Голф 3, 1z, 1995-та - не достига 90 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3, 1z, 1995-та - не достига 90 градуса
Ако не ти пречи да стоиш на студено карай си така.Иначе вкарвай се във филми с незнаен край.Аз моята така я карам 6 години вече.Виждам сменял си термостати.Има някаква щуротия щото и помпите са различни - в смисъл с различен брой лопатки.Кое и как е трудно се обяснява щото хвърчат левчета за нови части и ремонт.
- del21
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: TDI 99
Да не би проблемът да е в това,че колите ни са правени за Италия,където е по-топло и температурният датчик да е настроен да включва перката по-рано? Колега и моята загрява бавно особено зимата,когато е много студено и почти не достига 90 градуса въпреки,че слагам изолация на решетките за да не обдухва със студен въздух. Другото,което е,че TDI моторите имат голям КПД и отделят много по-малко количество топлина от бензиновите двигатели. Пробвай със смяна на датчика,както казва и колегата Traytor,ако не - повечко газ и това е! 

- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
del21 написа:Да не би проблемът да е в това,че колите ни са правени за Италия,където е по-топло и температурният датчик да е настроен да включва перката по-рано? Колега и моята загрява бавно особено зимата,когато е много студено и почти не достига 90 градуса въпреки,че слагам изолация на решетките за да не обдухва със студен въздух. Другото,което е,че TDI моторите имат голям КПД и отделят много по-малко количество топлина от бензиновите двигатели. Пробвай със смяна на датчика,както казва и колегата Traytor,ако не - повечко газ и това е!
Сега разбрах защо моя австриец зимата е готин

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Придържайте се към темата...
Иначе и на мен ми е интересно да разбера къде ще се окаже проблема, понеже в момента го имам същия при Дизеловия Голф от гаража - Мк5 Тди 2007г.
Всичко изглежда наред, на Ваг Ком не показва грешки, но седи на 72гр. в града докато не го сръчкам или не мина 20-25мин. от паленето. Все пак не е толкова студено, че да държи такава температура, съмнява ме останал отворен термостат?!
А иначе до колегата Идиотчооо.., сменен термостат не значи правилно работещ термостат, бил съм свидетел на три пъти сменен, докато се попадне на читав такъв, макар и оригинален.
Иначе и на мен ми е интересно да разбера къде ще се окаже проблема, понеже в момента го имам същия при Дизеловия Голф от гаража - Мк5 Тди 2007г.
Всичко изглежда наред, на Ваг Ком не показва грешки, но седи на 72гр. в града докато не го сръчкам или не мина 20-25мин. от паленето. Все пак не е толкова студено, че да държи такава температура, съмнява ме останал отворен термостат?!
А иначе до колегата Идиотчооо.., сменен термостат не значи правилно работещ термостат, бил съм свидетел на три пъти сменен, докато се попадне на читав такъв, макар и оригинален.

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
yoan4o написа:Придържайте се към темата...
Да, прав си, ама аз съм го мерил в една кофа със термометър. Имам условия, проверих и стария-нов, който свалих и новия, който е сложен. Термостата е ок.
del21 написа:Да не би проблемът да е в това,че колите ни са правени за Италия,където е по-топло и температурният датчик да е настроен да включва перката по-рано? Колега и моята загрява бавно особено зимата,когато е много студено и почти не достига 90 градуса въпреки,че слагам изолация на решетките за да не обдухва със студен въздух.
Това е една от теориите, които обмислях преди, само, че моята е австрийка и няма никакъв смисъл, макар, че съм убеден, че италианките го имат това. Виждал съм го не един път. Работата при мен е, че моята една зима си беше ок. Няма смисъл да си покаже магариите на втората зима. Стоеше си температурата на 90 градуса, ще си стои пак. Скоро.

