golf 3 TDI 1z питане за теч на гнп
- ghost_83
- Автомобил:
- Двигател:
golf 3 TDI 1z питане за теч на гнп
здравейте колеги колата ми е golf 3 TDI с 1z мотор гледам по гнп-то има нещо като изпотяване и се чудех дали не е протекло има ли начин да разбера дали е така със сигурност колата иначе си върви нормално благодаря предварително
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Питане за теч на гнп
лъскаш бършеш миеш и гледаш - ако стане пак .... 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Може да драснеш една клечка кибрит
, така лесно ще разбереш дали е нафта или пот от ГНП-то.
Шегувам се, разбира се , не е трудно да се разбере и по друг, по-безопасен начин
. Освен това, когато потече, теча непрекъснато се засилва, никога не спира сам, така че наблюдавай ...

Шегувам се, разбира се , не е трудно да се разбере и по друг, по-безопасен начин

-
- Автомобил:
- Двигател:
След първия теч обикновенно спира, за да се успокоиш и след това е лейка.Правилен съвет са ти дали по горе - изчисти с обезмаслител забърши и гледай от къде сълзи явно за сега.А моя съвет е изчакай да текне хубаво, че да си сигурен.Аз поне, така правих два пъти.
- ghost_83
- Автомобил:
- Двигател:
това с бърсането съм го правил затова питам и вас а да знаете горе долу колко върви гнп втора ръка здраво разбира се
-
- Автомобил:
- Двигател:
каква ти е гаранцията че втора ръка ГНП няма да тече?
- ghost_83
- Автомобил:
- Двигател:
дайте някакви съвети какво да правя ако почне да тече много
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теча го контролираш.В смисъл да не капе по някакви маркучи, че нафтата ги прави на кебепчета.Разтече ли се хубаво то няма да можеш да запалиш от раз и така или иначе ще видиш от къде тече.После в магазина - комплект уплътнения-о-пръстени и т.н. и сменяш там където е протекло.И чакаш следващото протичане от друго място.Другото е да се смени всичко що е уплътнение с комплекта който си купил и си караш без проблеми още 300 000 - 400 000км.За последното се искат повече средства и човек дето да го направи както трябва.За първото ако не е свързано със сваляне на помпата - можеш да се справиш и сам на 50%.
- ghost_83
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега ще го проверявам периодично и те така
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Колегата mladeja е прав за гарнитурите и уплътнителите в комплект.Едно отваряне на ГНП хич не е ефтино като работа.Според мен смени само гарнитурата,която тече ако теча е голям разбира се.Ако просто таи и омазнява корпуса на помпата леко си я карай колега.За втора ръка помпа както по-горе бе споменато гаранцията е нула.Успех ,и дано се оправиш тънко 

- milmar
Аз пък точно обратно ще кажа, от личен опит
. Ако наистина тече, дори съвсем мъничко от някоя гарнитура, сменяй веднага, големи ядове ще береш. Или най-много карай в периметър максимум 1км. от къщи
. Като се "отпуши" напълно, теча наистина е като от лейка, ама буквално! За 1-2 км. можеш да загубиш десетки литри нафта, което разбира се не е единствения проблем. оплискват се маркучи, пък и е гориво все пак и се лее ...
.

-
- Двигател:
Знам много фалвета с лек теч от помпата и си карат.Възможно е в редки случаи колата да спре рязко.Както вече споделих смени само проблемното уплътнение и всички други,които се разглобяват за да се стигне до него.Мое мнение.Цял живот съм с VW.Най-добре е разбира се помпата да се херметизира цялостно,но е финна и скъпа процедура.А колега ти казваш че теча е по-скоро като изпотяване.Ако загубата на гориво от теч в помпата е толкова фрапираща 1-2км. десетки литри... се съмнявам че колата ще върви нормално.
- milmar
dreammaker написа:...Ако загубата на гориво от теч в помпата е толкова фрапираща 1-2км. десетки литри... се съмнявам че колата ще върви нормално.
Така е, допустимо е всеки да се съмнява, докато не го види

За протокола: протекоха ми чисто нови гарнитури, после сложих старите

-
- Двигател:
milmar написа:dreammaker написа:...Ако загубата на гориво от теч в помпата е толкова фрапираща 1-2км. десетки литри... се съмнявам че колата ще върви нормално.
Така е, допустимо е всеки да се съмнява, докато не го види. За около 2км (от къщи до работа) загубих между 5 и 10л гориво. Понеже после с лаптапчето на рамо и нови (стари) гарнитурки минах пътя с колело, следвах следата от нафта по пътя
.
За протокола: протекоха ми чисто нови гарнитури, после сложих старите.... и до сега
.
Вярвам ти колега за гарнитурите.Затова мисля че ще е най-чисто да се смени само проблемната.Мисля си че при тебе е имало проблем при херметизирането на помпата при смяната на гарнитурите и уплътненията.Човешко е да се греши.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Затова мисля че ще е най-чисто да се смени само проблемната
това добре, ама ако е някоя много "повърхностна" гарнитура. И ако си го правиш лично ти или приятел за по бира... ако е свързано с майстори винаги е по добре (според мен) да се "изреже всичко до здраво"... защото средностатистическите комплекти от разни гарнитури са несъществени като кинти за разлика от кинтите за труда....

Върни се в “Дизелови агрегати”