Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Superleggera
Автомобил: Seat Ibiza Fr
Двигател: BLT 2006

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Superleggera » Нед 11 ное 2012 20:13

В случая просто исках мнения от колеги, които са карали различни модели, но явно се вижда, че освен подигравки друго няма да получа. Айде със здраве.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 ное 2012 20:21

Superleggera написа:Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста мек :shock и за това сега не мога да реша :dontknow:

В момента новия ТС850 на Конти го спрягат като най-добрата зимна гума. Гледам теста на АДАЦ, някой колега беше сканирал списание Ауто Билд мисля и там гледах суперлативи за него. Спокойно можеш да заложиш на такива, ако не те удовлетворят като поведение - сърди се на немските тестери :Mr Green Fun

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 11 ное 2012 20:30

Superleggera написа:
stefan4o написа:
Superleggera написа:като се търси възможно най-доброто.

Така лесно се купува... Мишлен, Конти, Дънлоп и Гуд Иър. Които и да вземеш няма да сбъркаш :beer

Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста мек :shock и за това сега не мога да реша :dontknow:

ето ти класация най близка до този размер - http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

гледам че се интересуваш от гуми с добро поведения на сняг. както виждаш контито е най добро от първите а пък и по принцип общи взето. няма лошо че една гума е мека, дори за зимата е добре. това означава че малко или много ще си запази качествата с годините. каква ти е ползата да е твърда и след 1 зима да е пласмаса? аз съм с конти 830 вече 3 зима и са супер, никакви грижи :да:

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Нед 11 ное 2012 20:50

Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.
Тази зима съм заложил на почти нов Michelin Alpin 185/55/15 мек и еластичен каучук с 7мм грайфер тук там мустачета и преди съм карал старата кола с Michelin и бях също много доволен.

Потребителски аватар
Anavar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anavar » Нед 11 ное 2012 21:04

Колеги имам един въпрос който е малко извън темата.
Може ли да се прецака по някакъв начин нова гума ако се монтира на крива джанта?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 11 ное 2012 21:39

Не,ама зависи и колко е крива джантата де,ако е осмица...

Потребителски аватар
Anavar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anavar » Нед 11 ное 2012 22:29

Не е осмица.Но като се сложи на баланс машината има биене нагоре-надоло видимо с просто око.Иначе лятото карах въпросната джанта отпред(дясна) и не ми тресеше,но излезе един балон на гумата(лятната) и ми мина през акъла дали не е нещо от джантата :roll:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 11 ное 2012 23:20

Не би трябвало да има отношение,по-скоро си нацелил някоя дупка по-остра.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 11 ное 2012 23:22

Идеята да се съберем е супер! Както се казва , да ги обсъдим на живо гумите хах

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пон 12 ное 2012 0:08

Jetta Sport написа:Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.
Тази зима съм заложил на почти нов Michelin Alpin 185/55/15 мек и еластичен каучук с 7мм грайфер тук там мустачета и преди съм карал старата кола с Michelin и бях също много доволен.

В едно съм се обедил квато и да е гума трябва да е на максимум 2-3 години висока и тясна и няма закъсване. Аз съм доволен от Matador само че на колата за фън 165/80R13 .. няма закъсване с заварката mhihi

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 12 ное 2012 7:13

Koko95 написа:
Jetta Sport написа:Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.

В едно съм се обедил квато и да е гума трябва да е на максимум 2-3 години висока и тясна и няма закъсване. Аз съм доволен от Matador само че на колата за фън 165/80R13 .. няма закъсване с заварката mhihi

за тва нивите са номер 1 в балкана ;) :да:

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Пон 12 ное 2012 9:52

............. Много са важни уменията!!! Има си мурафет на каране зимата, не всеки го владее. Ти тръгвай зимата с пълна газ, пък нека да са ти чисто нови гумите и се чуди после що се вкопаваш всеки път :) .........

