От 1-2 месеца имам следния проблем с моят пасат. На бавни обороти двигателят се държи не стабилно, тоест все едно прекъсва и работи от време на време на 3 цилиндъра. В момемта в който подадеш газ проблемът изчезва.
Ходих миналия ден на диагностика на двигателят. Никакви грешки, колата казва че всичко си е на ред! Проверяваха някакви параметри на дюзите. Всикчи отчитат дадени стойности само 2 цилиндър от време на време дава по различни стойноти (незнам как да ги опиша и какво означават). Закачаха я и на осцилоскоп и прегеждаха сигналите от компа към дюзите. Сравняваха дюзите по отделно и техните парамтери и набедиха 2 цилиндър и дюзата за нещо не както трябва. Сервизътр не е зсециализиран за VW коли и не искат по вече да дълбаят в проблема. Казаха да нагласям минимум на дюза 2-ра ръка (200-250лв) и да действам.
Колата иначе върви перфектно. Има си 130-ях коня, гори средно 5.5-6/100; при натисната газ двигателят е екстра, само при ниските обороти нещо става и започва да тресе, прекъсва и т.н.
Дебитомерът е добре. Сменял съм преди 3 месеца всички филтри и е облсужена на 100%.
Мога ли наистина да съм сигурен че това е дюза?
Благодаря

P.S. Аз съм от Габрово и при нас няма специализиран сервиз. Къде мога да се доверя на професионалисти които знат какво правят и мислят?