B5 лагер на компресор на климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Лагер на компресор на климатик B5

Мнениеот vasko__2 » Вто 26 юли 2011 13:23

Само дето като включи климатика,този лагер( в шайбата)не се върти.Ще смениш здрав лагер.Върти се лагера на оста,вътре в компресора.За да го смениш него,трябва да се разглоби компресора.

andre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andre » Вто 26 юли 2011 15:06

vasko__2 написа:Само дето като включи климатика,този лагер( в шайбата)не се върти.Ще смениш здрав лагер.Върти се лагера на оста,вътре в компресора.За да го смениш него,трябва да се разглоби компресора.

eeeeeeeee Б*Х МУ МАМАТА ....

малко VD40 няма ли да оправи работата и да не се мъча повече

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 26 юли 2011 18:51

Няма да мине през семеринга.Колкото и да се мъчиш "сегменти през ауспуха неможеш смени)...

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 26 юли 2011 19:41

Колега не съм разглобявал компресора, но ако лагерите са стандартни ще търсиш следните марки лагери:
1- SKF
2- FAG
3- Японски
Не копувай никакви други марки лагери, иначе ще съжаляваш много, ама много!!! Занимавам се с машиностроене и съм сменил толкова лагери че не е за приказване, за това ти препосръчвам:
Мениш ли лагер по колата( особенно на сакато място) търсиш първо SKF, после FAG... независимо от цената!
Гаранция че евтиното ще ти излезе двойно или тройно по скъпо!

Ако един лагер е тръгнал да вие или стърже, то той вече има нараняване-износване на циментацията на работните повърхнини и нищо не може да спре или поправи този разрушителен вече процес!!! Такъв лагер се сменя веднага щом се разбере че е тръгнал към дефект, иначе блокират или се чупят, а това довежда неминуемо до много сериозни повреди там където са монтирани, и ремонта излиза много скъп, ако въобще подлежи на ремонт после.

Така че обобщавам, с лагери по колите не си правете компромиси и експерименти, да не търсите после металообработващите услуги на колегите ми:))

Лагери:
1-SKF
2-FAG
3-Японски

p.c. Преди половин година имах случай на една машина за бъркане на хляб, отремонтирахме я, като ремонта беше на един 4-ходов червяк. Изработи се чисто нов 4-ходов червяк за около 600лв ( доста големичък беше червяка) и там където лагерува и се държи и вилицата за бъркане на тестото и е едното ушо за лагеруването на червяка се сложи лагер менте за около 15-20 лв, не им се даваха пари за SKF или FAG лагер. Та лошото беше че ментето беше хепен менте, и за около 2-3 месеца се беше износил толкова много лагера (3-4мм, страничен луфт!!!! :shock ) че червяка беше прехвърлил каналите и се беше буквално изпокъртил :banghead: 600лв отидоха на вятъра заради спестени 30-40лв.
Ако лагера беше SKF или FAG едва ли щеше да се износи чак 3-4мм и да работи с този фрапиращ луфт, а щеше или да блокира или да се пръсне, като вероятноста да блокира бъркалката без да счупи червяка щеше да е голяма, но ментето си е от тенекия и нито се чупи, нито блокира и накрая смаза червяка.
Е ние не сме в тази сфера на такива ремонти и никога не се бяхме сблъсквали с такава машина че да подозирахме дори поне малко за такъв евентуален проблем :screwy и разбира се накрая ние излезнахме виновни че се развали машината, а като им казвахме да не пестят пари от лагерите при толкова скъп червяк не им се слушаше какво им се казва :evil:

Последна промяна от brad4edat на Вто 26 юли 2011 23:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 26 юли 2011 20:16

Ей го лагера за компресор:
Klima-Kompressor AUDI A4 (8D2, B5) 95-00 1.6-2.8
Hersteller Typ: ZEXEL ( Valeo)
Kompressor-ID: DCW17B
Rippenanzahl: 4
Spannung: 12 V
Riemenscheiben-Ø: 123 mm

Изображение

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 26 юли 2011 20:26

SKF Дефинътли,правят ги в Сопот,обаче са чук.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 26 юли 2011 22:02

Този лагер на снимката е на шайбата,не на компресора.Работи само когато е изключен климатика.Тоест в случая на колегата- не е този,който е за смяна.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 26 юли 2011 22:53

vasko__2 написа:Този лагер на снимката е на шайбата,не на компресора.Работи само когато е изключен климатика.Тоест в случая на колегата- не е този,който е за смяна.

