на пластмаси бързо и са по скъпи.

Аха,добре? Колко пъти си купувал за твоята кола 4 нови гуми Мишелин? Или говориш каквото си чул от кварталния разказвач на приказки?
Мишелин е гумата която най-дълго държи добро сцепление след износването си. Карал съм 10-годишни и изтъркани мишелин със завидно добро поведение и бяха всичко друго,не не и станали на пластмаса.Не случайно са най-големия производител в Света!

баща ми си купи преди 3 год. 4 чисто нови. на общо 4 год. възраст бяха пласмасови. най бавно се износват, защото са най твърди. логично е. колкото по мека е една гума толкова повече се износва тя, защото има по добро сцепление с пътя. доста приятели имам които са си купвали от различните модели на мишлен и в повечето случаи оплакванията са повече специално с континентал. добър приятел имам, който е гумаджия и информацията е ежедневна и в голямо количество :да: между другото Bridgestone е най са най-големия производител в Света. ъпдейтни си малко инфото..

Последна промяна от wolff1 на Сря 17 окт 2012 21:34, променено общо 1 път.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 17 окт 2012 21:33

focke-wulf написа:
И малко ОФФ, според вас струва ли си да заменя 17-ките с 205/55/16 чисто нов Continental Premium Contact 5?

много ясно :да:

и още нещо, това като допълнение към темата. гледах скоро немско предаване за гуми в което бяха направили проучване че когато 1 гума се мие с пароструйка от 5 см. или по близко разтояние, борда на гумата се ебава с светлинна скорост. хората препоръчаха по автомивките да се предупреждава гумите да се пръскат от по далече. няма смисъл от толкова близо. и като ти се прецака борда, гумата я пиши бегъл. особено тези които ходат много на мивка трябва да внимават...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 17 окт 2012 22:08

wolff1 написа:баща ми си купи преди 3 год. 4 чисто нови. на общо 4 год. възраст бяха пласмасови. най бавно се износват, защото са най твърди. логично е. колкото по мека е една гума толкова повече се износва тя, защото има по добро сцепление с пътя. доста приятели имам които са си купвали от различните модели на мишлен и в повечето случаи оплакванията са повече специално с континентал. добър приятел имам, който е гумаджия и информацията е ежедневна и в голямо количество :да: между другото Bridgestone е най са най-големия производител в Света. ъпдейтни си малко инфото..

Колега и кучетата на село знаят,че Мишелин (и гумите от групата на Мишелин) са от най-меките гуми.Износват се бавно пластмасовите гуми,ама тях ги произвеждат други марки. Бриджстоун правят по-твърди гуми,не само по бордовете.И в Пловдив може и Бриджстоун да са най-големия производител в света. Ако тази ти информация идва от приятеля ти гумаджия му кажи да си смени професията.
И как реши,че мишелин най-бавно се износват? Да не констатираш като с чистачките-издържат много години,защото колата не излиза от гаража? mhihi

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 17 окт 2012 22:17

tisho_psg написа:
wolff1 написа:баща ми си купи преди 3 год. 4 чисто нови. на общо 4 год. възраст бяха пласмасови. най бавно се износват, защото са най твърди. логично е. колкото по мека е една гума толкова повече се износва тя, защото има по добро сцепление с пътя. доста приятели имам които са си купвали от различните модели на мишлен и в повечето случаи оплакванията са повече специално с континентал. добър приятел имам, който е гумаджия и информацията е ежедневна и в голямо количество :да: между другото Bridgestone е най са най-големия производител в Света. ъпдейтни си малко инфото..

Колега и кучетата на село знаят,че Мишелин (и гумите от групата на Мишелин) са от най-меките гуми.Износват се бавно пластмасовите гуми,ама тях ги произвеждат други марки. Бриджстоун правят по-твърди гуми,не само по бордовете.И в Пловдив може и Бриджстоун да са най-големия производител в света. Ако тази ти информация идва от приятеля ти гумаджия му кажи да си смени професията.
И как реши,че мишелин най-бавно се износват? Да не констатираш като с чистачките-издържат много години,защото колата не излиза от гаража? mhihi

