Компания тип пирамида?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Компания тип пирамида?

Мнениеот icoico » Пон 22 окт 2012 11:31

ALESYZ написа:
В касата на кое да е дружество и кога има 209 000 лева в края на годината :screwy?

Надявам се въпросът не е към мен? Защото нямам представа, отчетът си е техен... :dontknow:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 22 окт 2012 14:38

Ivo_Golf3_GT написа:Всичко в тази компания е за добруването на българите - един ден ще го разберете!

Това изречение може да бъде коментирано най-добре с емотикони :063: :063: :063:

Явно пастор Светослав Петров, председател на Националния християнски център и на Българска божия църква "Християнски център жътвата", добре си е свършил работата в обработването на тълпата.

Цитирам ти пасажи от изказвания на твоя бог пастор Светослав Петров

"Нашата цел не е крайният потребител, а комисионерите на пазара. Първо, търсим бизнес сътрудниците", обясняват от компанията. Клиентите й могат да станат нейни бизнес сътрудници, т.е. получават правото да канят други хора в структурата и да получават по 0.5% от тяхното потребление в обектите от системата за себе си.

Директно признание, че компанията работи като пирамида - тя печели основно от балъчетата, наречени бизнес сътрудници, а не от крайните потребители на услугата. Тоест те не се стремят да продават тази заветна карта, а да продават онази папка, наречена Бизнес Център, даваща право на балъчетата да продават карти.

По-малко от година по-късно компанията вече има 1200 регистрирани в системата клиенти и 150 т.нар. бизнес партньори, които имат права да регистрират нови членове.

Да сметнем, 1200/150 = 8
Значи средно всеки бизнес партньор има по 8 клиента. Да кажем, че всеки от тези 8 клиента харчи по 300лв на месец в търговски обекти от системата, общо 2400лв. От тях бизнес партньорът ще спечели 0.5% или... внимание...барабаните свирят туш... 12 лева!!! Да, не грешите, става дума за 12 лева на месец!!! Или едни други числа - изплатени суми според опр-то са 390 000. От тях, отново според думите на пастора, има продажби за 162 000 от скъпите и към 36 000 от "евтините" бизнес центрове. Тези пари логично отиват в основателите, защото още нямаме достатъчно нива в пирамидата. Остават 192 000, разделено на 1350 балъчета се получава около 142лв на ГОДИНА на едно балъче. Странно, пак стигаме до почти същата цифра от 12лв на месец. Извинете, ама бензина и ток-а за компютъра не можете да си платите с тези пари, камо ли да минете на печалба.

Всъщност, да попитам задочно пастор Петров и неговия приятел от 20 години, който така разпалено го защитава тук, Исус не беше ли казал "търговците вън от храма"? Интересно как преподобния съвместява едновременно дейността на християнски просветител и търговец :dontknow:

И за финал, пирамидите НЕ СА измислени, за да печели всеки. Целта им е да печели един изключително малък брой от хора, който в рамките на нашата страна е със сигурност под 100. Гнусното в случая е как се зарибяват нови и нови хора, макар собствениците на пирамидата ПРЕКРАСНО знаят, че тези хора няма да спечелят, не и нещо повече от 30-те лева спестени от лични покупки. Никакви бмв-та и бели мерцедеси няма да има. Виж, добрите батковци, дето милеят за народа, по груба сметка са събрали едни 200 000лв. А, забравих, има многомилионен софтуер, който те изплащат, освен това един мармот завива шоколада в станиол...

п.п. може и да отговори на въпроса за несъответствието между 2 000 000 премии и 612 000 отчетени приходи в ОПР-то mhihi

Последна промяна от maxpayne на Пон 22 окт 2012 14:54, променено общо 2 пъти.

timobb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот timobb » Вто 23 окт 2012 11:12

Виждам че тук определено има много големи капацитети. Вие сте професори на тема МЛМ, финанси, бизнес, право и т.н.
Но искам да попитам няколко неща.

