въпрос за масло и тракане
- moni.sim 1,6
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 1998
конденз
Причината е в по-студеното време,среща се при всички,които са обърнали внимание!Прави го и на бензин,но е по малко ,все пак газта кондензира повече!Не е опасно стига да няма такава боза по пръчката за маслото!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Stefan написа:А някой от студа да има конденз на капачката на маслото? Днес като я отвъртях цялата беше бяла нещо като пяна. Обадих се на двама майстори, за да ги питам защо е така и те ми казаха, че това е конденз и се получавало кагато станело студено. Утре обаче ще отида да го погледнат данеби да е от гарнитурата на главата
И при мен се получава, но в студено време и каране на къси разстояния (без мотора да има време да достигне 90 град.)Сега като покарам с загрял мотор 10-20 км. и нямам проблеми.Ще видиме като стане -10, -15.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Даскала написа:Според мен на всяка кола над 100 хиляди км притраква за 1-2 секунди.Аз преди да сменя маслото лампата ми гаснеше веднага,щом го смених сутрин светва равномерно точно три пъти и тогава гасне.И двете масла са 15W40![]()
Та незнам дали по-гъстото или по-рядкото масло се качва по-бързо до горе
Даскале това според мен е от масления филтър. Вече правя втора смяна с Моторекс 15W40 съм доволен от маслото, обаче сега (втория път) сложих маслен филтър Пурфлукс, а преди беше Мале и вече мигва по 2-3 пъти при палене сутрин, а с Малето само веднъж. Според мен няма друга причина. Бях чел и в БМВ форума подобна тема - някой се оплакваше, че бавно му гасне лампата на маслото и решението беше друг маслен филтър. Но мисля, че 2-3 светвания не са толкова фатални, лошо е ако е по-продължително.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”