Криви предни дискове за втори път - голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Re: Криви предни дискове за втори път - голф 4

Мнениеот Jonkata_v » Нед 29 юли 2012 16:10

bayspiro написа:Ако ти греят, малко повече от нормалното дисковете, причината може да е в уплътнителните пръстени на буталцата на спирачните апарати. Те са със специален профил - почти правоъгълен,и 'отговарят'и за връщането на буталото на апарата на едно разстояние от около 0,1-0,2мм след отпускането на педала /това важи основно за предните дискове - те нямат никакво друго устройство за връщане/ Ако си ги опекъл с предишните дискове, те са загубили еластичност и не връщат. Това не спира колата, ама накладките търкат постоянно и греят дисковете.
При задните дискове това се случва рядко, тъй като там на гумичките 'помага' устройството за автоматично регулиране на ръчната и прикрива дефекта.

Колега предполагам,че говориш за гумичките на водачите на сп.апарати...ако е за тях,нямам спомен да съм ги опичал,защото съм спокоен шофьор,но като се замисля логиката ти е много точна,а и те не са първа младост,но въпреки това съм ги прегледал - водача се пързаля в тях мазно и гладко :)
по спомен май се водеха като ремонтен комплект за сп.апарати и не бяха скъпи....замислял съм се няколко пъти за тях :wink:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 29 юли 2012 17:26

нЦъ! :No Говоря за Уплътнението на Бутало! То се намира в корпуса на цилиндърчето и уплътнява спирачната течност :idea:

R_32
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R_32 » Чет 08 ное 2012 20:25

Сега ми се разясняват някои неща.Преди година взех ауди А3 1.6 с 256мм дискове и въпросните апарати, стария собственик ми каза, че колата е с чисто нови дискове и накладки, което се вижда, но дисковете са криви и тресат.Викам си тоя нещо ме излъга ама явно не е човека просто се оказва, че това е често срещано.И сега какво да правя, ако ги изправя пак ли ще се изкривят

Потребителски аватар
smokingxxl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smokingxxl » Чет 15 ное 2012 11:26

И на мен ми бяха криви дисковете и тресеше при натиск и в движение когато дам газ ми тресеше волана.След смяна да дисковете тресенето при натиск на спирачките изчезна а на волана при газ остана.Когато пусна газта то изчезва някой има ли идея от каде се получава

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 15 ное 2012 11:28

smokingxxl написа:И на мен ми бяха криви дисковете и тресеше при натиск и в движение когато дам газ ми тресеше волана.След смяна да дисковете тресенето при натиск на спирачките изчезна а на волана при газ остана.Когато пусна газта то изчезва някой има ли идея от каде се получава

Карета, полуоски.

Потребителски аватар
smokingxxl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smokingxxl » Чет 15 ное 2012 11:52

Дългата полуоска има лъснато от към реактивната щанга но като го завартя вдигнат уж не бие нищо и няма луфтове.Голфа е към 200 коня и като ускорява на авто пилот почти не се усеща

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 15 ное 2012 12:08

Някой колеги са го имали тоя проблем от леко изронено каре. :да:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 22 яну 2013 17:43

Абе тези тресящи дискове ме преследват на каквато и кола да се кача ... mhihi .. та някой решил ли го е успешно проблема? Аз мисля хулигана ше се окаже прав че това не е само от диска а комплексно по окачването.

Та въпроса е - Диск ли е това или НЕ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 22 яну 2013 17:57

Ами на 4 коли съм го имал този проблем и само на една от тях се оказаха наистина дискове. При нея обаче биеха яко и на педала и на волана още с 40км/ч... нагоре беше невъзможно да се спира реално. :screwy
Най-евтино е да ги свалиш и да отидеш при стругар за проверка. :да:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 22 яну 2013 18:11

Ти мислиш ли че не съм ги свалял... :lol: изчезна за 2 седмици тресенето и пак се появи... а най странното е че оригиналните дискове, които бяха прозрачни вече, никво тресене нямаше...а новите ..бфффф греда. Сега не знам ако е от дисковете да купя нови, но първо искам да изследвам всичко друго. Смених течноста, сега ше сменя маркучите, после рециклаж на апаратите, после тампони на носачите, после ше престържа дисковете пак и ако пак го има пе сменям носачи и лагери, ако пак остане ше купя нови дискове и ако пак го има ще гледам полуоските, което ми е най -гадно като идея да го приема... п.с. гумите са перфектно балансирани.

П.С. като каза за проверка ... една десета престърга, като кривина, това можем ли да го приемем за криво?

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 06 фев 2013 0:19

Там нейде около 0.08-0.1 mm е допустимата максимална стойност за странично биене при Голф4, но измерено на място (монтиран на главината спирачен диск).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 06 фев 2013 9:28

stil написа:Там нейде около 0.08-0.1 mm е допустимата максимална стойност за странично биене при Голф4, но измерено на място (монтиран на главината спирачен диск).

Това също е важно, но нз как ще го измериш на главината... при една колежка на 3тия комплект нови и изкривени дискове, се оказа леко крива главина. :icon_confused

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Сря 06 фев 2013 10:31

Ако може да използвам темата.
Под много странен начин са ми износени накладките. Това според вас криви дискове ли са, нито ми носи и нито ми дридърпва при спиране. Ама ми е чудно как така под много странен начин са ми са се износили накладките. Възможно ли е самият апарат да не избутва буталцето правилно :gruebel .
Дисковете на "око" изглеждат прави.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Чет 07 фев 2013 19:12

и при мен е така, уш нови дисковете, а от 1000км, до вече 40 000 си тресе на волана като натисна леко спирачка, но не е много. С FSIII апарати съм.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 07 фев 2013 19:49

hooligan_sk написа:
stil написа:Там нейде около 0.08-0.1 mm е допустимата максимална стойност за странично биене при Голф4, но измерено на място (монтиран на главината спирачен диск).

Това също е важно, но нз как ще го измериш на главината... при една колежка на 3тия комплект нови и изкривени дискове, се оказа леко крива главина. :icon_confused

как се разбира, че главината е крива :icon_redface

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”