Проблем с парното на Caravelle T4 2,5D

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Re: Проблем с парното на Caravelle T4 2,5D

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Чет 16 фев 2012 20:33

svalata написа:Струва ми се че няма хубав кръг на антифриза,когато запаля буса и извадя единят маркуч от предното парно водата не се върти просто го няма нормалният кръг на водата,и още нещо ми направи впечатление,когато смених термостата,и връщтах антифриза отбратно в двигателя,хвана цялото колочество ,а би трябвало да остане да го долея след като отвори ,термостата ,в самото начало когато смених термостата ,всичко беше нормално,и двете парни тръгнаха перфектно топло,след около 10 км,всичко по старо му изгуби се парното и маркучите пак си станаха студени,има ли някаква вероятност да се е прецакал фибара на водната помпа и да не може да върти водата :( :( :(

Здрасти Колега,

Преди години карах такъв служебен бус(Т4 2.4 -5 цилиндъра дизел).
Една зима преди 6- 7 години въпреки всички молби от моя страна към шефовете да сменим антифриза или поне да сипем антифриз, те се ми казваха че има време не го били забравали.
И така до една зимна студена сутрин - когато замръзна.
Последиците при първоначалния оглед не бяха голями - изчезна хубавото парно на буса, след това го караха по някакви сервизи.
Обвиниха помощната ел.помпа сменихме с една 2-ръка(80лева) - ефект никакъв . След това разбраха че проблема е от водната помпа - бяха и се счупили лопатките и неможеше да прави необходимия дебит.
При събирането на парчета в сервиза трърдяха че са събрали всичките, до един хубав летен ден когата ми наредих да го дам на друг колега трябваше му за дълък курс и 40 км след Пловдив е прегрял. Причината е била парче от старата водна помпа която запушила една от тръбите.
После се почна ремонти и проблеми с главата и накра друг двигател.

Поздрави!

byulent77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byulent77 » Сря 24 окт 2012 10:52

Колеги, имам Т4 1.9ТД 94 г.

Имам проблем с охладителната система. Изхвърля ми водата, не вдига температура, парното духа топло много рядко когато температурата мине първото деление и карам над 3000 оборота. Входящия маркуч на радиатора на парното е топъл изходящия студен макар че не е запушен, пробвал съм всички маркучи, смених термостат, кранчето работи, смених капачка.

Дайте идеи!

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Сря 24 окт 2012 18:20

А радиатора на парното чист ли е?Водата минава но през няколко тръбички а останалите като са запушени как да топли.Клапите в кутията на парното ако са разпаднати пак няма да има топло и последно ако имаш проблем с главата и надува първо парното изчезва успех :да: :beer

Върни се в “T4, T5 и T6”