Започвам със работата на мотора при този вид инжекции във оригинал, както излиза от завода.
Дебитомера - мери въздуха, който постъпва в мотора и така разбира колко гориво му трябва за постъпилия въздух.
Степ-мотор - когато запалим двигателя на място, без да подаваме газ, степ мотора е този, който се грижи колко въздух да влиза в колектора, тъй като дроселовата клапа на празен ход е напълно затворена. Без въздух няма горене. Неговата цел е, да регулира оборотите при добавяне на консуматор, например фарове, климатик и др.
Повечето газаджии, или незнаят как работи тази инжекция или не искат да и променят стандартното състояние и затова слагат смеситела преди дебитомера за да не бъркат работата на бензин. Да, обаче пълно щастие няма! Искате да карате ефтино на газ, ще се наложи да направите компромис. Аз карам агресивно(може да се види по колата в гаража която карам сега, за щастие без газова, въпреки, че е трудно с тези цени на бензина) и за това доста често се случваше при този начин на каране да ми гърми. Причината е, че се запалва газта която се намира в тръбите м/у мотора и дебитомера, това е много газ и е опасна, клапите с/у гърмеж не са достатъчни за да поемат силата от детонацията и обикновено при мен имаше изкривяване на клапата на дебитомера или още по-лошо, направо се пръскаше с кутията. След това ми хрумна да оставям развита скобата на маркуча от към филтърната кутия и като гръмнеше маркуча изкача и само слизам пъхам го и продължавам. Това естествено не си е работа, карам в натоварено движение, гърми, спирам и отварям капака на средата на пътя. Знаех, че трябва да преместя смеситела на колектора и проблемите ще спрат, но всички газаджии твърдяха, че това е невъзможно. Да, ама не! Единствения проблем е степ мотора, който е бай-пас м/у тръбата от филтърната кутия и колектора. Разкарах го, запуших дупките, развих винтчето на дросела така, че той да остане леко отворен, за да може след като няма степ мотор да вкарва въздух за празния ход, от там да влиза този въздух. След това си го нагласих, при включени фарове оборотите да са около 900, аз климатик нямам, който има да го вкючи и него и да ги нагласи с него. Така карах доста време без никакви проблеми само на газ. Когато се кара само на газ, дебитомер не е нужен. Реших обаче, да накарам колата да работи и на бензин, единственото нещо беше да се нагласи колко натегната да е пружината на клапата на дебитомера от ето това черно зъбно колело.

След като заработи и на бензин перфектно, отново ще се наложи да се настрои работата на газ, този път само от изпаритела. След това всичко стана както трябва и не съм имал никакви проблеми.После продадох колата и все още се движи безпроблемно из улиците на Бургас.