Лошото за колегата е, че си прав ...

andre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andre » Сря 27 юли 2011 8:56

мисълта ми беше дали трябва да се сваля компресора и да се пипа по климатика ( да се източва фреона щот после тая маниполация е свързана с много други като промивка на системата нов фреон масло)което много оскъпява нещата и дали примено един кварталем найстор може да го направи т.е. влизам в гаража и за 1 час сме готови.

А относно марката лагер SKF винаги са били номер 1 дори в момента съм го поръчал от норвегия, разликата в цената е 5 лв. там е по ефтин, но имам пощенски разходи който го оскъпяват с 30 :D

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 27 юли 2011 10:37

Това ти казах,че може и да се оправи най-много със сваляне на бронята.Това е предимство,иначе е трябвало от тук да го вземеш,качеството не е особено различно.

andre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andre » Сря 27 юли 2011 21:13

Дне с остваих ПАСАТКО при майстор Сашо утре го взимам и ще пиша какво е положението.

andre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andre » Чет 28 юли 2011 13:46

Така за тези дето следят темата и ми дадоха много полезна информация разказвам
Вчера оставих пасатя при един майстор точно на изхода на варна пътя за КАМЕРУН ( КАМЕНАР ) днес сутринта ми звъни и ми вика - Колега колата е мнооооого зле за смяна са компресор ролка (оптяжна) и имаш тресене на компресора това е мноого зле целият ремонт е около 600 - 650 лв.

след което взех колата и отидох при едни момчета в каменар дето оправят климатици оказа се че имам за смяна едно малко филтерче което стои в тръбичката имам за доливане 200 гр фреон, като подчертавам че откакто я имам тази кола никога не е ходила на профилактика за климатик около 5 години. промиха ми системата напълниха с фреон и колата заработи като нова всияко това ми струва ''ОГРОМНАТА СУМА'' от 50 лв. heavy metal zork

Тия дни ще закарам и тиграта на жената.

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Нед 28 окт 2012 22:03

Здравейте колеги, имам едно питане някой знае ли някакъв номер на лагера на шайбата на компресора. Предстои ми смяна и искам да си взема лагер предварително.

Благодаря ви предварително и се извинявам че ползвам темата на колегата.

Поздрави

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 окт 2012 0:20

vasko__2 написа:Този лагер на снимката е на шайбата,не на компресора.Работи само когато е изключен климатика.Тоест в случая на колегата- не е този,който е за смяна.

Да ама друг път :)
Я разгледай един компресор отблизо и пак ще си говорим за лагера .Този лагер се върти винаги,когато работи колата,без значение дали се върти компресора или не.Шайбата,както и викате,се върти постоянно от ремъка,а тя лагерува към неподвижния корпус на компресора посредством зоти лагер т.е. и той се върти непрекъснато.Когато пуснеш климатика,към шайбата се зацепва съединителя на компресора и той вече завърта оста на компресора,но това не значи,че шайбата и лагера спират да се въртят. Единственото,което се променя за този лагер на шайбата е усилието,което има върху него,защото когато се зацепи оста,натоварването се поема от този лагер + лагерите на оста,а иначе всичко го отнася само той.
Аз лично си работя с NSK лагери,японски,ползват ги за оригинално вграждане на японските компресори (Sanden,Denso,Zexel,които VW ползват основно).Доволен съм от цена/качество и нямам грижи с тях, пък съм наслагал стотици вече. FAG си прецакаха качеството много жестоко и избягвам да работя с тях (слагал съм такива на главини и не съм доволен).SKF са също хубави,да.
:beer

Потребителски аватар
gogovet
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AHL 1998

Мнениеот gogovet » Чет 15 ное 2012 9:16

Привет,
би ли споделил от къде купуваш лагери NSK или кой им е дистрибутора за България.
Хубав ден.

Върни се в “Passat”