1. Мобилните оператори - Как финкционира търговската им мрежа? Ами ето как:

Търговеца в магазина има таргет за месеца, над него е управителя на магазина, който също има таргет за месеца, а над него е регионалния мениджър, над него зонален мениджър и накрая компанията майка - Мобилния оператор!
Та в примера нека приемем, че всички работят здраво и достигат(високите при това) таргети за месеца.

Търговеца - взима бонус 5% от продажбите
Управителя на магазина - взима бонус 10% от продажбите
Регионалния мениджър - взима бонус 15% от продажбите
Зоналния мениджър - взима бонус 20% от продажбите
Компанията Мобилен оператор - раздава тези бонуси и прибира останалите приходи!

Пирамиди ли са мобилните оператори в БГ, а и навсякаде по света? Незаконни компании ли са?? Моля големите капацитети да отговорят!

По същия начин работят 95% от компаниите в сектор търговия! Те пирамиди ли са???

2. Заведения

Сервитьорката е на % от оборота, а над нея управителя е на по-висок % от оборота, а най-отгоре е собственика на заведението.
Той раздава бонусите спрямо % от оборота и прибира останалия приход!

Заведенията пирамиди ли са??? Законни ли са???

И всякакви други видове дейности - спедиция, транспорт, банкова свера, право, ТЪРГОВИЯ, дори държавната администрация!
Те всички имат пирамидална структура! Законни ли са???

Сега повечето хора които четете това се виждате като така наречените(от maxpayne) "балъчета", защото работите работа в някоя от тези сектори.

И най-важното, не бъдете овце! Не търсете чуждото мнение! Имате глави на раменете - мислете! Най-лесното е да обиждаш и да плюеш. Има факти - правете си изводи!

Горещо чакам отговори на моите въпроси от високо квалифицираните и компетентни форумци тук!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 23 окт 2012 15:19

timobb написа:...

Да бе...и социалното осигуряване е пирамида, в която пенсиите се изплащат от вноските на следващите балъци, а останалото потъва някъде, за здравното по- добре изобщо да не говорим...това с какво променя факта, че вие сте поредната тайфа тарикати, търсещи си място под слънцето? Искаш ли да отговориш на въпроса как раздавате два милиона лева бонуси при шестстотин и петдесет хиляди лева приходи, или просто си се регистрирал да изпееш поредната осанна във възхвала на пастора?

timobb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот timobb » Вто 23 окт 2012 15:43

Дано да съм Ви отворил очите поне малко! И все пак много плюхте, много хулихте, нека за да има поне някаква дискусия ми отговорете на въпросите! И поне малко се запознайте с идеите на компанията!

А тарикатите? Тарикатите най-вероятно са твоите работодатели, и на още много други хора, предлагат "сигурна заплата"(с която да си на ръба на оцеляването) и ти скъсват гъза от работа, с която ти носиш в поне 10-20 пъти по големи приходи на компанията! Искаш и ти да си тарикат ли? Не виси по форумите за да пишеш коментари, а действай, дерзай!

hadriel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hadriel » Вто 23 окт 2012 15:46

timobb написа:Те всички имат пирамидална структура! Законни ли са???

И аз се регистрирах само за да пиша тук, но е интересна тема ;)
Първо искам да кажа, че съм бил на презентациите ви и този аргумент го повтарят всички така наречени "бизнес партньори", предполагам защото го казват и на презентацията.
Тук основната грешка, и заблуда от страна на SCI, е че тези компании и организации които описваш имат такава структура за да е възможно да бъдат управлявани, а не за да вадят повече пари от служителите си. Процентите които изброяваш могат да се разглеждат реално като бонуси, хората си имат заплата и получават бонус при добри резултати. Всичко е ОК в тази ситуация.

При SCI обаче имаме финансова пирамида, и разликата е, че членовете печелят пари от това че привличат нови бизнес партньори. Докато в никой от изброените примери не назначават човек искайки от него да "инвестира" хиляди... И да не се лъжем, новите бизнес партньори са основният източник за финанси, казвали са ми го всички познати които са се набутали там...

timobb написа:И най-важното, не бъдете овце! Не търсете чуждото мнение! Имате глави на раменете - мислете! Най-лесното е да обиждаш и да плюеш. Има факти - правете си изводи!

