B5.5 двигателя прекъсва на бавни обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kocelino
Автомобил:
Двигател:

B5.5 двигателя прекъсва на бавни обороти

Мнениеот kocelino » Чет 18 окт 2012 12:32

Здравейте,
От 1-2 месеца имам следния проблем с моят пасат. На бавни обороти двигателят се държи не стабилно, тоест все едно прекъсва и работи от време на време на 3 цилиндъра. В момемта в който подадеш газ проблемът изчезва.
Ходих миналия ден на диагностика на двигателят. Никакви грешки, колата казва че всичко си е на ред! Проверяваха някакви параметри на дюзите. Всикчи отчитат дадени стойности само 2 цилиндър от време на време дава по различни стойноти (незнам как да ги опиша и какво означават). Закачаха я и на осцилоскоп и прегеждаха сигналите от компа към дюзите. Сравняваха дюзите по отделно и техните парамтери и набедиха 2 цилиндър и дюзата за нещо не както трябва. Сервизътр не е зсециализиран за VW коли и не искат по вече да дълбаят в проблема. Казаха да нагласям минимум на дюза 2-ра ръка (200-250лв) и да действам.

Колата иначе върви перфектно. Има си 130-ях коня, гори средно 5.5-6/100; при натисната газ двигателят е екстра, само при ниските обороти нещо става и започва да тресе, прекъсва и т.н.

Дебитомерът е добре. Сменял съм преди 3 месеца всички филтри и е облсужена на 100%.

Мога ли наистина да съм сигурен че това е дюза?

Благодаря :applause:

P.S. Аз съм от Габрово и при нас няма специализиран сервиз. Къде мога да се доверя на професионалисти които знат какво правят и мислят?

Последна промяна от gr_kanev на Чет 27 дек 2012 11:40, променено общо 3 пъти.
Причина: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=12827&start=2 + http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=352508

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Re: Двигател на B5.5 прекъсва на бавни обороти

Мнениеот ti6ogb » Пон 22 окт 2012 17:16

И аз съм със същия Пасат ,но понятие си нямам от дизели.От Габрово съм ,но колата я имам от 2 месеца само.

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 01 ное 2012 15:54

Я си провери ЕГР-а

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 01 ное 2012 17:26

Обърни се към ей този човек memberlist.php?mode=viewprofile&u=108836

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 03 ное 2012 23:27

Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но можете ли да ми дадете телефона или някакво координати на майстор по дизелите от Монтана Dani или Дани,май е от форума. Не мога да му открия профила и да се свържа с него.
Иначе към автора на тази тема-пипано ли е нещо по мотора преди да почне да прекъсва или почна без никакви намеси?

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Нед 04 ное 2012 1:39

kocelino написа:Здравейте,
Дебитомерът е добре. Сменял съм преди 3 месеца всички филтри и е облсужена на 100%.

1. Нафтовия филтър сменян ли е?
2. Според мен, ако се заиграваме на версията с повреден канал или дюза номер 2 - по-добре да се разменят дюзите 2 <-> 1 примерно и да се види какво ще се получи. Така отведнъж на работеща кола да търсиш нова дюза (на старо де) ... нещо ми се вижда експерименти на чужд гръб-твоя (искат да правят майсторите).
3.По-нагоре някой е споменал за ЕГР-а - да се почисти/или ограничи, аз мога да добавя само - да се проверят вакуум магистралите (маркучетата за външна цялост и опресоване) до него и до въздушния филтър!

За Габрово не знам - но в Стара Загора - има специализиран сервиз на VW на източния изход/вход на града, срещу Технополис, макар че понякога такива повреди ги оправят по-добре някои по-сетени момчета извън официалните сервизи ;)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 04 ное 2012 2:06

tisho_psg написа:Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но можете ли да ми дадете телефона или някакво координати на майстор по дизелите от Монтана Dani или Дани,май е от форума. Не мога да му открия профила и да се свържа с него.

Ето ти го човека ,колега :) memberlist.php?mode=viewprofile&u=104306

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 04 ное 2012 9:17

samo_pechka написа:
tisho_psg написа:Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но можете ли да ми дадете телефона или някакво координати на майстор по дизелите от Монтана Dani или Дани,май е от форума. Не мога да му открия профила и да се свържа с него.

Ето ти го човека ,колега :) memberlist.php?mode=viewprofile&u=104306

:bowdown

kabalko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabalko » Чет 27 дек 2012 9:53

Здравейте. Аз имам същия проблем и искам да попитам дали колегата има развитие с неговия автомобил ?
След като ме накараха да си сменя дюзите проблема си ми остана. Моят passat е автоматик. Автомобила все едно прекъсва когато е на позиция N,P или D докато съм натиснал спирачката. При движение този проблем не се усеща, а на N се усеща по слабо. Сега в сервиза искат да отварят скоростната кутия за да свалят един блок с клапани( мозъка на кутията), но нещо не вярвам, че ще ми решат проблема. Всички филтри по автомобила са нови. Ако някой може да реши проблема нека каже къде да си закарам автомобила.

kabalko
Автомобил:
Двигател:

Re: B5.5 двигателя прекъсва на бавни обороти

Мнениеот kabalko » Съб 29 дек 2012 14:47

Моят проблем беше решен днес. Нямаше нищо общо с дюзи, скоростна кутия,.... Проблема идваше от кабела на датчика на коляновия вал. Видимо не се виждаше нещо фрапиращо, но явно цялостта на изолацията е нарушена. Отдалечих кабела от мотора и всичко заработи както трябва. Прибрах кабела в едно гуфре и сега всичко си е ОК. По интересното е, че никоя диагностика не показва какъвто и да е проблем в електрическата част. Сега се надявам да си взема парите които платих за нищо в един прехвален сервиз в който се занимават само с VAG .

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Re: B5.5 двигателя прекъсва на бавни обороти

Мнениеот kocelino » Пет 11 яну 2013 13:13

Здравей колега,
Виждам че си си решил проблемът.Аз моя все още го имам, но не съм се опитвал да направя това което ми казаваш, тоест датчика на коляновия вал и неговия кабел. Прекъсването си го имам все още на бавен ход само. започва целия двигател да се тресе, вссе едно е на 3 цилиндъра => после се управя и така. Ходих на 2-3 места,VAG=> нищо отново. Никой в Габрово неможе да ми даде свестен отговор какво и има на моято акола.
Подам ли и газ и замърква и и ска още и още.

Може ли малко снимков материал къде се намира този кабел и как по дяволите един кабел може да кара дивгателя да прекъсва

Благодаря предварително

Върни се в “Дизелови агрегати”