как решавам? питам семкаджийте кибици долу по на 60 год. и те ми отговарят, така добре ли? :да: ай че не ми се занимава с простотий. Continental is the world's 4th largest tire manufacturer after Bridgestone, Michelin and Goodyear

http://en.wikipedia.org/wiki/Continental_AG

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 17 окт 2012 22:28

Ако става въпрос за енерджи сейвър, не са много меки още като нови. Колкото до 10 годишни гуми-и в гараж да са седяли, и къде ли не, гумата си е кокал. Тези гуми колкото се износват, два пъти повече се чупят парченца от грайфера.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 18 окт 2012 7:19

wolff1 написа:как решавам? питам семкаджийте кибици долу по на 60 год. и те ми отговарят, така добре ли? :да: ай че не ми се занимава с простотий. Continental is the world's 4th largest tire manufacturer after Bridgestone, Michelin and Goodyear
http://en.wikipedia.org/wiki/Continental_AG

Ами не ги питай тях,защото се излагаш по форумите. Аз ще ти помогна малко:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1% ... C%D0%B0%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Michelin#History

Прочети повече,научи,знай и така...

As of 1 September 2008, Michelin is again the world's largest tyre manufacturer after spending two years as number two behind Bridgestone.[9] Michelin produces tyres in France, Spain, Germany, the USA, the UK, Canada, Brazil, Thailand, Japan, Italy and several other countries.

http://www.michelin.bg/why-michelin/longevity

Както сам каза,трябва да се ъпдейтва инфото. Като си купиш нови гуми от всички марки за който даваш съвети и ги покараш 5 години тогава си раздавай "знанията" и опита.Иначе дезинформираш като семкаджийте който слушаш ;)

Последното което ще те науча е,че когато Мишелин са имали заводИ за производство на автомобилни гуми,бриджстоун са правили...чорапи. Това разбира се не пречи сега Японците да правят страхотни гуми :Mr Green Fun

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 18 окт 2012 10:01

радвам се че мислиш че питам точно тях :да: няма нужда да си купувам. достатъчно роднини и информация и нагледни примерни имам на хора които карат с тях да си направя впечатления. мерзи. като по прост си карам с континентал. ти си лупкай с мишлен. лошо няма. а за уикипедийте, едните казват така, другите така. това не е най важното..

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 18 окт 2012 10:02

Както и при всичко останало, мерак се лекува с пари, до сега съм купувал чисто нови Yokohama, GoodYear и два модела на Uniroyal и честно казано проблеми с летните гуми не съм имал.
Сцепление, шум, износване всичко в рамките на нормалното и оправдано спрямо цената която съм плащал за това удоволствие.
Даже не мога да кажа коя е била по-добра от другите защото всичките се държаха перфектно, дори и Унирояла с който съм в момента и е на най ниска цена спрямо другите които съм карал също няма никакви забележки!
Наистина че покупката на 4бр. нови и маркови гуми си е сериозно перо но в крайна сметка няма нищо по-важно от това да стигнеш там за където си тръгнал, ти и тези които возиш живи и здрави!
Та моя моята класация е следната:
Континентал
Мишелин
Бриджстоун,Гудиър и всички останали :)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 18 окт 2012 13:49

tisho_psg написа:
wolff1 написа:контито е най добрата гума. всичко след него...
за мишленките се знае че стават на пластмаси бързо и са по скъпи.

Аха,добре? Колко пъти си купувал за твоята кола 4 нови гуми Мишелин? Или говориш каквото си чул от кварталния разказвач на приказки?
Мишелин е гумата която най-дълго държи добро сцепление след износването си. Карал съм 10-годишни и изтъркани мишелин със завидно добро поведение и бяха всичко друго,не не и станали на пластмаса.Не случайно са най-големия производител в Света!

3-те ми служебни коли като ги взехме бяха с чисто нови гуми. Две пилот и една енерджи... Пълен боклук, свирят, пързалят се, едва влиза в пътя и много лесно излиза от него :не: :не:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 18 окт 2012 14:04

Ако колите ти с чисто нови гуми едва държат пътя и лесно излизат от него търси проблема някъде другаде,не са ти виновни гумите.Та дори и Албански да са,а не Мишлен :да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 18 окт 2012 16:22

tisho_psg написа:Ако колите ти с чисто нови гуми едва държат пътя и лесно излизат от него търси проблема някъде другаде,не са ти виновни гумите.Та дори и Албански да са,а не Мишлен :да:

Имам предвид при агресивно каране с вратите напред :) Ако се карат нормално няма никакъв проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”