Здравейте!
Това е първата ми тема и първи пост във вашия форум, но надявам се не последната. Предстои ми покупка на кола, спрял съм се на GOLF 4. Отделил съм само за покупка на колата до 5000-5200 лв. Двигателя мисля по възможност да е 90 к.с. заради по-малкия данък и по-евтиното турбо без пром. геометрия, ако евентуално нещо се прецака. Допада ми дизела поради ред причини: въртящ момент, разход и това, че за да върви прилично не му трябват високи обороти. Единствения ми страх и колебание е това, че идва зимата и не знам как палят тези дизели при отрицателни температури. Имам познат с голф тди 90к.с. и той ми казва, че подгрява и пали без проблем. Лошото е, че миналата зима не съм и предполагал, че ще ми се наложи покупка на кола за да видя на живо как пали сутрин при -20,-25 градуса. Изгледах една дузина клипчета в интернет за студен старт на ТДИ-та при доста ниски температури и не се очаровах особено, стартера върти по доста време и като запалят работят доста твърдо и шумно. Колата ми трябва, за да ходя на работа и от тази гледна точка ми е важно как ще пали зимата при изряден акумулатор разбира се.
Отново казвам, че съм привърженик на дизела( и съжалявам, че тук ще повдигна темата за бензин), но това, че нямам преки наблюдения по гореописаното донякъде ме разколебава за едно 1,6 16v бензин.
Надявам се вие като собственици на дизел да споделите опит от студените зими.

Голф4 1,9 тди 90/110 к.с. предстои ми покупка на кола?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Голф4 1,9 тди 90/110 к.с. предстои ми покупка на кола?
Здравей и добре дошъл колега
.Сега за колата : ако ще се кара предимно градско - предлагам да е бензин ( боже, не вярвах ,че ще го кажа
).За препоръчване е 2.0 ,115 кончета мотора (1.4 ,1,6 -не!) .Мотор който ще те "зарови". Щом държиш да е дизел : взимаш тоя който е читав ! Не е толкова важно дали е 90 или 110 ( майната му на данъка - един път се живее
). Ще те радва,но отвреме на време е хубаво ,да я караш "по-здраво" на дълго шосе . За паленето зимата , ако ще е навън : зимна нафта,здрав мотор, як акумулатор, читав стартер и свещи, и масло по спецификация (пълна синтетика 5W40). Няма начин да не "запали"
Успех с търсенето на кола.

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
попрегледай първо из форума кой какво продава, смятам че няма да има толкова измами отколкото на някой автосалон!
П.С. не се хвърляй на първата, пробвай няколко за да имаш база за сравнение!
УСПЕХ!
П.С. не се хвърляй на първата, пробвай няколко за да имаш база за сравнение!
УСПЕХ!
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Пасата дето го имах 1З двигателя при -20 с 2 подгревки палеше без проблем, не се притеснявай относно паленето зимата, сложи хубаво масло нафта и акумулатор и не се притеснявай, и търси читаво, дори и да намериш 110 читава я вземи тия 90 лева отгоре на година не вярвам да те сбъркат, мамка му нали по 50 стотинки на ден да слагаш в касичка ще ги събереш за данъкa, че и ще събереш половината за винетка .. Хайде късмет с покупката, и ако имаш приятел или ти самия имаш ВАГ кабел ги гледай и на компютър също при оглед на колата.
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Моята 4 ка е 90кончета и данъка и е 38 лева,а тези със 110 ките се ръсват по 170,180 кинта и знаете ли как боли?А и им се цапа геометрията при повече градско каране.За вървенето,до 180км.,мисля че е нормално.А за паленето въобще не мисля,пали докатопомирише бендикса,дето се казва...Един съвет/ гледай да не тече нафта от помпата когато загрее/ще имаш проблеми при паленето.Успех приятелю. 

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Ама той проблема не е дали ще запали или няма да запали при -25 примерно(в Асеновград миналата зима за пръв път от 40 г беше станало толкова),проблема е какво ще се случи с нафтата при тези температури примерно в горивния филтър и тръбичките до него
това през ноща,ако е навън,и какво става в тръбичките под пода на колата в движение
,аз съм го писал и на друго място,имах пластмасова бутилка с нафта(от мястото където зареждам) оставено отвън,в момента,когато 2/3 от шишето стана бяла желеподобна течност,дадох на колата отпуск и я прибрах в гараж(иначе стои на двора)... с бензинова кола човек няма да има подобни кофти тръпки зимно време.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Тъй,тъй. Колко пъти съм я дърпал моята така
Цяла зима бягах да отравям 2-ката дето стоеше по цяла седмица зарината с 2 метра сняг и палеше на 2-3 завъртане
Затооова се слага една подгряваща "конзола" на горивния филтър (от б5.5 примерно) и няма никакви ядове.Тествано е. Има и вариант за ел.подгрев от хлОпел

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега. Много правилно си се спрял на GOLF 4 TDI. Можеш да купиш 101 к.с, при който също си в малкия данък. А ако му сложиш чип - тунинг става самолет.Относно паленето през зимата : аз съм с ARL 150 к.с. до сега проблеми не съм имал. При купуването колкото и да гледаш и да проверяваш по колата, всичко си е късмет. успех
Колега, аз съм със 110 коня и зимата имах проблеми с паленето, но след като рециклирах стартера почна да си пали и на -20 с акумулатора, с който си я бях взел. Турбината единствено може да я преглеждаш на година дали е зацапала, а с едно чистене си обратно в джаза, не са толкова крехки, не се плаши!
- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Привет на всички. Благодаря на всички за отговорите и препоръките.
Вече мога с чиста съвест да ви наричам колеги, тъй като от днес се сдобих с GOLF 4 highline '99г., 1,9 TDI(AHF)110 к.с., сив на цвят.
Вече мога с чиста съвест да ви наричам колеги, тъй като от днес се сдобих с GOLF 4 highline '99г., 1,9 TDI(AHF)110 к.с., сив на цвят.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ха честито...да си жив и здрав и ти и колата .... 1000000 км да й навъртиш, все безаварийни

Ха сега си оправи профила и метни някоя снимка

Ха сега си оправи профила и метни някоя снимка

Честито и много безаварийни км
Как е новата придобивка

Как е новата придобивка

Върни се в “Дизелови агрегати”