Golf 3 CL 92 филтър парно (купе) въпрос ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Golf 3 CL 92 филтър парно (купе) въпрос ?

Мнениеот G-HELL » Сря 31 окт 2012 19:06

Предварително се извинявам за създаденото неудобство в случей, че има друга подобна тема или не съм нацелил раздела. Порових в търсачката, но незнам дали, защото съм влязал от телефона не мога да се оправя и да намеря конкретно "решение" на "проблема". Та по темата... Реших да погледна под корите на чистачките, да видя за какво става на въпрос и евентуално да почистя, да сменя филтъра на парното (купето). Първоначално махнах някой от тапите и внимателно надигнах. Гледката, която се разкри пред мен породи някой въпроси. Вярно, че колата е 92 набор и е CL, но там би трябвало е филтъра нали? Поразпитах познати, питах в 1-2 магазина и ми показват някакъв голям филтър, който в моят случей незнам как ще се закрепи. Възможно ли е да има два вида филтри и аз да съм някакъв по-малък да речем? Или нещо е преправяно при мен? Или просто ми липсва една рамка, която защипва филтъра както ми каза един приятел... Но самия филтър нали си има нещо като кутия под него, а това което имам аз е по-малко (или поне така ми изклежда) от самият филтър. Надявам се да сте ме разбрали за какво говоря и ето снимки (дано съм успял да ги кача) :)
Прикачени файлове
001.jpg
002.jpg

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Golf 3 CL 92 филтър парно (купе) въпрос ?

Мнениеот nokiangage » Сря 31 окт 2012 19:23

Да колега, сега колата ти няма филтър, а мрежа против врабчета и гугутки оригиналдъ... mhihi и аз бях така.
Купува се примерно от кола на части е най-рентабилно, самата поставка респективно и нов филтър, отщипва се старата мрежа и се поставя новата с филтъра.
Ето моята кола как изглеждаше вечес поставена поставка:

Изображение

И тема за конкретния въпрос колега:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&p=3217907

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 31 окт 2012 19:34

Сега над тъмната Индия ми светна лампата :) А иначе от Венто дали ще е 1към1 поставката? Че има едно на части наблизо само рамката дето защипва филтъра или му липсваше или беше счупена, но поставката е там :)

Последна промяна от G-HELL на Чет 01 ное 2012 3:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Сря 31 окт 2012 19:44

здравей колега мисля че на вентото трябва да е същото моя голф е същия като твя и направих точно както е описал колегата и всичко е ок :beer

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Сря 31 окт 2012 20:45

Аз лично съм виждал два модела,което не означава,че са само два.Единият модел е с така наречената рамка.При другият модел на филтриращият елемент има зъбчета,които фиксират филтърът към кутиятя и не е необходима рамка.
Ето за каво говоря:

Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”