Загуба на антифриз Голф 3 АЕК
-
- Автомобил:
- Двигател:
Загуба на антифриз Голф 3 АЕК
Здравейте колеги,
Почна да ми изчезва по 200-300 мл. антифриз месечно. Проверих маслото - няма следи от антифриз в него, от маркучите не тече и не ги надува. Проблема освен загубата на антифриз е, че и капачката на разширителния съд се отваря с 300 зора. Какъв може да е проблема?
Почна да ми изчезва по 200-300 мл. антифриз месечно. Проверих маслото - няма следи от антифриз в него, от маркучите не тече и не ги надува. Проблема освен загубата на антифриз е, че и капачката на разширителния съд се отваря с 300 зора. Какъв може да е проблема?
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Загуба на антифриз Голф 3 АЕК
По описаното от теб излиза, че го гори. Провери си свещите да няма някоя много бяла. Дано не съм прав, че си в начална фаза на шлайф на глава и смяна на гарнитурата...
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Гарнитурата ти е пътник 100%
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Това важи ли и за 4ка 1.6 АКЛ ? .... И моята губи антифриз без теч и боза в маслото скоро долях литър и го гледам днес за месец пак мръднало.
- predat0r
al3xbg написа:Това важи ли и за 4ка 1.6 АКЛ ? .... И моята губи антифриз без теч и боза в маслото скоро долях литър и го гледам днес за месец пак мръднало.
Ако си с евтин антифриз и то се изпарява

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
В повечето случаи, видимо няма теч! И при мен е така. Но ония ден забелязах, че пластмасовия тройник (таралеж, октопот) как го наричат незнам, отдоло когато пипнах ми оцапа ръцете с антифриз. Също така и радиатора леко пуска доло на ръба, където е пластмасата! Колата ми е Г3!
Преди да правите ремонт на главата, погледнете много добре, да не си давате парите на вятъра!
Преди да правите ремонт на главата, погледнете много добре, да не си давате парите на вятъра!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Май колегите са прави, че отивам на шлайф на главата. Загледах го, че отзад изкарва бяла пара, та ще го водим на доктор. Какви пари горе-долу излиза това удоволствие?
- predat0r
250лв ми легна с маслото... Частите и труда
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги! 

- predat0r
Eто е моята работна карта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря още веднъж. Гледах точно тези снимки днес докато търсех нещо по моя въпрос из форума. От изчетеното до тук май съм за шлайф и гарнитура.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Зависи - ако си я правиш сам е по-ефтино Аз минах с около 120-тина само чаркалъци
Но всичко си е до умение.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене за всеки случай смени капачката, макар че си мисля, че най-вероятно ти губи антифриз точно от тройника. Пара по принцип е нормално сутрин да изкарва, особено и ако се кара на къси разстояния колата. Когато е загряла и пак изкарва пара вече не е нормално.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
И аз бих пепоръчал да се огледаш добре преди да отвориш главата. Загледай на студен двигател, престоял една вечер за течове. Обикновено тройника сълзи точно тогава по ред причини. Също така помисли ако имаш газ за изпарителя и вссички мъркучи покрай него.
Не изключвам гарнитура на главата, но ако има токова нещо, то си има и симптоми. Ако колата гори антифриз, това означава, че водата влиза в цилиндъра. То тогава на 100 % можеш да го диагностицираш. Остави колата да кажем 2 дни без да си я палил. След като я запалиш поне 1 от цилиндрите първоначално няма да работи или ще работи с намалено КПД и двигателя ще работи нестабилно първите няколко секунди докато се изпари водата. Плюс това, има машинка, която замерва антифриза и следи за газове в него.
Съвета ми е да не бързаш да си даваш парите преди да имаш диагноза.
Не изключвам гарнитура на главата, но ако има токова нещо, то си има и симптоми. Ако колата гори антифриз, това означава, че водата влиза в цилиндъра. То тогава на 100 % можеш да го диагностицираш. Остави колата да кажем 2 дни без да си я палил. След като я запалиш поне 1 от цилиндрите първоначално няма да работи или ще работи с намалено КПД и двигателя ще работи нестабилно първите няколко секунди докато се изпари водата. Плюс това, има машинка, която замерва антифриза и следи за газове в него.
Съвета ми е да не бързаш да си даваш парите преди да имаш диагноза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес целия ден мина по майстори - не е гарнитура на главата категорични са и двамата при, които ходих. Оказа се капачката (10 лв. в първата морга). Единия от майсторите има съмнение за тройник, та тези дни ще го сменя и него барабар с датчика. Баси отвиването на свещите на АЕК си било цяло приключение 
п.п. с газов инжкцион съм и ми препоръчаха всичките пластмасови снадки, които са слагали газаджиите да се сменят с алуминиеви. Още веднъж благодаря на отзовалите се!

п.п. с газов инжкцион съм и ми препоръчаха всичките пластмасови снадки, които са слагали газаджиите да се сменят с алуминиеви. Още веднъж благодаря на отзовалите се!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”