Колегата ...Joromnt.. е абсолютно прав... Ей това съм го казал някаде напред в страниците :) и златни гуми да сложите не знаете ли "мурафета" , как ще сте доволни. :D Миналата зима спрях да помогна на един колега с Голф-3ка по пътя с.Марково - с.Гълъбово (който е затворен до 31.03.но пак се минава.), бутаме ние а той първа и гаааз ,гледам гумите му зимни, "викам сложи втора и по леко с газта" "коя втора вика" :D "Точно дето я след първа бе колега - толкоз се беше шашардисал горкия" и тръгна момчето...Гумите просто трябва да са зимни, и зимата не е състезание,на мен лично ми прави удоволствие да карам зимата,вече осем зими съм с Ласа и не искам да си мисля за други марки това е гумата здрава и ефективна.Но и нямам база за сравнение.Слушам колегите на работата кой каквото има от това е доволен. :) .Иии зимата не е състезание пак ви казвам.Успех с избора.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 12 ное 2012 23:12

liuboo написа:............. Много са важни уменията!!! Има си мурафет на каране зимата, не всеки го владее. Ти тръгвай зимата с пълна газ, пък нека да са ти чисто нови гумите и се чуди после що се вкопаваш всеки път :) .........

Колегата ...Joromnt.. е абсолютно прав... Ей това съм го казал някаде напред в страниците :) и златни гуми да сложите не знаете ли "мурафета" , как ще сте доволни. :D Миналата зима спрях да помогна на един колега с Голф-3ка по пътя с.Марково - с.Гълъбово (който е затворен до 31.03.но пак се минава.), бутаме ние а той първа и гаааз ,гледам гумите му зимни, "викам сложи втора и по леко с газта" "коя втора вика" :D "Точно дето я след първа бе колега - толкоз се беше шашардисал горкия" и тръгна момчето...Гумите просто трябва да са зимни, и зимата не е състезание,на мен лично ми прави удоволствие да карам зимата,вече осем зими съм с Ласа и не искам да си мисля за други марки това е гумата здрава и ефективна.Но и нямам база за сравнение.Слушам колегите на работата кой каквото има от това е доволен. :) .Иии зимата не е състезание пак ви казвам.Успех с избора.

прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл mhihi :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 12 ное 2012 23:17

wolff1 написа:прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл mhihi :да:

Малко не е баш така, ама карай. Ласса не е върхът на сладоледа, да не кажа, че се намира по-скоро отдолу. Предполагам, че ако колегата пробва гуми на по-реномирани марки ще е още по-доволен. Оттук идва и цялата обърквация - всеки казва от какво е доволен, без да е пробвал по-добрите варианти (всъщност май оттам идва приказката "всеки си хвали своето") :beer Иначе с начина на каране и уменията, за които се отвори дума съм абсолютно съгласен. Тествал съм поне два пъти със служебна кола с чисто нови гуми нисък клас - колегата не може да качи наклон, качвам се аз и го изкачвам със същата кола, със същите гуми, на същото място и време mhihi Не се хваля, просто споделям опит. :beer

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 13 ное 2012 0:44

stefan4o написа:
wolff1 написа:прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл mhihi :да:

Малко не е баш така, ама карай. Ласса не е върхът на сладоледа, да не кажа, че се намира по-скоро отдолу. Предполагам, че ако колегата пробва гуми на по-реномирани марки ще е още по-доволен. Оттук идва и цялата обърквация - всеки казва от какво е доволен, без да е пробвал по-добрите варианти (всъщност май оттам идва приказката "всеки си хвали своето") :beer Иначе с начина на каране и уменията, за които се отвори дума съм абсолютно съгласен. Тествал съм поне два пъти със служебна кола с чисто нови гуми нисък клас - колегата не може да качи наклон, качвам се аз и го изкачвам със същата кола, със същите гуми, на същото място и време mhihi Не се хваля, просто споделям опит. :beer

точно е обратното на това което казваш. и повече проблеми или объркваций идват от това което казваш ти. нямам конкретно тебе предвид, говоря по принцип. човека казва, мен този вариант с ласата ме устройва, няма проблеми. ти му казваш пробвай по добри варианти, все едно си карал вместо него и знаеш по добре от него и си свикнал по добре от него? стига с тия акъли ве майна. за какво му е да пробва друго след като му е ок с тия?! не искам те обидя но ми е писнало от хора които дават акъли и посоки на хора в живота. мойто мото е като си доволен от нещо стой си с него. и нашия е с ласи и той е доволен. ся да го карам да се отучва и да пробва нещо уж по добро, за какво? не се обиждай и всичко най :beer :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”