И аз мисля като теб в това отношение, ама защо не следваш съвета си? Ако помислиш малко а не повтаряш каквото са ти казали ще усетиш че нещо не е наред. Иска се малко обща култура да се усети човек че печалба в неограничена дълбочина на структурата под теб (в SCI се рекламира като групов бонус) е невъзможна в нашата вселена и е сигурен знак че схемата е проектирана да се разпадне.

Толкова от мен :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 23 окт 2012 15:59

МЛМ по своята същност си е "пирамида", в това спор няма. Конкретната реализация обаче го определя като легална или нелегална форма, и това е въпрос, на който всеки сам си отговаря и преценява дали да се включи или не.

малко интро
http://sbinfocanada.about.com/cs/market ... yramid.htm

а ето и въпросите, чиито отговори са важни:
http://sbinfocanada.about.com/cs/market ... amid_2.htm

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 23 окт 2012 16:03

timobb написа:Дано да съм Ви отворил очите поне малко! И все пак много плюхте, много хулихте, нека за да има поне някаква дискусия ми отговорете на въпросите! И поне малко се запознайте с идеите на компанията!

А тарикатите? Тарикатите най-вероятно са твоите работодатели, и на още много други хора, предлагат "сигурна заплата"(с която да си на ръба на оцеляването) и ти скъсват гъза от работа, с която ти носиш в поне 10-20 пъти по големи приходи на компанията! Искаш и ти да си тарикат ли? Не виси по форумите за да пишеш коментари, а действай, дерзай!

Абе не, не искам да съм тарикат. Още по- малко искам да се размножават тарикати като теб и както виждаш правя нещо по въпроса, жертвайки свободното си време.
p.s. Запознах се с идеите на компанията. Като решите да правите друго, освен да набирате бизнес- партньори, които да набират бизнес- партньори, които да набират бизнес- партньори,просто напишете payback card в гугъла. Даже няма да ти искам 3000 лева за този съвет. mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 23 окт 2012 16:43

и още матрял за четене/мислене/кой как може да го ползва.
на мен ми звучи доста познато, цифрите и изводите най-долу сами говорят.
http://www.pyramidschemealert.org/PSAMa ... cheme.html

а ето и нещо за финал:
http://pyramidschemealert.org/federal-c ... stitution/

timobb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот timobb » Вто 23 окт 2012 17:00

icoico написа:Абе не, не искам да съм тарикат. Още по- малко искам да се размножават тарикати като теб и както виждаш правя нещо по въпроса, жертвайки свободното си време.
p.s. Запознах се с идеите на компанията. Като решите да правите друго, освен да набирате бизнес- партньори, които да набират бизнес- партньори, които да набират бизнес- партньори,просто напишете payback card в гугъла. Даже няма да ти искам 3000 лева за този съвет. mhihi

Защо тогава компанията съществува, зоконово и реално, извършва дейност, има както търговски обекти за партньори, така и бизнес партньори, вързана е с НАП???

Моля те ,старши лейтанант от отбела за борба с оргaнизираната престъпност, отговори ми!

Последна промяна от timobb на Вто 23 окт 2012 17:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 23 окт 2012 17:17

timobb написа:Защо тогава компанията съществува, зоконово и реално, извършва дейност, има както търговски обекти за партньори, така и бизнес партньори, вързана е с НАП???

Моля те ,старши лейтанант от отбела за борба с оргонизираната престъпност, отговори ми!

Какво е отбел за борба с оргонизираната престъпност?? :gruebel

Съществува, защото в България няма закон срещу човешката глупост :Mr Green Fun И ако обичаш не отговаряй на въпросите с въпроси, не сме нито на презентация, нито на проповед.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 23 окт 2012 17:21

същите доводи и отговорите им ги има в линковете, които пуснах. Нещата все повече и повече започват да си приличат. Ако извадим %-тните разпределения и ги наложим на вашите цифри, дали нещата ще съвпаднат отново се чудя ?

