Простотиите на обемен сензор и как да го изиграя аз ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Простотиите на обемен сензор и как да го изиграя аз ?

Мнениеот juve » Нед 21 окт 2012 17:09

Така...купих си аларма за гаража от колега от форума, всичко работи...обаче докато не включих един сензор swan quad... или нещо такова :link http://www.thecrowgroup.com/swan_quad/. Тази чудесия, имала всякакви настройки на чувствителноста, възможност да я направиш нечуствителна за гадини, котки и псета ;) до 15 или 25 килограма...на хартия добре. Монтирах го... гледах го няколко дена без да пускам свирката...реагира добре... и я пуснах един следобед. На сутринта обаче гаража "реве" та се къса...хората ми се оплакаха че от вечерта "не мое се запре" :banghead: Помислих че е заради мишка...сложих 15 килограма на задействие и хоп.... пак така. Вкиснах се... намалих му чувствителноста.....сложих го и на 25 килограма..да не би някоя мишка да се разхожда по тавана на колата и да изглежда голяма....сложих всички сензори на отделна зона, тамперите и те и ...ха сутринта показаха че се е задействал пак този гад! Опитах се да сложа едно съпротивление на зоната....като EOL..обаче това чудо може да седи няколко часа и тогава се задейства по случаен принцип. Пише, че таз гад имала не рид-реле а "електронен ключ" за контакта...обаче каквото и да значи нещо ме нервира защото заварвам алармата да примигва (демек се задейства) без да свети нейния led - диод. Имали някой идея какво може да е проблема...може би монтажника е за ..."черпене" демек аз ? Но схемата е непретенциозна, както и целта на алармата..и все пак не става! :banghead:
п.с сигурен съм , че е сензора. Местих го на друга зона. местих му тампера, слагах му мостче на "релето" да не би нещо да е от кабелите - НЕ! той е..хем работи , хем се еГава с тайфата...ако някой има идеи да казва... :drinking:

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Re: Простотиите на обемен сензор и как да го изиграя аз ?

Мнениеот vlad1.8mi » Нед 21 окт 2012 17:29

Колега,обърни внимание на монтажа на сензора!Не трябва да е изложен на пряка слънчева светлина,или в зона с бърза промяна на температурата(течение-над врата или прозорец) :roll:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 21 окт 2012 17:35

vlad1.8mi написа:Колега,обърни внимание на монтажа на сензора!Не трябва да е изложен на пряка слънчева светлина,или в зона с бърза промяна на температурата(течение-над врата или прозорец) :roll:

добре..ама гаража ми няма нищо.... няма прозорец, няма слънце.... и освен това се дуят, че имал температурна компенсация "супер мега яка" ..Производителя е от Израел.... е там пък ако няма температурни промени.... :dummy: и на тях :)
п.с Целият гараж е от ЛТ ламарина...изолацията от вън е 0.0 - градска тоалетна... само ако духа се хваща разлика :)

Потребителски аватар
vlad1.8mi

Мнениеот vlad1.8mi » Нед 21 окт 2012 18:16

Алармата се задейства,когато колата е в гаража или,когато е празен?Сензора е монтиран над предната или задната част на колата?Получава ли се течение в гаража?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 21 окт 2012 19:33

там е работата, че няма закономерност. Датчика е на ъгъл, защото така го препоръчват, а е и с 90 градуса покритие и така е железен като обхват.Ама се задейства и денем и нощем и кола и без кола.... дива работа... монтиран е в обратната страна на двигателя :talk: има и дни и нощи когато не се задейства... проверявам го сутрин, после вечер...и така на около 8-12 часа от "пуск до пуск"....
единственото което сега се сещам че не съм пробвал, е да взема да го залепя с една лента и да остане включен...ако и тогава сработи на случаен принцип освен да го метна в кофата... :horror:

Потребителски аватар
vlad1.8mi

Мнениеот vlad1.8mi » Нед 21 окт 2012 21:13

Възможно е сензора да е дефектен.Изключи го за проба и виж дали отново ще се задейства алармата :shock

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 окт 2012 21:47

Виж го дали няма някое насекомо вътре (паяк или подобно).
Задействат се от такива гадове, дори и само да мине над датчика.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 21 окт 2012 22:32

vlad1.8mi написа:Възможно е сензора да е дефектен.Изключи го за проба и виж дали отново ще се задейства алармата :shock

ами нали това казвам, че когато го преместя на друга зона - тя започва да прави проблеми, ако го прескоча- няма задействие ( значи не е от кабели ) затова е той но..... защо само понякога?
дали няма някое насекомо вътре

ами той датчика е на 10 дена...в гаража е бил само 5 от тях и е отварян поне 10 пъти... нема такова животно там :applause:

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 22 окт 2012 15:17

Колега същия проблем съм го имал и аз с датчика ми в гаража, и проблема е от самия датчик! при мене е същия изрелски на фирмата CROW и тази зима тия от сота се побъркаха заради този датчик, и да ти кажа сега откъде идва проблема :wink:
Има една пластина вътре, която омеква с времето и става много чувствителна и именно тя задейства алармата, така че решението ти е единствено смяна на платката вътре барабар с пластината :!: иначе оправия няма, и най-странното е че се задейства, когато си пожелае тоест пластината заради това че е омекнала затваря веригата и хоп сирената вие и буди околните :( колко ядове брах с тоя датчик докато го разбера ама.....
Откакто ми смениха датчика защото беше в гаранция няма ядове и не се задейства от самосебе си :D
Сменяй с нов и нещата ще се оправят!

