почукване, тропане отпред???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

почукване, тропане отпред???

Мнениеот evgenyh » Чет 09 ное 2006 21:28

Здравейте колеги, проблемацията е следната, 2 нови и неприятни звука, някъде отпред, първо се появи единия, после и 2-рия:

1. Първи звук - щракане, най вероятно от предно ляво колело, което се усилва/намалява със скоростта, има си го, независимо дали е на скорост или не.

2. Втори звук - при движение право напред, при ускорение(само докато е натиснат педала на газта :idea: ) се чува чукане, тропане, което се ускорява с оборотите, особено добре се чува на 2-ра и 3-та. Когато не е натисната или отпусна газта го няма. При завой също няма характерното почукване.

Ходих на преглед и спред момчето което прегледа колата, вероятно е вътрешно ляво каре - като колата беше на крик - дава се газ и лявото колело си потраква, дясното не. Също така, като хвана лявото колело и го развъртя ляво, дясно с ръце, се вижда, че има малък луфт, преди да се завърти карето, което от дясно го няма.

Изчетох всичко дето го изплю търсачката за проблеми с карета, и спред тези мнения всичко отново сочи ляво вътрешно каре.
Моля споделете, ако някой е имал подобни проблеми, правилно ли съм се ориентирал или може да има и още нещо :?:

В хода на разследванто смених заден тампон на скоростната кутия, който беше скъсан и изтекъл, но нямаше резултат.
Между другото са ми заминали и тампоните на макферсоните - най отгоре дето са, но едва ли е от тях.

Помагаите :wink:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 10 ное 2006 9:44

Мисля, че е карето..... :?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 10 ное 2006 10:09

Батка вътрешно каре е 100% при ускорение бие жестоко отивай и го сменяй защото те чака и тебе това, виж линка..
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=30387
за вътрешното каре дадох 50лв води се италянско, до сега нямам проблеми с него... :wink:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 10 ное 2006 12:01

значи, засега се чува само като се кара направо(2-рия звук), при завой всичко си е ОК, а чукането изчезва при 4-та, чвно става много бързо, и понеже не е много силно, не се чува.

:idea: към модовете :idea:

пунах темата в "основен" защото това не е проблем само на Голф, и исках да чуя мнението и на хората с Пасат, Поло и другите модели. И не мисля, че е правино , че сте я преместили тук :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”