п.с сигурен съм , че е сензора. Местих го на друга зона. местих му тампера, слагах му мостче на "релето" да не би нещо да е от кабелите - НЕ! той е..хем работи , хем се еГава с тайфата...ако някой има идеи да казва...

vlad1.8mi написа:Колега,обърни внимание на монтажа на сензора!Не трябва да е изложен на пряка слънчева светлина,или в зона с бърза промяна на температурата(течение-над врата или прозорец)
vlad1.8mi написа:Възможно е сензора да е дефектен.Изключи го за проба и виж дали отново ще се задейства алармата
дали няма някое насекомо вътре
Има една пластина вътре, която омеква с времето и става много чувствителна и именно тя задейства алармата,
juve написа:Има една пластина вътре, която омеква с времето и става много чувствителна и именно тя задейства алармата,
чаааакай чааааакай... да не объркаме нещоЗначи , вътре има пластина , ама това е тампера, защитата на датчика от отваряне и т.н. Това си е един проЗ ключ... и при мене съм го свързал към 24 часова зона на охрана...обаче тази зона не ми прави никакви парчета Така че..... едва ли е там ...освен това тази гад е на 10 дена от нов...не е навъртял никакви километри....гадината
Днес взех и му залепих яко сензора с тиксо, за проба, и пак ми се "обади" ...явно ще го гоня, обаче с какво да го сменя...
Точно този тампер( пластина, която омеквала
juve написа:Точно този тампер( пластина, която омеквала
Ще ме извиняваш колега, ама в случая не е това. Ако искаш и те интересува - пак ще го обясня. Тампера (пластината) е независим от сензора. Той си е отделна система. Друг е въпроса, че определени мързеливи сотаджииза да икономисат кабели го вързват последоватено със сензора - леко селска работа..... и тогава ако има проблем сигнализира зоната, ама не е ясно кое - тампера или истинския ПИР. При мене обаче, както казвам вече за 3-ти път
тамперите за вързани на отделна зона, пира - на друга Сигнализацията на тампера мълчи, тази от сензора се гаври ...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта