NEO socket fuel saver

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

NEO socket fuel saver

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Сря 14 ное 2012 12:57

Интересно че все още не открих коментари по темата в този форум и реших аз да ги започна :)
Става въпрос за устройство което се включва в запалката и би трябвало да доведе до намаляване на разхода на гориво до 30% както и до повишаване на мощността на двигателя според рекламите. При всички положения това е малко пресилено но някакъв ефект теоритично наистина би трябвало да има (това в случай че производителите на автомобила не са сложили производствено необходимата капацитивност за намаляване на реактивната мощност)
Работи на принципа на кондензаторите.Обира паразитна електро енергия и я отдава при необходимост.Ако някои се итересува от повече информация може да намери в google има предостатъчно по темата.
Понеже това ми е специалността (електрообзавеждане и радио електроника на кораба) като прочетох на какъв принцип работи, а и съм виждал практически реализирани подобни схеми на корабни генератори (и не само) знам че ефект има специално при високо мощните електрически системи.Например всеки съвременен електро уред с електро двигатели или индуктивност изобщо има и кондензаторен блок именно за тази цел ксакто и за премахване на хармоници и кратковременни импулси в напрежението, също и луминесцентните лампи и т.н. приложения много.С няколко думи ,най просто казано, кондензатора е стабилизатор и акумулатор на електроенергия.Би трябвало да има ефект и при автомобилната електрическа система макар и по малък основно при задвижването на електро двигатели каквито несъмнено там има.
Та видях оферта за такова устройство и си взех, цемата е доста ниска (14 лв до колкото си спомням), но няма как да мога да дам мнение колко е голям ефекта тъй като го имам от твърде скоро.Друг е въпроса как са го изчислявали и колко добре работи но ефект би трябвало да има според теорията.
Ако някой има опит или мнение по темата моля да сподели но не мнения от сопрта на "такова животно няма" защото има и то го има почти във всеки електроуред.Това е много лоша черта на българина винаги да спори и да е негативен към всичко.Ако не разбирате нямна нужда от празни приказки както е по повечето форуми по темата.Ако не пробваш нищо ново няма как нещо да се прмени нали 8)
По интересното е дали наистина е необходимо такова устройство в кола и доколко добре е направено (дали фабрично не са си свързани кондензатори достатъчно на брой и достатъчно ефективни в самата система на автомобила)
Чакам мнения :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: NEO socket fuel saver

Мнениеот kris11 » Сря 14 ное 2012 13:26

Глупости на търкалета.
Боже как може да има такива заблудени хора ???

DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Сря 14 ное 2012 14:13

А твоите доводи са ?
Ако нямаш идея за какво говориш защо даваш мнение
Пак повтарям ако може да дават мнение хора с някакви познания
Не просто разни неграмотни хейтърчета
Ако имате мнение защитете го :!: :!: :!:
Бай ганйо разбирача от всичко го познаваме

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 14 ное 2012 14:57

То имаше тема преди време май.

Това е най-големия капан за балъци, който е излизал на пазара до сега.

Вътре има резистор, светодиод и един кондензатор. Те чисто физически няма как изобщо да повлияят работата на мотора по никакъв начин. Приеми, че са те метнали с 14лв и пий една студена вода.

А това прави положението още по-тъжно:
DiZaStEr_DNK написа:Понеже това ми е специалността (електрообзавеждане и радио електроника на кораба)

Последна промяна от radi_nrj на Сря 14 ное 2012 15:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Сря 14 ное 2012 15:11

Задай си въпроса как до сега хиляди високоплатени, образовани и специално подбирани инженери в автомобилната индустрия по цял свят не са открили и внедрили този супер секретен и скъп(14 лв) уред! :beer

П.П.
Пише се Бай Ганьо с "ер-малък", защото е след съгласна буква :wink:
и единствения начин това да ми спести гориво, е ако имам дупка в резервоара, да го омотая с плат и да я запуша с него mhihi

Последна промяна от Soze13 на Сря 14 ное 2012 15:17, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 14 ное 2012 15:13

?

Изображение

такива кондензатори има и в авто cd плеъра, в ЕКУ-то, че и по качествени, в комфорт модула и всички те НЕ пестят горива.
Та по темата :неграмотно

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 14 ное 2012 15:36

DiZaStEr_DNK написа:.. няма как да мога да дам мнение колко е голям ефекта тъй като го имам от твърде скоро.:beer

Ще изчакам отзиви, и аз имам сериозен интерес за закупуване.
Притеснява ме факта, че производителят не е публикувал tgδ (Тангенс делта) на въпросния кондензатор.
Ключов параметър за реализирането на икономия - гориво.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 ное 2012 15:37

DiZaStEr_DNK написа:Чакам мнения :beer

От последните 50 такива теми насам мнението ми не се е променила: :lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”