pav4omed написа:Аз съм с Н4 крушки и съм направил схемата с едно реле и няма никакви ядове със светлините. Релето се захранва от алтернатора и след това на маса. Веригата, която управлява е тази, която нормално управлява ключа за фаровете, даже и бушон не е нужен, нали колата си има така или иначе. Колата е Лада Самара...
...таааа реших първо на нея да пробвам тая работа, вече месец никакви проблеми, сега искам и Бората да автоматизирам от към фаровете. Само, че имам питане: от кой кабел на алтернатора точно трябва да взема + за захранване на релето, че кабелчетата са малко повечко от колкото на Самарката? На алтернатора има сноп кабели вързани на болчето( предполагам, че не е от там) и букса с 2 кабела(предполагам, че на голф4 е същото) може ли някой да ми каже цвета на търсения от мен кабел
?
Имам идея да го направя така: контакт-нищо=>палиш двигателя=>10секунди светват лупите за мъгла. Когато стане тъмно цъквам габаритите и лупите изгасват и всичко си е по старо му.
Ти чел ли си закона? Фаровете за мъгла могат да светят само при мъгла/намалена видимост и светят само заедно с късите светлини. Те не са дневни светлини. Ще станеш донор на полицаите. Иначе кабелчето е синьото. Или си купи сертифицирани дневни светлини(LED със знак RL) или си карай на къси.
Също закона казва ,че през деня колата трябва да е на къси или дневни светлини. Не на фарове за мъгла.