Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Superleggera
- Автомобил: Seat Ibiza Fr
- Двигател: BLT 2006
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
В случая просто исках мнения от колеги, които са карали различни модели, но явно се вижда, че освен подигравки друго няма да получа. Айде със здраве.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Superleggera написа:Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста меки за това сега не мога да реша
В момента новия ТС850 на Конти го спрягат като най-добрата зимна гума. Гледам теста на АДАЦ, някой колега беше сканирал списание Ауто Билд мисля и там гледах суперлативи за него. Спокойно можеш да заложиш на такива, ако не те удовлетворят като поведение - сърди се на немските тестери

-
- Автомобил:
- Двигател:
Superleggera написа:stefan4o написа:Superleggera написа:като се търси възможно най-доброто.
Така лесно се купува... Мишлен, Конти, Дънлоп и Гуд Иър. Които и да вземеш няма да сбъркаш
Миналата година карах с 4 нови Good Year Ultra Grip 8+ 195/65/15 и не бях особено доволен от поведението им на сняг, мишелина има подобна шарка като гуд иър-а и може би и те са така, дънлопа ми се струват доста твърдички, а пък континентала доста меки за това сега не мога да реша
ето ти класация най близка до този размер - http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
гледам че се интересуваш от гуми с добро поведения на сняг. както виждаш контито е най добро от първите а пък и по принцип общи взето. няма лошо че една гума е мека, дори за зимата е добре. това означава че малко или много ще си запази качествата с годините. каква ти е ползата да е твърда и след 1 зима да е пласмаса? аз съм с конти 830 вече 3 зима и са супер, никакви грижи

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.
Тази зима съм заложил на почти нов Michelin Alpin 185/55/15 мек и еластичен каучук с 7мм грайфер тук там мустачета и преди съм карал старата кола с Michelin и бях също много доволен.
Тази зима съм заложил на почти нов Michelin Alpin 185/55/15 мек и еластичен каучук с 7мм грайфер тук там мустачета и преди съм карал старата кола с Michelin и бях също много доволен.
Колеги имам един въпрос който е малко извън темата.
Може ли да се прецака по някакъв начин нова гума ако се монтира на крива джанта?
Може ли да се прецака по някакъв начин нова гума ако се монтира на крива джанта?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не,ама зависи и колко е крива джантата де,ако е осмица...
Не е осмица.Но като се сложи на баланс машината има биене нагоре-надоло видимо с просто око.Иначе лятото карах въпросната джанта отпред(дясна) и не ми тресеше,но излезе един балон на гумата(лятната) и ми мина през акъла дали не е нещо от джантата 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не би трябвало да има отношение,по-скоро си нацелил някоя дупка по-остра.
Идеята да се съберем е супер! Както се казва , да ги обсъдим на живо гумите хах
- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
Jetta Sport написа:Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.
В едно съм се обедил квато и да е гума трябва да е на максимум 2-3 години висока и тясна и няма закъсване. Аз съм доволен от Matador само че на колата за фън 165/80R13 .. няма закъсване с заварката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Koko95 написа:Jetta Sport написа:Миналата зима съм карал с Semperit почти нови на 1г ги взех много меки в преспи навейща съм влизал и никъде не съм оставал,доволен съм от тях но са 175/65/14 а тази година минах на 15ки джанти.
В едно съм се обедил квато и да е гума трябва да е на максимум 2-3 години висока и тясна и няма закъсване. Аз съм доволен от Matador само че на колата за фън 165/80R13 .. няма закъсване с заварката
за тва нивите са номер 1 в балкана

- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
............. Много са важни уменията!!! Има си мурафет на каране зимата, не всеки го владее. Ти тръгвай зимата с пълна газ, пък нека да са ти чисто нови гумите и се чуди после що се вкопаваш всеки път
.........
Колегата ...Joromnt.. е абсолютно прав... Ей това съм го казал някаде напред в страниците
и златни гуми да сложите не знаете ли "мурафета" , как ще сте доволни.
Миналата зима спрях да помогна на един колега с Голф-3ка по пътя с.Марково - с.Гълъбово (който е затворен до 31.03.но пак се минава.), бутаме ние а той първа и гаааз ,гледам гумите му зимни, "викам сложи втора и по леко с газта" "коя втора вика"
"Точно дето я след първа бе колега - толкоз се беше шашардисал горкия" и тръгна момчето...Гумите просто трябва да са зимни, и зимата не е състезание,на мен лично ми прави удоволствие да карам зимата,вече осем зими съм с Ласа и не искам да си мисля за други марки това е гумата здрава и ефективна.Но и нямам база за сравнение.Слушам колегите на работата кой каквото има от това е доволен.
.Иии зимата не е състезание пак ви казвам.Успех с избора.

Колегата ...Joromnt.. е абсолютно прав... Ей това съм го казал някаде напред в страниците

-
- Автомобил:
- Двигател:
liuboo написа:............. Много са важни уменията!!! Има си мурафет на каране зимата, не всеки го владее. Ти тръгвай зимата с пълна газ, пък нека да са ти чисто нови гумите и се чуди после що се вкопаваш всеки път.........
Колегата ...Joromnt.. е абсолютно прав... Ей това съм го казал някаде напред в страницитеи златни гуми да сложите не знаете ли "мурафета" , как ще сте доволни.
Миналата зима спрях да помогна на един колега с Голф-3ка по пътя с.Марково - с.Гълъбово (който е затворен до 31.03.но пак се минава.), бутаме ние а той първа и гаааз ,гледам гумите му зимни, "викам сложи втора и по леко с газта" "коя втора вика"
"Точно дето я след първа бе колега - толкоз се беше шашардисал горкия" и тръгна момчето...Гумите просто трябва да са зимни, и зимата не е състезание,на мен лично ми прави удоволствие да карам зимата,вече осем зими съм с Ласа и не искам да си мисля за други марки това е гумата здрава и ефективна.Но и нямам база за сравнение.Слушам колегите на работата кой каквото има от това е доволен.
.Иии зимата не е състезание пак ви казвам.Успех с избора.
прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
wolff1 написа:прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл![]()
Малко не е баш така, ама карай. Ласса не е върхът на сладоледа, да не кажа, че се намира по-скоро отдолу. Предполагам, че ако колегата пробва гуми на по-реномирани марки ще е още по-доволен. Оттук идва и цялата обърквация - всеки казва от какво е доволен, без да е пробвал по-добрите варианти (всъщност май оттам идва приказката "всеки си хвали своето")

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:wolff1 написа:прав си. не ти и трябва база за сравнение. от 1 нещо като си доволен стой си с него. същото е и за маслата. някой е доволен от 1 но трябва да ги пробва всички, не че има смисъл![]()
Малко не е баш така, ама карай. Ласса не е върхът на сладоледа, да не кажа, че се намира по-скоро отдолу. Предполагам, че ако колегата пробва гуми на по-реномирани марки ще е още по-доволен. Оттук идва и цялата обърквация - всеки казва от какво е доволен, без да е пробвал по-добрите варианти (всъщност май оттам идва приказката "всеки си хвали своето")Иначе с начина на каране и уменията, за които се отвори дума съм абсолютно съгласен. Тествал съм поне два пъти със служебна кола с чисто нови гуми нисък клас - колегата не може да качи наклон, качвам се аз и го изкачвам със същата кола, със същите гуми, на същото място и време
Не се хваля, просто споделям опит.
точно е обратното на това което казваш. и повече проблеми или объркваций идват от това което казваш ти. нямам конкретно тебе предвид, говоря по принцип. човека казва, мен този вариант с ласата ме устройва, няма проблеми. ти му казваш пробвай по добри варианти, все едно си карал вместо него и знаеш по добре от него и си свикнал по добре от него? стига с тия акъли ве майна. за какво му е да пробва друго след като му е ок с тия?! не искам те обидя но ми е писнало от хора които дават акъли и посоки на хора в живота. мойто мото е като си доволен от нещо стой си с него. и нашия е с ласи и той е доволен. ся да го карам да се отучва и да пробва нещо уж по добро, за какво? не се обиждай и всичко най

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”