гасне при завой и когато се пусне по инерция над 80км

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

гасне при завой и когато се пусне по инерция над 80км

Мнениеот zografski » Сря 17 окт 2012 15:22

Здраво колеги, четох в другия vw форум за този проблем и има някъкво решение, но нещо не ми стана мн ясно как да го разреша при моето mk4 V6 с ГИ Романо съм. Та и аз имам подобен проблем, като пусна колата по енерция от 5та или 6та скорост и натискам спирачката, много бързо падат оборотите и понякога колата угасва, също така при малка скорост ако пусна по енерция и влизам в пряка също се случва от време на време. Ако има някой по запознат нека сподели, че е малко дразнещо това. Ето темата от др. форум http://www.vwforum-bg.com/index.php/vie ... 507#p16507

Потребителски аватар
zografski

Re: гасне при завой и когато се пусне по инерция над 80км

Мнениеот zografski » Сря 17 окт 2012 15:28

Ето и отговора на колега от др. форум, цитирам го тук ако на някой не му се занимава да се регистрира за да го прочете :)
"Просто за инфо на колегите...Има и още 1-2 причини в зависимуст как е сложен изпарителя.При рязко спиране е нормално да гасне понеже платната се изместват а в завои (сору за обеснението неможах да измисля как да го опиша) ако е монтиран по ширина на колата при спиране падат оборотите и при малко количество газ гасне,а ако е по дължина на колата в завои защото както казах се изместват платната.В движение понеже като освободите от скорос притука на газ намалява а въздуха които нахлува еи е като за 80км/ч се получава разреждане но колегата правилно е писал че това помага но не на сички като махнеш трабата за горещия въздух която не помага особено на газ а за бензин няма разлика.Аз специално съм намалил дебита на входния въздох а от там и позволява да намалиш количестовто газ за сметка на паргавината която в повечето сучаи става повече.Ако някои го интересува мога да снимам и пусна тук.
П.С.Надявам се да съм бил полезен"

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 17 окт 2012 16:23

Тия теории са за обикновена газова, а ти си с ГИ. При ГИ, колебанията на налягането на газа би трябвало да предизвиква превкючване на бензин, а не угасване.Другаде е заровено кучето.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 17 окт 2012 18:42

А да ти стават по-твърди спирачките?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 18 окт 2012 1:08

Ако колата угасне стават по твърди (естествено), но ако не изгасне са си нормални.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Чет 18 окт 2012 9:42

не колега това ти е до настроика имах го горе долу същия проблем но като отидох на настроика на ГИ ми го оправиха (пича каза че е оправил времената на газовите инжектори и го даже беше и сменил дюзите на ГИ с по бързи та сега съм с 1.5 ома мисля)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 18 окт 2012 10:34

Дюзите са добри, може би трябва пак да отида за настройка.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 18 окт 2012 22:47

Днес си пуснах 1 диагностика на ECU-то и излезе:
OBD II P0135 Oxygen Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1, Sensor 1)
OBD II P0155 Oxygen Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 2, Sensor 1)
Тези грешки дали са свързани с горивната смес?
Изчиствам грешките, но се появяват веднага след около 500-600м. Предполагам че от това ми прави тази циганиика, но грешките се появяват и на бензин като карам. Някакви идеи къде да търся 1во проблема, по датчиците или?

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Чет 18 окт 2012 23:45

Ламбра сонда ти е грешката, но може да е дросел или степ мотор, сигурен ли си, че само на газ го прави.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 19 окт 2012 8:51

И на бензин го прави, и до колкото знам ламбда сондите са ми мудни, но интересното е че ми записва грешките дори когато колата е загряла, а тогава ламбдите би трябвало да дават добри стойности или поне така показва като я закачвах на диагностика при газаджиите и те казаха че л. сондите дават добри стойности. Освен да ходя при тях да я закачиме в движение и да им покажа как гасне колата като я пусна по инерция от 5-та или 6та скорост. Вчера си направих експеримент да опитам да ми угасне на бензин, но не можах да я накарам, за момента това с угасването го прави само на газ.

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пет 19 окт 2012 10:27

А клати ли оборотите на бензин, може просто да са по стабилни, но причината да е обща.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Пет 19 окт 2012 10:28

е то на бензин само ти играят оборотите нали ? (като я пуснеш рязко ) а щом са ти мудни ламбда сондите нз каква настроика ще ти направят газаджиите ( а дано успеят но се съмнявам ) а и сигорно мн ти гори :D

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 19 окт 2012 12:18

Те са мудни само докато колата загрее после са с нормални стойности. Иначе на бенз. не играят оборотите когато колата е на 1 място, иначе вчера се опитах да я накарам да угасне на бензин както ми гасне на газ, но не успях да го докарам. Иначе си гори добре, и газаджиите казаха, че стойностите на л. сондите са били добри. Иначе на бензин ми харчи 16-17л/100км., а на газ ми харчи 17-18л/100км., така че мисля е добре. Иначе не излизат никакви други грешки и се чудя от какво го прави това. Най интересното е че колата гасне когато я пусна по инерция от 5та или 6та скорост или ако се движа с приблизително 80-90км/ч и повече. Забелязъл съм и друго по някой път колата не угасва, но когато падат оборотите (когато изключа от скорост) падат бързо и под нормалните за колата обороти (когато е в неподвижно състояние) и после си се вдигат до нормалните 800-900об.
Трябва да направя 1 клипче, че е трудно за обяснение...
Иначе има ли начин да почистя ламб. сондите по някакъв начин или само нови оправят работата? Някък си много скъпи ми се виждат, трябва да се изръся 500лв за 2те което е повече от бензина и газта който сипвам за месец и половина 2.

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пет 19 окт 2012 16:30

Не е трудно, това са симптоми на дросел или моторче за празен ход, почисти първо тях. И кое е нормално в разхода, аз карам 260 коня кола и харчи 15 градско,смесено 10 :screwy имаш разход на танк. Ти караш кола дето тежи под тон с обем на двигатела като на градинска косачка, разхода е :horror:

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 19 окт 2012 16:57

_DIESEL_POWER_ написа:Не е трудно, това са симптоми на дросел или моторче за празен ход, почисти първо тях. И кое е нормално в разхода, аз карам 260 коня кола и харчи 15 градско,смесено 10 :screwy имаш разход на танк. Ти караш кола дето тежи под тон с обем на двигатела като на градинска косачка, разхода е :horror:

Не говори глупости, ти караш кола 260коня ама не е 4Motion. Погледни техн. характеристики на голф 4 2.8 V6 4Motion и ще видиш, че горният ти пост е глупост! Те го дават при идеални условия среден разход на 100км в град да ти е 15.1л/100км, да не говорим че колата тежи тон и половина, а не както казваш по малко от 1 тон ;) Да не говорим че колата я карам предимно градско през седмицата и много трудно мога да докарам и този разход от техн. данни, защото не караме в идеални условия, а в задръствания и път осеян с дупки ;) Така че разхода е нормален и мисля, че ще се съгласиш с мен след написаното от мен сега :) Може би не бях написал че колата е 4Motion и това те е подвело малко, но като видя че колата е V6 не се ли сети, че не е с двигател "с обем на двигатела като на градинска косачка" :063:

Върни се в “Автогазови уредби”