Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Мнениеот fena_vd » Пон 26 дек 2011 10:58

Аз пък си мисля че точно моторите са силна страна на тези коли. Карал съм РП и АБС, съответно на Б3 и Б4. И на двата съм направил по 100к км. и освен свещи и 2 тампона друго не съм сменял. И двете коли бяха на газ. За окачването е друга бира, докато е с чарковете дето е влязла е добре. Но смениш ли ги се почва с висене по сервизите.

Потребителски аватар
sunman1972
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sunman1972 » Пон 26 дек 2011 12:38

б3 89г. почти на 300 000км.рп мотор(изглежда поносимо добре отвън и вътре)на газ,товарене на тухли догоре,теглене на каравана,каране като за последно и още кво ли не-е няма такова животно, друго не би издържало това.като умре пак пасат ще взема.вярно че има разходи по подръжката,но са поносими и несравними с по-новите кенефи (италиански,френски и пр.) няма кола дето не се чупи,по важно е колко е пълен джоба все пак...

Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Мнениеот vladaeca » Пон 26 дек 2011 14:44

keymaker написа:проблемите на всики коли ,не само двигатели идват от СМОТАНИ стопани или майстори.Ако се потдържа както е редно ще изкара много години и километри ама ,ако стопанина или този който се грижи за колата е мърляч или скръндза няма да живее дълго!Доказано :!:

Колега тук съм съгласен с теб.
Подържам я опитвам се да я вкарам в добро техническо сътояние.
Но тя упорито не желае да стане такава, дори се опитва да ме пречупи Няма да и се дам. Аз съм тъп и упорит владайски селянин :D :drunk

Външно има забележки, но те се дължат на това, че я държа в гараж(глезя я). Малко е тясно и я забърсях няколко пъти, а и като я вкарвам в гаража леко опира ножа и се е поначупил.

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Пет 30 дек 2011 8:48

ABS двигател моно инж.93 г.още като я купих смених цялата предница-всичко по нея и вече 8 години нищо не се е обадило по нея-до тук е супер яко.по двигателя обаче нямам думи все нещо не е наред все се разваля нещо незнам може би защото съм на газ и я карам повечкона 2-3 месеца нещо се обажда-добре че частите са евтини,а общо взето не съм доволен сигурно и аз съм карък. :banghead:

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пет 30 дек 2011 18:26

аз карам само на газ. оплаквания нямам, даже зимата паля без да поливам с вода. на дълго средния разход е около 7/100.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 30 дек 2011 18:41

Всички дадохме пари за тез коли несе предаваи ще я направиш :beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 22 май 2012 9:21

Колега и моята като я взех беше кофти екземпляр, много зле поддържана (италянка), и аз като теб от 'приятел' я взех, "много хубава, само ще зареждаш и ще караш" , е не стана точно така .. лека полека почнах да си я стягам, ходя по морги обикалям търся части, събота и неделя в гаража днес това човръкна утре онова, и почна да става на кола и сега съм доволен много работа ми върши. И да знаеш, тръгнеш ли по майстори само проблеми ще имаш, трябва да се научиш сам да си я правиш, Б3-ката е толкова лесна за ремонтиране, сравнена с новите коли е като детска играчка. Моето мнение е: евтина, елементарна кола, лесна за ремонтиране и много евтини части ..

vaniman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vaniman » Вто 22 май 2012 10:07

sunman1972 написа:б3 89г. почти на 300 000км.рп мотор(изглежда поносимо добре отвън и вътре)на газ,товарене на тухли догоре,теглене на каравана,каране като за последно и още кво ли не-е няма такова животно, друго не би издържало това.като умре пак пасат ще взема.вярно че има разходи по подръжката,но са поносими и несравними с по-новите кенефи (италиански,френски и пр.) няма кола дето не се чупи,по важно е колко е пълен джоба все пак...

Абсолютно съм съгласен с колегата.....имах Пасат Б3-92г.2Е 115кс.със зверски товари за 6 години съм направил 1 смяна на задни пружини и лагери на алтернатора,имах и лек проблем с отечка но 4ия майстор я откри:))Сега ми изпадна евтино същата и вече съм с 2.Уникална кола и много работлива.Разхода на газ градско е стряскащ 12-14 но към село съм го свалял до 7.Моят съвет е -вкарай 5-600 лв накуп и си поправи всичко и после ще се родиш. :beer

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Вто 22 май 2012 11:23

genov1 написа: ... трябва да се научиш сам да си я правиш, Б3-ката е толкова лесна за ремонтиране, сравнена с новите коли е като детска играчка. Моето мнение е: евтина, елементарна кола, лесна за ремонтиране и много евтини части ...

:beer Много добре казано...А за целта го има и този велик форум... Да са живи и здрави Немците че ни обединяват по някакъв начин...различен от този от 1994год :beer

До преди 2 месеца бях в същата дилема като колегата, но замисли се...За тези пари какво равностойно ще вземеш?!? Фиат ??? Рено ??? Пежо ??? Налях и 200лв. по окачването , 50 лв. + подръчни материали за други дребни неща и сега още до 100лв и мисля че ще съм аз човека по улиците... и каква ми е равносметката...
личен труд= малко време, нерви и висене по форума и питане за тва онова... = 0лв.
Финанси= около 300+/- 50лв.
и най-вече удоволствието след това да си карам МОЯ автомобил с МОЯ труд...
Пасата не е кола...Той е нещо повече за мен :banana
Тъй като темата е от декември се надявам колегата да каже какво се случва с колата???

