Здравейте,
след смяна на ангренажен ремък не държи обороти на празен ход. Особено се усеща проблема след освобождаване на скорост при движение около 40 - 60 км/ч. Тогава направо гасне. Иначе пали и се форсира. Усещам я малко по пъргава на обороти отколкото преди, но и бързо падат.
ПРоблема е на бензин и газ, като особено изразен е на бензин. Преди смяната оборотите бяха стабилни.
Та мисълта ми е - вероятно е прескочен зъб или преди не е била зацепена по фабрични белези. Възможно ли е да е ибягала центровката на делкото. Не съм имал време да гледам белезите, предполагам това ще стане почивните дни. Някакви идеи къде да търся проблема. Мислех сам да сменям ремъка , изчетох темите, но в последния момент реших друг да го свърши...
ПП за рекламация не ми се мисли, "майстора" е любител познат на родата...
Колата е пасат 1,8 моно комби 86г.
passat b3 след смяна ремък няма обороти
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: passat b3 след смяна ремък няма обороти
От написаното от теб изгежда ти е малко в предварение. Задължително виж белезите на разпред. вал. . Най-вероятно шайбата на междинния вал не е на белег.Ако са малко разминати отхлаби делкото и завърти малко по часовниковата стрелка.
Последна промяна от kr86 на Вто 16 окт 2012 13:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро си мисля, че са върнали валът на делкото с един зъб назад. Направи ми впечатление снощи, че мирише на бензин и светна лампата на сондата като се мъчех да държа малко обороти на бензин.
- kr86
Ако е със зъб назад въртиш делкото наляво. Става за 2 мин. с ключе 12 или 13
-
- Автомобил:
- Двигател:
А със "подръчни" средства мога ли да отпусна / и в последствие притегна / ремъка и да превърта ролката със зъб напред/назад за проба.
- kr86
Ключ 13 за обтяжната ролка и г-образни зегер клещи или спешъл ключа пак за ролката
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си сигурен, че всичко ти е на белези, можеш да мръднеш делкото малко - с около 1мм. обратно на часовниковата стрелка и да изключиш акумулатора после за около 20 мин.
Ако обаче не си сигурен за белезите на валовете, ще е голяма играчка!
Ако обаче не си сигурен за белезите на валовете, ще е голяма играчка!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дадох малко предварение от делкото - има подобрение. Ще продължа с опитите.
Ако има прескочен зъб на разпределителния вал какви са ефектите които се появяват?
Ако има прескочен зъб на разпределителния вал какви са ефектите които се появяват?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Съдейки по първия ти пост сам си дал отговор за ефектите. Щом като тези ефекти са се появили СЛЕД смяната на ангр. ремък то е ясно, че нещата идват от зацепването - вероятно има разминавания на белези. По принцип е възможно това да се коригира от делкото, но аз лично бих предпочел да оправя нещата по другия начин 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Все си мисля че изместен зъб на разпределителен вал и разместен зъб на делкото дават различни ефекти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да де. Ама ти като не си проверил белезите отде знаеш дали е на вала на делкото или на разпр/колянов вал белегът? Защо не започнеш оттам най-напред? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
След доста дупене днес преместих разпределителния вал зъб напред.
Оборотите на бензин и газ се нормализираха.Колата на бензин върви добре, при изключване от скорост си държи обороти. Остана проблема на газ. На скорост над 40 км при изключване от скорост падат оборотите и гасне. На ниска скорост проблема го няма. Направи ми впечатление, че въздухопровода преди филтърната кутия към радиатора и скъсан или срязан. Да не би там да е имало монтирано нещо като тапа за намаляне на дебита на входящия въздух. Имам спомен, че се прави някаква подобна манипулация при обикновена газова уредба.
Оборотите на бензин и газ се нормализираха.Колата на бензин върви добре, при изключване от скорост си държи обороти. Остана проблема на газ. На скорост над 40 км при изключване от скорост падат оборотите и гасне. На ниска скорост проблема го няма. Направи ми впечатление, че въздухопровода преди филтърната кутия към радиатора и скъсан или срязан. Да не би там да е имало монтирано нещо като тапа за намаляне на дебита на входящия въздух. Имам спомен, че се прави някаква подобна манипулация при обикновена газова уредба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Готова е.
След кратка консултация със газаджия. Оказа се, че моят човек и "оправил" и въздуховода. За да работи колата на газ въздуховода е бил изваден от леглото където влиза към водния радиатор за да не влияе въздушната струя на работата на газ. Моят човек го е върнал обратно и от там е идвал проблема. След като го извадих колата заспа ....
След кратка консултация със газаджия. Оказа се, че моят човек и "оправил" и въздуховода. За да работи колата на газ въздуховода е бил изваден от леглото където влиза към водния радиатор за да не влияе въздушната струя на работата на газ. Моят човек го е върнал обратно и от там е идвал проблема. След като го извадих колата заспа ....