тук си говорим за модела, не за закоността на фирмата.

MLMbalyci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MLMbalyci » Вто 23 окт 2012 17:31

Майко мила, страшна работа, страшно чудо... Преди два месеца по настояване на мой приятел отидох на въпросната презентация. Имам се за човек с изключително силна психика. Ако щете ми вярвайте след презентацията не спах цяла вечер! Промивката е ТОТАЛНА. Всички БП-та говорят по абсолютно еднакъв начин(все едно си в секта). Освен всичко изброено тук във форума аз се зачудих и за друго. Защо ме викат на следващата и на следващата и т.н. презентации. Нали вече ходих и се запознах. Много просто, поддържат те свеж и промит без да задаваш важни въпроси и да караш нови балъци! Търговските категории са 3-600,1800,3000 лв. Ако щете вярвайте всичките БП-та ме убеждаваха, че няма смисъл от по-ниските(дай ти 3 хиляди лева, от които еди си колко в зависимост от категорията на този, който те е регнал отиват при него). Показваха ми acc-та, чудо, чудо. Единия вика от 4 месеца се занимавам, миналия месец взех 4000 лв. Нормално, първите в пирамидите привлекли много хора наистина взимат много пари. ДОБРЕ ДЕ, 2 милиона премии и няколко бмв-та, 600 000 в НАП??? СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ГЛУПАЦИ ЛИ СТЕ, КАКВИ СТЕ? Това, ако не е пирамида здраве му кажи. Значи да обобщя - евангелистки пастор, неверни данни, елементарни въпроси, на които няма отговори! Щели да излизат в Европа :063: ! Я вземете и поработете, мързелива сган!!!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 23 окт 2012 17:34

timobb написа:Пирамиди ли са мобилните оператори в БГ, а и навсякаде по света? Незаконни компании ли са??

Мобилните оператори продават стока/услуги на крайните клиенти. Те не изискват регионалния мениджър да си купи 500 телефона всеки месец, нито пък управителя на даден магазин да купи 100 телефона със собствени средства. Приходите на мобилния оператор не идват от продажбата на тези 500 телефона по веригата, а само на крайният клиент. Поставените таргети нямат нищо общо с млм бизнеса - там където ги има те са част от характеристиката на длъжността "продавач", тоест ти трябва да продаваш, това ти е работата и срещу положения труд получаваш определена заплата. Също както шофьорът в градския транспорт трябва да управлява автобусът по маршрута, спазвайки някакво разписание, спирайки на спирките и т.н.

Освен това всички хора по веригата са служители на мобилния оператор, а не "собственици на бизнес" както се представят балъчетата от SCI. Тоест тези служители работят на трудови договори с осигуровки, начисляван трудов стаж и т.н., за разлика от балъчетата.

timobb написа:Защо тогава компанията съществува, зоконово и реално, извършва дейност, има както търговски обекти за партньори, така и бизнес партньори, вързана е с НАП???

Краткият отговор е - защото светът е пълен с наивници и глупаци. Какво от това, че съществува законово и реално? Както ти пресметнах в предишен постинг съвсем законово и реално пасторът е прибрал едни 200 000лв, докато всяко балъче е взело по 12лв на месец. Реално ли е? Да. Ти печелиш ли от това? Не, разбира се!

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Вто 23 окт 2012 18:20

maxpayne, казваш, че си се запознал с идеите на SCI. Имам няколко въпроса и ако може да ми отговориш на тях.

1. Какво се случва след като си закупил "Бизнес пакет"?
2. Какво се случва при непрекъснато потребление?
3. Защо не споменаваш думата "потребление"?
4. Тук има ли потребление и какъв риск носи това?
5. Какъв е риска и до каква степен можеш да се набуташ?
Благодаря :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”