Свързване не бойлер ТЕСИ в ел мрежата. Как?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Свързване не бойлер ТЕСИ в ел мрежата. Как?

Мнениеот bayspiro » Нед 04 ное 2012 17:06

Пак пиша, та дано светне у нЕкои кратуни! Бойлера е опасен ако няма надеждна връзка /мост/ между жълто-зеления проводник и НУЛАТА /може и в т. N/. Не се опитвайте да пълните "Блиц"-а с новини. :screwy

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пон 05 ное 2012 9:50

На тоя бойлер къде му е термичната защита?

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 05 ное 2012 10:18

Интегрирана е в пластмасовата "буца" на фланеца.
Ти к'во, искаш да минеш метър, май? mhihi Нема вече ефтино - купува се цялата джаджа death : death

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 05 ное 2012 15:41

Абе бойлерите съм ги свързвал по приложената схема и нямаше мост от нулата към земята. Бойлерите са сънсистем - шумен.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 05 ное 2012 15:46

drmilendd написа:Абе бойлерите съм ги свързвал по приложената схема и нямаше мост от нулата към земята. Бойлерите са сънсистем - шумен.

Не пиши глупости, ами намери някой който е в час, да ти провери творбите. Да не отиде някой курбан. :idea:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 05 ное 2012 18:28

bayspiro написа:Пак пиша, та дано светне у нЕкои кратуни! Бойлера е опасен ако няма надеждна връзка /мост/ между жълто-зеления проводник и НУЛАТА /може и в т. N/. Не се опитвайте да пълните "Блиц"-а с новини. :screwy

bayspiro написа:
drmilendd написа:Абе бойлерите съм ги свързвал по приложената схема и нямаше мост от нулата към земята. Бойлерите са сънсистем - шумен.

Не пиши глупости, ами намери някой който е в час, да ти провери творбите. Да не отиде някой курбан. :idea:

Можеш ли по подробно да обясниш на моята кратуна по специално, нали форума е затова - да си помагаме. Според мен пишем,както и колегата по горе, който предлага само да се заголи нулата и да се увие около жълто-зеления проводник, за едно и също нещо - мост между нулата от мрежата и жълто-зеления проводник, който е заземяването. Иначе бойлерите са връзвани според приложената схема за монтаж, разчетена ми от инженер /аз признавам си, не съм, но също си я прочетоф без проблем/. Но ако кажеш те викам и ги проверяваш, ракия имам да се къпем. просто не се пали, не е полезно за сърцето :beer

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 05 ное 2012 19:07

Хе,хе :lol: Далечко си ми, колега! Пък и не съм пияч! Та по схемата - колегата е прав с усукването, ама е чападжииска работа. Технически издържано е казанчето и кожуха да се вържат поотделно с кабелчета / задължително жълто-зелени - те се ползват САМО за това - защитна "0" или "земя"/ на болтче или кабелна обувка, в единия край, а другия край към т. N (0)и от там с "0"-та на мрежата. Тези кабелчета трябва да са по-дебели от другите /за да изгорят последни при авария/ Връзката трябва да е здрава и с отлична проводимост. Така при офазяване на корпуса става късо и ти пада бушона - така се обезточва електроуреда и вече не е опасен.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 05 ное 2012 19:08

Колега ,спри.Смесваш понятия нула и земя.Те нямат нищо общо.Щом не правиш разлика значи наистина нямаш понятие.Бойлера както е показано на снимката НЯМА ВРЪЗКА между нулевия проводник/идващ от тъблото/ и корпуса.Това се нарича зануляване.Глупости от сорта ама нали тъбопровода е в земята scare .По тази логика те и стените са в земята що зануляваме уредите-допираме ги до стената и готово.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 05 ное 2012 20:30

bayspiro прав си но трябва да отбележа че най правилното е инсталацията да е трипроводна и тогава жълтозеления ще се върже на болта с означение заземяване на фланеца.И нз как си представяш фланеца и кожуха да са с отделни заземителни кабелчета нали краищата им ще отидат пак на едно и също място.На снимката ясно се вижда къде да се върже зануляването или заземяването който каквото има,а предложения от мен метод е със целта да не се реже нулевия кабел или да се пуска друг от лустър клемата-защо да не се реже няма да обяснявам,като ви е грозно това свързване си носите последствията.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 05 ное 2012 20:53

Май не си чел внимателно.Доколкото е ясно от началните данни, система е двупроводна/ от дюлгерите зависи разбиииш/ Та моята схема е компромисна - за двупроводна мрежа. Тя решава достатъчно надеждно проблема.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 05 ное 2012 21:10

Е аз какво казах нали за двупроводна писах в първия си пост.Нека да го кажа така ако не искаш да заголваш нулевия и да го усучеш и стегнеш с гайката на шпилката и от там във лустър клемата при точно този модел бойлер като гледаш снимката как ще го вържеш така,че хем да е красиво хем да върши работа :?:Щото имам същия и мога да кажа че два кабела със нужното сечение във точно тази лустър клема си е мъка.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 05 ное 2012 21:57

Ами смени клемата с по голяма, а може и с порцеланова. :idea: :idea:

Ей голема полемика бре! АЕЦ Белене трева да пасе! :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 05 ное 2012 22:13

Тц не е решение то като ще сменяме направо бойлера или да си теглим трипроводна човека пита за дву и точно този бойлер.Ама карай той вече е научил квото му трябва :beer

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 05 ное 2012 22:17

А какво се получва ако на надеждно занулен бойлер ,прекъсне нулата ?
Отговор: Надежно ОФАЗЕН Бойлер

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 05 ное 2012 23:48

Гадното на тока е че като те удари няма как да му го върнеш, мамка му :mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”