Golf MK3 1996г. ААМ - прекъсва студена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1996г. ААМ - прекъсва студена

Мнениеот wassilzaza » Пет 02 ное 2012 23:36

Здравейте, колата е Голф 3 1.8ААМ на газ. Проблема е, че като изстине колата(когато външната температура падне под 5С') и като я запаля на бензин и прекъсва, все едно работи на 3 цилиндъра и после малко като позагрее и се оправя. Свещите и кабелите не са сменяни скоро, ще сменя свещите другата седмица да видя как ще е. Проблема се появи края на минала зима и не му обърнах внимание, но като е много студено и запаля даже излизат отзад и малко сажди, но без да пуши. Днес след обяд даже като беше 20С' и пак се усети проблема като запалих. Затова четох доста във форума и съответно се насочих първо към температурен датчик. Преди да запаля на 20С' външна температура показваше между 1 и 3 крачета 2,2КоМ, почти колкото за 30С', а температурата на охл. течност е била под 20С'. После като загря до 85-90С' я изгасих и премерих пак и показа 190ома, колкото трябва да показва на 100С'. Това ме навежда на мисълта, че явно е за смяна наистина, понеже лъже компа, че температурата е с 10-15 градуса повече. Какво е вашето мнение? Струва ли си търся оригинален датчик в Ауто + или направо да търся от представителство на VW, понеже тук в Ловеч нямаме, но мога да си взема от Търново.
Благодаря предварително!

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1996г. ААМ - прекъсва студена

Мнениеот mastersvn » Пет 09 ное 2012 18:07

колега и при мен има такива симптоми но не знам дали е от датчик.загрее ли на 30тина гр. се оправя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 09 ное 2012 18:10

wassilzaza написа:После като загря до 85-90С' я изгасих и премерих пак и показа 190ома, колкото трябва да показва на 100С'. Това ме навежда на мисълта, че явно е за смяна наистина, понеже лъже компа, че температурата е с 10-15 градуса повече.

Според мен не сменяй този датчик. Здрав си е отвсякъде. :beer Реално по табло няма как да знаеш дали е 85 или 9х градуса (или там на колкото се пуска първа степен на перката).

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Пет 09 ное 2012 18:52

Да и аз за сега се отказах от смяната на този датчик. Огледах кабели и още втория, който пипнах и ме удари тока mhihi . Явно на там ще трябва да се насоча, но мисля да изчакам малко, за да посъбера пари и да си взема хубави комплект кабели, свещи, капачка и палец! Колата съм я купил с кабелите и не знае на колко повече от 60к км. са, а свещи, капачка и палец са над 40к км. Бобината съм я сменял зимата с Huco! И така, за да ми е мирна главата. Пък ако си остане проблема тогава вече ще ходи на майстор и на диагностика :да:

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Нед 11 ное 2012 0:36

брейй май си заформихме групичка на трудно палещите на студено аам :Mr Green Fun

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Нед 11 ное 2012 1:36

Акъл от мен. Преди да сменяте който и да е датчик, рестартирайте си компа! Махате "-" клема, давате на контакт и на къси. Чакате. За най-добър резултат пийте едно кафе или изпушете една цигара, или пийте една вода. Изгасяте късите, изключвате контакта, слагате клемата, палите задължително на бензин да поработи. След това се возите малко до някъде, да симулирате всички натоварвания на двигателя и след това ако има нещо сменяте.

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Нед 11 ное 2012 12:45

aleksbelov написа:брейй май си заформихме групичка на трудно палещите на студено аам :Mr Green Fun

Проблем с паленето няма, колега и не съм имал до сега. Проблема се появява постепенно 15-20сек. след запалването и се задълбочава с понижението на температурите. С рестартиране на компа съм пробвал, но след това не съм карал на бензин известно време. Може пък да пробвам :да:

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Вто 11 дек 2012 10:10

Колата вече работи нормално без никакви проблеми, но нямам обяснение защо. Сама се оправи :banana

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”