Задните гуми стържат в калниците (на Vento)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dani_deli

Задните гуми стържат в калниците (на Vento)

Мнениеот dani_deli » Съб 03 юли 2004 19:56

ako nqkoi kara s 195/50,55,60/15 molq da kaje dali ima problem s styrgane v kalnika . i estestveno s kakvo oka4vane e normalno ili sportno.
ba6ta mi kara s 195/ 50/ 15 i 205/50/15 . predi samo 6irokite opiraha v kalnicite otzad , oba4e sega kato slojihme tesnite otzad i te opirat ponqkoga. dali ima problem s oka4vaneto -prujini , amortisyori - ili dori da si sa nared pak opira i trqbva da se slagat sportni

Гост

Мнениеот Гост » Нед 04 юли 2004 18:10

ega.i i foruma . nokoj li ne 4atka ne6to po wyprosa ili samo na registriranite pomagate , a gostite da si gledat rabotata. :twisted:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 04 юли 2004 19:32

не е това въпроса но хората които евентуално могат да ти помогнат не са се появили принципно събота и неделя няма много хора в форума
повярвяй утре ще получиш отговори.
много бих искал да ти помогна и аз но мойте са R13 не съм изпитвал подобни проблеми просто...
а и ще те помоля да пишеш на кирилица
ако нямаш на компютъра има кредор

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Нед 04 юли 2004 19:39

Така, Драго много добре ти е описъл положението. Ако не ти харесва това че не си получил отговор 24 часа просто повече не пиши тук. Никой не те задължава.

Та сега по въпроса: ако колата е със спортно окачване проблема ти идва от късите пружини, ако е с нормално си провери задните аморт. може да са за смяна иначе не би трябвало да имаш проблем

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Re: gumite otzad styrjat v kalnicite-vw vento

Мнениеот GOLF@ » Пон 05 юли 2004 0:13

dani_deli написа:ako nqkoi kara s 195/50,55,60/15 molq da kaje dali ima problem s styrgane v kalnika . i estestveno s kakvo oka4vane e normalno ili sportno.
ba6ta mi kara s 195/ 50/ 15 i 205/50/15 . predi samo 6irokite opiraha v kalnicite otzad , oba4e sega kato slojihme tesnite otzad i te opirat ponqkoga. dali ima problem s oka4vaneto -prujini , amortisyori - ili dori da si sa nared pak opira i trqbva da se slagat sportni

Zavisi kolko ti e et na djantata. ET 45 e po-pribrana na vutre ET 38 e po- izdaena na vun , ako e po-malko et 6te ti sturje.

Гост

Мнениеот Гост » Пон 05 юли 2004 8:20

Не трябва да имаш проблем с 195/50/15. Моето Венто е с такива и не опира никъде, даже с 5 човека и пълен багажник. Окачването ми е нормално-оригиналните пружини и газови амортисьори BOGE Turbo. Джантите ми са ЕТ 38. Ако и твоята кола е с нормални пружини тогава може да не ги бива амортисьорите ти. 205/50/15 - от прочетеното по форумите и аз разбрах, че опират . :idea:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 05 юли 2004 8:30

най-вероятно амортисьорите са заминали.все пак между 195 и 205 разликата в ширината не е голяма.разликата е във височината на гумите /50 е процент от ширината 205/щом преди са ти опирали само 205 а сега и 195 значи окачването е станало по-меко . :wink:

Потребителски аватар
forgotforme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forgotforme » Пон 05 юли 2004 10:23

Anonymous написа:Не трябва да имаш проблем с 195/50/15. Моето Венто е с такива и не опира никъде, даже с 5 човека и пълен багажник. Окачването ми е нормално-оригиналните пружини и газови амортисьори BOGE Turbo. Джантите ми са ЕТ 38. Ако и твоята кола е с нормални пружини тогава може да не ги бива амортисьорите ти. 205/50/15 - от прочетеното по форумите и аз разбрах, че опират . :idea:

napulno podkrepiam kolegata ! i az se chudih za gumi i dchanti 205 opirat !
az sum s 195/50/15 idelani 5 choweka s bagaz ! okachwane standartno MONRO
proweri si pruzinite

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Пон 05 юли 2004 10:29

КИРИЛИЦА

Гост

Мнениеот Гост » Сря 07 юли 2004 19:41

мерси за отговорите.
ще трябва да я откарам някаде за проверка на задницата. за амортисьорите знам каде да я проверят , но ако не е от това как/къде да я карам за проверка.
а тва е колата. с 205 -те отпред
Изображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 07 юли 2004 23:20

Ако си от София иди да те подрусат в D&N сервиз - безплатно е и ти дават бележка със състоянието на всеки амортисьор

Гост

Мнениеот Гост » Чет 08 юли 2004 7:56

Vlad777 написа:Ако си от София иди да те подрусат в D&N сервиз - безплатно е и ти дават бележка със състоянието на всеки амортисьор

ами и аз тях имах впредвид , но ако са си добре амортисьорите , как да открия кое не е наред? :roll:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 08 юли 2004 8:17

ами и аз тях имах впредвид , но ако са си добре амортисьорите , как да открия кое не е наред? :roll:[/quote]
Сменяй задните и си О`k. :? Колата ти със спортно окачване ли е? - Ако не - доста е клекнала отзад. Имам Голф 2/с нормално окачване/ който с 3-ма отзад опира здраво ама си знам, че амортисьорите ми са скапани. Виж амортисьорите си да не са омазнени /ако са маслени/, ако са - то тогава е ясно. :lol:
Изображение

Гост

Мнениеот Гост » Пет 09 юли 2004 8:40

driver написа:ами и аз тях имах впредвид , но ако са си добре амортисьорите , как да открия кое не е наред? :roll:

Сменяй задните и си О`k. :? Колата ти със спортно окачване ли е? - Ако не - доста е клекнала отзад. Имам Голф 2/с нормално окачване/ който с 3-ма отзад опира здраво ама си знам, че амортисьорите ми са скапани. Виж амортисьорите си да не са омазнени /ако са маслени/, ако са - то тогава е ясно. :lol:
Изображение[/quote]

т.е. ако сложа газови най-вероятно проблема ще изчезне .

Гост

Мнениеот Гост » Пет 09 юли 2004 10:00

Слагай газови за да нямаш проблеми. Вентото с газови амортисьори ще вози малко по-твърдо но за сметка на това ще е по-стабилно и газовите амортисьори издържат по-дълго по нашите пътища от маслените. Айде успех!!! :lol:
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”