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 22 окт 2012 18:22

Има една пластина вътре, която омеква с времето и става много чувствителна и именно тя задейства алармата,

чаааакай чааааакай... да не объркаме нещо :mrgreen: Значи , вътре има пластина , ама това е тампера, защитата на датчика от отваряне и т.н. Това си е един проЗ ключ... и при мене съм го свързал към 24 часова зона на охрана...обаче тази зона не ми прави никакви парчета Така че..... едва ли е там ...освен това тази гад е на 10 дена от нов...не е навъртял никакви километри....гадината :banghead: Днес взех и му залепих яко сензора с тиксо, за проба, и пак ми се "обади" ...явно ще го гоня, обаче с какво да го сменя... :talk:

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 22 окт 2012 19:40

juve написа:
Има една пластина вътре, която омеква с времето и става много чувствителна и именно тя задейства алармата,

чаааакай чааааакай... да не объркаме нещо :mrgreen: Значи , вътре има пластина , ама това е тампера, защитата на датчика от отваряне и т.н. Това си е един проЗ ключ... и при мене съм го свързал към 24 часова зона на охрана...обаче тази зона не ми прави никакви парчета Така че..... едва ли е там ...освен това тази гад е на 10 дена от нов...не е навъртял никакви километри....гадината :banghead: Днес взех и му залепих яко сензора с тиксо, за проба, и пак ми се "обади" ...явно ще го гоня, обаче с какво да го сменя... :talk:

Точно този тампер( пластина, която омеквала scare ) той даже ми я показа и каза че често се случва този проблем с омекването на този тампер, фактически тази пластина като омекне и ти затваря веригата и все едно някой ти отваря датчика и оттам вече сиренета ти се задейства :lol: а това че си залепил тиксо все едно нищо не си направил а просто си му намалил зоната на обхват :!: И какво като е нов, нали ти казвам имам 4 датчика в къщата един в гаража и един в мазето, всичките нови с гаранция изрелски CROW този в гаража е за животни до 25 кг. и тая зима ме подлуди, тия от сота все едно си живееха у нас :lol: будеха ме всяка нощ, и това в продължение на 20 дни и накрая ми писна, и извиках шефа им да си смени новия прехвален изрелски CROW, смени го и с новия нов няма проблеми и фалшиви сигнали :arrow:
Купувай си направо един нов датчик с гаранция и си решавай проблема :wink: Като го смениш напръскай не е лошо и да напръскаш с отрова (спрей за хлебарки и други насекоми) около датчика да не минават паяци върху датчика, че и от това се задейства понякога.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 22 окт 2012 21:25

Точно този тампер( пластина, която омеквала

Ще ме извиняваш колега, ама в случая не е това. Ако искаш и те интересува - пак ще го обясня. Тампера (пластината) е независим от сензора. Той си е отделна система. Друг е въпроса, че определени мързеливи сотаджии ;) за да икономисат кабели го вързват последоватено със сензора - леко селска работа..... и тогава ако има проблем сигнализира зоната, ама не е ясно кое - тампера или истинския ПИР. При мене обаче, както казвам вече за 3-ти път ;) тамперите за вързани на отделна зона, пира - на друга Сигнализацията на тампера мълчи, тази от сензора се гаври ... :banghead:

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 23 окт 2012 7:02

juve написа:
Точно този тампер( пластина, която омеквала

Ще ме извиняваш колега, ама в случая не е това. Ако искаш и те интересува - пак ще го обясня. Тампера (пластината) е независим от сензора. Той си е отделна система. Друг е въпроса, че определени мързеливи сотаджии ;) за да икономисат кабели го вързват последоватено със сензора - леко селска работа..... и тогава ако има проблем сигнализира зоната, ама не е ясно кое - тампера или истинския ПИР. При мене обаче, както казвам вече за 3-ти път ;) тамперите за вързани на отделна зона, пира - на друга Сигнализацията на тампера мълчи, тази от сензора се гаври ... :banghead:

Добре няма да спориме, аз съм имал подобен проблем и ти казавм че смених датчика и се оправи, пък ти както си предцениш, поздрави и дано отстраниш проблема!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”