- Spas
- Модератор
mladeja написа:Ако не ти пречи да стоиш на студено карай си така.Иначе вкарвай се във филми с незнаен край.Аз моята така я карам 6 години вече.Виждам сменял си термостати.Има някаква щуротия щото и помпите са различни - в смисъл с различен брой лопатки.Кое и как е трудно се обяснява щото хвърчат левчета за нови части и ремонт.
Аз не мисля, че всички четете написаното. Аз никак не стоя на студено, работата е там, че не ми стои стрелката на 90, а на 70-80 мах! И не, няма д го оставя така, ама никак.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами както казах вземи назаем от колега някой датчик. И за колегите препоръчващи карането на тди студен с подсвиркване мога да кажа само: вие акъл имате ли?
То и чичо гошо си кара на село ладата вече 6 година и си подсвирква, това означава и ние да го правим ли? Двигателя трябва да достига работна температура. Другото за което се сетих, прегледай перката. Да не би да е прецакана тя и да вклюва рано. мисля че и на нея има датчик.
То и чичо гошо си кара на село ладата вече 6 година и си подсвирква, това означава и ние да го правим ли? Двигателя трябва да достига работна температура. Другото за което се сетих, прегледай перката. Да не би да е прецакана тя и да вклюва рано. мисля че и на нея има датчик.
- Spas
- Модератор
Traytor написа:Ами както казах вземи назаем от колега някой датчик. И за колегите препоръчващи карането на тди студен с подсвиркване мога да кажа само: вие акъл имате ли?
Прегледана е, и двете степени работят на правилната температура...то даже перката не съм я чувал, с тия моите болежки

- Traytor
Термостата каза че е на behr ако не се лъжа, а на колко градуса отваря?
- Spas
- Модератор
Traytor написа:Термостата каза че е на behr ако не се лъжа, а на колко градуса отваря?
Не си спомням точно, малко преди 80 мисля беше.... И е супер плавно, както си трябва. И радиатора е ок, ако ще пита някой това

Поздрави
- Traytor
Добре като си го поръчва не погледна ли температурата на която отваря? Понеже, преди да продам голфа държеше около 75градуса и то ако не съм пуснал парното, взех си термостат на behr който отваря на 87 градуса и всичко заспа, 90 градуса и понеже моето табло е от старите ми мърдаше стрелката дори при малки температурни разлики. Твоето би трябвало като стигнеш 90 да обира разлики около 10 градуса.
- Spas
- Модератор
Traytor написа:Добре като си го поръчва не погледна ли температурата на която отваря? Понеже, преди да продам голфа държеше около 75градуса и то ако не съм пуснал парното, взех си термостат на behr който отваря на 87 градуса и всичко заспа, 90 градуса и понеже моето табло е от старите ми мърдаше стрелката дори при малки температурни разлики. Твоето би трябвало като стигнеш 90 да обира разлики около 10 градуса.
Гледах, ама то само това е за помнене от тогава. Пишеше същото, което и в оригиналната документация, както и на стария, който си беше оригиналка VW/AUDI. Така, че това не е проблема...за съжаление.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
смени датчика и ще говорим тогава
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Датчика какво общо има със загряването
Утре като достигне 70 градуса ще си проверя маркучите дали са топли ако само горния е топъл а долният е студен значи термостата си е затворен.
Перките ТДИ (мк3 специално) може да включи единствено лятото в задръствания!
Ако караме до 2000-2500 об./мин. при външна температура под 15-16 градуса ТДИ- то не загрява лесноо
.
Това не са 1,2,3,4,5, или 6 тди-та а са много повече.

Утре като достигне 70 градуса ще си проверя маркучите дали са топли ако само горния е топъл а долният е студен значи термостата си е затворен.
Перките ТДИ (мк3 специално) може да включи единствено лятото в задръствания!
Ако караме до 2000-2500 об./мин. при външна температура под 15-16 градуса ТДИ- то не загрява лесноо
.
Това не са 1,2,3,4,5, или 6 тди-та а са много повече.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Загрява си, загрява и още как, особенно пък при температури над 0-та. За да не достига 90 градуса, значи има причина.
При нормално каране, и при минус 15 си стига 90 градуса за около 5-10 км. каране, но не и на празен ход на място или ако спускаш склона на Шипка с "парно до дупка"
.
При нормално каране, и при минус 15 си стига 90 градуса за около 5-10 км. каране, но не и на празен ход на място или ако спускаш склона на Шипка с "парно до дупка"

Върни се в “Дизелови агрегати”