Преинсталация на windows 7 голям проблем
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Преинсталация на windows 7 голям проблем
Започнах с преинсталацията на самия windows и стигнах до момента в който трябва да избера дял в който да се запише,естествено че ще е С: форматирах но видях че има някакъв дял който по принцип не е видим(13 gb беше този дял),форматирах и него и оттам тръгнаха проблемите.сега ненамира дяловете на харда и ми пише No drives were found.....сигурем съм че е станало нещо с драйверите на харда но дотам решение на проблема ненамирам.да добавя само че е лаптоп марка acer aspire 5736z.помагайте моля ви
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Преинсталация на windows 7 голям проблем
Диска ли не се вижда или само дяловете?
"Правилния" уиндовс ли си взел - 64бита за 64битов процесор?
Харда показва ли ти го при стартиране на лаптопа?
"Правилния" уиндовс ли си взел - 64бита за 64битов процесор?
Харда показва ли ти го при стартиране на лаптопа?
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Да 64 битов windows e за 64 битов процесор,вижда се харда проверих в биоса,
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Представа си нямам как ще стане това
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
През дос се прави.Ръгаш диска и си стартираш Хирен през ЦД
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Ще стане ли с такъв диск и има ли значение коя версия ще използвам
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Провери дали някой кабел за захранване или комукационен не се е откачил от харда според мен това ти е проблема и не се шашкай а мисли 

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да се е откачил кабел защото не съм го местил дори 1см,по скоро най вероятно в тази директория от 13гб е имало някакви драйвери може би
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ам-ми, имало драйвери, някой като ти е правил логическите дялове е "забравил" една част от диска в небитието
. Ти само кажи дали имаш нещо важно на диска, че тогава вече може да е проблем. Колегите ти казаха, бършеш хубаво с Hirens, в краен случай форматираш на ниско ниво и диска ти е нов. Правиш си му нови логически дялове, каквито си искаш... Ако имаш данни е доста по трудно.

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Имам снимки и то доста но не са на С: дали ще ги засегне и ако може да опишете по точно коя опция да избера от hiren cd много ми е непонятно но ще трябва да се справя
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тоя дял който си затрил от 13ГБ е скрит дял за възстановяване на системата, заводски бекъп или както там му се вика. Правен е обаче имидж когато е бил инсталиран уиндоуса и диска не е бил разделен на логически дялове, а е било само едно С.
Свали си някоя версия на хиренс от маймундата по старичка преди десета версия, примерно 9,7 и я пекни на един диск. Като стартираш се появяват варианти стартиране на буут СД или мини уиндоус ХР, избираш със стрелките мини уиндоуса и чакаш да се зареди. Като се зареди ще видиш дяловете и ако не си сигурен какво да правиш спаси си важната информация на флашки, външен диск или каквото имаш.
Рестартираш компютъра и стартираш вече диска, зарежда се лист с програми първа или втора точка беше партишън програми, избираш тях и зареждаш акронис партишън мениджър /не пускай партишън меджик защото от време на време дава ядове при инсталирана седмица на харда/ В програмата си обединяваш и форматираш дисковото пространство което липсва с С и си готов за инсталиране на новия уиндоус.
Малко сложничко го обясних, но не знам как да го обясня по- подробно.
Свали си някоя версия на хиренс от маймундата по старичка преди десета версия, примерно 9,7 и я пекни на един диск. Като стартираш се появяват варианти стартиране на буут СД или мини уиндоус ХР, избираш със стрелките мини уиндоуса и чакаш да се зареди. Като се зареди ще видиш дяловете и ако не си сигурен какво да правиш спаси си важната информация на флашки, външен диск или каквото имаш.
Рестартираш компютъра и стартираш вече диска, зарежда се лист с програми първа или втора точка беше партишън програми, избираш тях и зареждаш акронис партишън мениджър /не пускай партишън меджик защото от време на време дава ядове при инсталирана седмица на харда/ В програмата си обединяваш и форматираш дисковото пространство което липсва с С и си готов за инсталиране на новия уиндоус.
Малко сложничко го обясних, но не знам как да го обясня по- подробно.
start-control panel-administrative tools-computer managment-storage
виз от там какво можеш да направиш.Ако ли не преинсталирай или викни някой колоега да го направи както трябва.Имам съмнения че си затрил оригинална Операционна система-което е лошо ако нямаш рековери цд.Най добре се допитай до някой колега който може да го види на място.
Поздрави
виз от там какво можеш да направиш.Ако ли не преинсталирай или викни някой колоега да го направи както трябва.Имам съмнения че си затрил оригинална Операционна система-което е лошо ако нямаш рековери цд.Най добре се допитай до някой колега който може да го види на място.
Поздрави
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
vanky написа:start-control panel-administrative tools-computer managment-storage
Поздрави
В първото мнение пише че е форматирал дисковете пича.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отзивчивоста,сега се прибирам от работа и пускам замундата да тегля мо от англия все едно го нося на гръб но нямам избор като има развитие ще пиша
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”