пасат Б4 1,8 90 коня не пали на бензин :(

Техническа и сервизна информация за Passat
tooto
Автомобил:
Двигател:

пасат Б4 1,8 90 коня не пали на бензин :(

Мнениеот tooto » Вто 30 окт 2012 21:19

Колеги имам пасат Б4 1,8 90 коня от 7 години. безпроблемна кола, но :) сега нещо и стана :(

ето и какво се случи, нямаше ме около 4 месеца и колата не беше карана . бях откачил акомулатора. като се прибрах го заредих и реших да запаля колата, но не пали :( газ в бутилката нямах , първо помислих, че няма бензин и налях , но пак не запали! алармата ми правеше парчета преди и реших че е от нея отворих таблото при бушоните и я изхвърлих цялата и пак опитах да запаля , но пак неще :( после видях свещите искрата която хвърляха е супер помислих, че помпата е отишла и свалих маркуча дето е на монотроника беше сух. Оказа се, че помпата не подава бензин до монотроника. реших да видя дали помпата наистина не работи или някаде по системата с тоците има проблем. подадох директно на помпата ток от акомулатора и от маркуча взе да хвърля все едно тече чешма на силна струя. проблема се оказа , че няма ток в кабела за помпата при даден контакт и замерване с уред не отчита нищо на двете краини дупки на куплонга, на едната малка от 2те средни отчита 7 волта а и клапана на монотроника който пуска бензина не отваря имам чуството , че някъде няма хубава връзка или може да е от газовата уредба тъи като когато е на газ помпата е направена да изключва :(

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: пасат Б4 1,8 90 коня не пали на бензин :(

Мнениеот predat0r » Вто 30 окт 2012 21:26

Според мен цялата мизерия я прави алармата.

tooto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tooto » Вто 30 окт 2012 21:33

и аз така мислих и я махнах цялата с все датчици и щуртии

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 30 окт 2012 21:51

За помпата има бушон,има и реле.Може би е релето,ако ли не-сигурен ли си че алармата ти е нямала имобилайзер,който е останал?Отделно значи имаш второ реле за помпата заради газта,провери и него.Не разбрах само къв е тоя клапан на моното,дето не пуска бензина?

tooto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tooto » Вто 30 окт 2012 21:57

Iezekil написа:За помпата има бушон,има и реле.Може би е релето,ако ли не-сигурен ли си че алармата ти е нямала имобилайзер,който е останал?Отделно значи имаш второ реле за помпата заради газта,провери и него.Не разбрах само къв е тоя клапан на моното,дето не пуска бензина?

ама зора е че незнам къде са тия релета и кой са :(((((((

в монотроника влизат два мъркуча за бензина единия влиза, а от другия излиза там май има някъкав клапан щото дадох деректно на помпата ток и завъртях да пали ама бензин в кърборатора не влезекато сипах с една спринцовка веднага запали и и изгасна

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 30 окт 2012 22:11

Хм,говориш за бензиновия регулатор.Пробвай да извадиш маркуча за входящия бензин от моното и да дадеш контакт за да разберем помпата работи ли.Щото нещо ми се върти в главата че работи на 9 волта,а ти пък си написал,че няма ток до нея.
Релето е крайно дясно на долния ред,при мен е 167,но маже да е с номера 80 и 67.

tooto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tooto » Вто 30 окт 2012 22:17

Iezekil написа:Хм,говориш за бензиновия регулатор.Пробвай да извадиш маркуча за входящия бензин от моното и да дадеш контакт за да разберем помпата работи ли.Щото нещо ми се върти в главата че работи на 9 волта,а ти пък си написал,че няма ток до нея.
Релето е крайно дясно на долния ред,при мен е 167,но маже да е с номера 80 и 67.

когато си е с кабелите бензин не хвърля , когато откача куплнга на кабела за бензиновата помпа в багажника и дам директно от акомулатора пръска като чешма, като вкарам мъркуча в монотроника и дам директно ток на помпата и завъртя стартера да запали не пуска бензин в монотроника явно тоя регулатор не отваря , значи цялата система с тоците някаде е преебана утре ще видя релетата май имах 167

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Вто 30 окт 2012 22:37

tooto написа:
Iezekil написа:За помпата има бушон,има и реле.Може би е релето,ако ли не-сигурен ли си че алармата ти е нямала имобилайзер,който е останал?Отделно значи имаш второ реле за помпата заради газта,провери и него.Не разбрах само къв е тоя клапан на моното,дето не пуска бензина?

ама зора е че незнам къде са тия релета и кой са :(((((((

в монотроника влизат два мъркуча за бензина единия влиза, а от другия излиза там май има някъкав клапан щото дадох деректно на помпата ток и завъртях да пали ама бензин в кърборатора не влезекато сипах с една спринцовка веднага запали и и изгасна

Аз си мисля за релето на диузата (което се слага допалнително когато си на газ да не впраска бензин)!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 30 окт 2012 23:51

Релето на дюзата не пречи на циркулацията на бензина през моното.Не отпада и варианта за алармата,тя също прекъсва тока за помпата/поне моята със сигурност,има имобилайзер/.

tooto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tooto » Сря 31 окт 2012 0:10

Iezekil написа:Релето на дюзата не пречи на циркулацията на бензина през моното.Не отпада и варианта за алармата,тя също прекъсва тока за помпата/поне моята със сигурност,има имобилайзер/.

моята няма колега взех я на времето за 80 лева с монтажа заради централното да не муша ключа, а и я измъкнах както си му е реда точно затова се чудя какво му стана за 170000 километра дето съм му ги навъртял никога не е правил проблем с паленето нито на газ, нито на бензин , а когато я свалях акомулатора беше откачен ама и преди това не палеше затова я свалих

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 31 окт 2012 1:45

1. Ако е от алармата- наистина тр да провериш дали си игнорирал всичко!!!
2. Ако е от релето на АГУ-то, много лесно става-от ключето за газовата проследяваш кабелите дето му излизат отзад-три от тях ще да са към дв отсек, а останалите две - зелени, или зелено със сиво ще вървят някъде към бушонното табло или под прага на шоф страна-тези две жички трябва да водят до реле, което прекъсва един дебел около 3-4мм кабел/червено-жълт, това е + на бензиновата помпа/. Ако това реле се е сгъбило, го махаш и слагаш друго/ обикновено е реле за фарове, повечето газаджии с такива им е най удобно/. А иначе горивната помпа ти е бушон №18, виж на него да няма нещо вързано допълнително да го тормози.
3. Обикновено Б4 са с вграден имобилайзер фабрично, едната му част е в ключа, другата е едно малко като глава на кибритена клечка точно на патронника на КК е закрепено, но до него се стига чрез сваляне на пластмасата на волана, и обикновено тоъ иММо прекъсва веригата на ЕКу-то.
Това е в общи линии, което съм лекувал и ми се е получавало. Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 31 окт 2012 6:49

wishsalor написа:3. Обикновено Б4 са с вграден имобилайзер фабрично

Не е вярно.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 31 окт 2012 8:21

Като се замисля, имаше значение коя година е , но има доста които си го имат иммо-то фабрично..

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Сря 31 окт 2012 22:23

Имам две В4-ки,95 и 96год.И двете са с имобилайзери. :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 31 окт 2012 22:44

Ако е 93год може и пък да нямат,знам ли...Моят Б4 е 95 год и има!

Върни се в “Passat”