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Вто 22 май 2012 22:25

spoocky написа:
genov1 написа: ... трябва да се научиш сам да си я правиш, Б3-ката е толкова лесна за ремонтиране, сравнена с новите коли е като детска играчка. Моето мнение е: евтина, елементарна кола, лесна за ремонтиране и много евтини части ...

:beer Много добре казано...А за целта го има и този велик форум... Да са живи и здрави Немците че ни обединяват по някакъв начин...различен от този от 1994год :beer

До преди 2 месеца бях в същата дилема като колегата, но замисли се...За тези пари какво равностойно ще вземеш?!? Фиат ??? Рено ??? Пежо ??? Налях и 200лв. по окачването , 50 лв. + подръчни материали за други дребни неща и сега още до 100лв и мисля че ще съм аз човека по улиците... и каква ми е равносметката...
личен труд= малко време, нерви и висене по форума и питане за тва онова... = 0лв.
Финанси= около 300+/- 50лв.
и най-вече удоволствието след това да си карам МОЯ автомобил с МОЯ труд...
Пасата не е кола...Той е нещо повече за мен :banana
Тъй като темата е от декември се надявам колегата да каже какво се случва с колата???

Много точно казано с две ръце подкрепям колегите. Първо :019: след това :077: и после си капитан на кораб. love.vw

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 22 окт 2012 22:04

Здравейте!Изпада ми пасат Б4 на части.Има доста неща,които съм си харесал.
Почвам от АБС системата,минавам през салона и завъшвам със затъмнините стопове.
Но,заслужава ли си?Карам Б4 вече 4години-150 000км и затворих за това време.Мотора е ОК,купето е здраво,няма ръжди,ама е 1994 набор!

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 23 окт 2012 23:46

Не съм експерт патиланец като повечето колеги преди мен, но като четох постовете забелязах една закономерност:
Стегната и карана около 5-6-4-еди колко си години без да се бара. След покупка на този "не баран" автомобил започват лавинообразни ремонти-ами да, ето и как го разбирам аз:
НЕ МОЖЕ! Няма как седем четири или 34години само каране и не баране и следващия човек да е щастлив и радостен, да не пипа и да кара-НЕ СТАВА! Ето защо-след първоначелен технически баланс колата издържа определен период и пробег, в момента в който обаче тези безпроблемни части и не барани възли поостареят, амортизират се, и предишния човек само е карал-то е ясно че следващия бая ще понаправи, МНОГО неща ще ремонтира, и все подред.
Само за пример: Осем години /5+3/ Съм карал две лади, и като лададжия съм свикнал да предвиждам ремонти и да не се плаша от такива, а също така и да ремонтирам на КУП, дори и здрави части.
Преди около два месеца си взех Б3 2Е комби, страшна е пичове, нема такъв КАТЪР, но ПОЛЗВАНЕТО и НАСЛАДАТА си имат цена, а именно: Специално за колегата Владаеца и други недоволни: :screwy mhihi
Дебитомер, филтърна кутия, свещи, делко, ТПС, Термодатчик, Датчици за Т, аларма, компресор на централното, кабели за свещи, задни пружини, предни амортисьори, втулки разни, ремонт на стартер, ремонт на алтернатор, ремонт на КК, накладки, шарнири, лагери, накрайници, ремонт АГУ-кихалка, плочка, ключ, изпарител.уплътнения, маркуч картерни газове, гориво проводи, маркучи за вакууми, пластмаси по купето-и да не продължавам, че току виж някой ме е издал ква ми е диагнозата..
Равносметка с изводи и факти:
Колата я карам основно в гр.Смолян/яко планинско, лунен пейзаж, ръчки бол/ и Пловдив/същото като СМ, само дето е по често с товар /+околно прилежащите им. Стила на каране ми е "КОМАНДА ГАЗ!", товаря често но пък стабилно-200, 500, 700кила-колкото толкова+моя милост 110кила и тук таме някой да ми прави компания+някъв инструмент от общ характер/нали съм имал лада-някои навици не умират/ та това още 100....
Мога до утре да говоря но за да не ме нахироса някой за спам ще карам направо:
СУПЕР ЗДРАВ АВТОМОБИЛ!!! Толкова ме кефи, че не ме е яд за това дето съм и ще ремонтирам, напротив, даже :banana НЕМОГА СЕ ЗАПРА :banana , а също така и знам че и днеска и нощеска на таз кола може да се разчита, тогава и само тогава, когато я стегнеш и и дадеж нейното-тогава тя ти се отплаща със ВЯРНА СЛУЖБА, и ти осигурява ЧИСТА ПОБЕДА в начинанията ти с нея.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 23 окт 2012 23:50

С това мнение се изчерпва всичко колеги! :lol:
Това описва най-добре колата ! :beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 24 окт 2012 8:10

Моята ме докара до Франция и обратно, отиване и връщане общо 5500 км. На Швейцарската граница ме гледаха малко странно с тая кола набор '90 .. ама излезна куче, не ме предаде ..

Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Мнениеот vladaeca » Чет 10 яну 2013 19:19

Нека подновя темата след около година.
Ами достойно кон4е се оказа. От година насам не се чупи и много слуша.
Голем Дзвер е :applause: . Радвам се че не я продадох, защото в момента по-евтина кола с климатик от тази на дали.
Е сега ще ремонтирам радяторче на парно, но за кола на 21 години е нормално поне веднъж да се затлачи и да не топли.

Успех на всички колеги и знайте, че веднъж стегне ли се става желязна машина.

Върни се в “Passat”